Så här styr du din Apple TV med din iPhone

0 Shares

Även om Apple TV inte har blivit lika populärt som iPhone eller iPad genom åren, är det fortfarande en häftklammer i många hushåll och det fungerar som ett viktigt tillbehör för iOS -ägare.

Apple TV kan göra många snygga saker, men det är praktiskt taget värdelöst utan fjärrkontroll. Lyckligtvis kommer den med en fin aluminiumklädd fjärrkontroll, men visste du att du kan styra din Apple med din iPhone eller iPad?

Det är ganska lätt att tappa bort den lilla silverfjärrkontrollen som följer med din Apple TV, och när den äntligen tappats mellan soffkuddarna kan din iPhone eller iPad fungera som en värdig säkerhetskopia. Plus, en stor fördel med att använda din iOS-enhet är att du enkelt kan skriva ut ord när du letar efter en film eller show i stället för att använda den långsamma jakt-och-hack-metoden med fjärrkontrollen.

Apple TV fjärrkontroll

Om du laddar ner en gratis app och ändrar några snabbinställningar på din Apple TV kan du använda din iPhone eller iPad som fjärrkontroll för din Apple TV. Med det kan du navigera genom menyer och pausa och spela upp videoinnehåll.

Här är en snabbguide om hur du konfigurerar din Apple TV och iPhone eller iPad för att de två ska kunna ansluta varandra harmoniskt.

Instruktioner

Det första du vill göra är att se till att din Apple TV och din iPhone/iPad är anslutna till samma WiFi -nätverk. Om du bara har en router i ditt hus som de flesta människor har du uppenbarligen bara ett WiFi -nätverk, men om du har två eller flera routrar för större hem med olika WiFi -nätverk vill du se till att de båda är anslutna till samma.

Ladda sedan ner och installera Remote -appen från App Store. Du kan göra detta genom att helt enkelt söka efter “fjärrkontroll” och välja det första alternativet som visas. Det är en officiell app från Apple, så det borde stå “Apple” som utvecklarens namn, vilket bekräftar att det är rätt app.

Nästa steg är att aktivera hemdelning på både din Apple TV och iPhone/iPad. Hemdelning är Apples egen lösning för att dela ditt iTunes -bibliotek över enheter. Även om du inte har ett iTunes -bibliotek att dela, måste hemdelning fortfarande vara aktiverat för att du ska kunna använda din iPhone/iPad som en Apple TV -fjärrkontroll.

2014-05-20 15.22.59

Om du vill aktivera hemdelning på din iPhone eller iPad öppnar du appen Fjärrkontroll som du just hämtade och trycker på inställningar. Därifrån, aktivera Hemdelning.

För att aktivera den på din Apple TV, ta fjärrkontrollen som följde med den och navigera till Inställningar> Allmänt> Fjärrkontroller> Fjärrapp och aktivera Hemdelning. Du får ett bekräftelsemeddelande om att du vill använda det Apple -ID som är kopplat till din Apple TV – klicka Ja. Därifrån kan du gå tillbaka till startskärmen.

2014-05-20 15.23.56

Både din iPhone/iPad och Apple TV har nu hemdelning aktiverat och du är redo att faktiskt konfigurera dina iOS -enheter för att användas som en Apple TV -fjärrkontroll.

Allt du behöver göra nu är att gå tillbaka till Remote -appen på din iPhone eller iPad och klicka på Apple TV -ikonen som visas på Enheter sidor. Då kan du direkt styra din Apple TV från din iPhone eller iPad.

2014-05-20 15.24.03

Så här använder du fjärrappen

Det är verkligen enkelt att navigera runt i de olika menyerna, eftersom det bara tar ett finger med fingret i det större tomma området på skärmen på din iPhone eller iPad. När du har objektet på din Apple TV markerat klickar du bara på skärmen på din iOS -enhet för att välja det.

Dessutom, när som helst där det finns ett alternativ för att skriva in text, ska du se en liten tangentbordsikon visas på din iOS -enhet, annars kan tangentbordet dyka upp automatiskt.

Fjärrappen gör mycket mer än att bara fungera som fjärrkontroll för din Apple TV. Du kan också använda den för att komma åt alla medier i ditt iTunes -bibliotek och strömma den till din Apple TV, allt via Remote -appen. Du kan komma åt dina iTunes -media genom att trycka på Gjort i det övre hörnet. Därifrån har du omedelbar tillgång till din musik, filmer, tv -program etc.

2014-05-20 15.24.12

En stor bekvämlighet som jag har funnit när jag använder iPhone Remote -appen är att räckvidden är mycket bättre än den lilla silverfjärrkontrollen, eftersom appen kommunicerar via WiFi snarare än en infraröd signal. Detta gör det enkelt att spela och pausa musik även när jag befinner mig i ett annat rum och inte ser Apple TV.

Annars brukar jag föredra att använda den lilla silverfjärrkontrollen för det mesta, eftersom jag gillar att ha fysiska knappar för att trycka mer än någonting, och att använda en smartphone som fjärrkontroll är inte så intuitivt som det borde vara, men kanske är det bara mig. Det är en anledning till att jag aldrig var ett stort fan av Chromecast, eftersom den enbart förlitade sig på att använda din smartphone som fjärrkontroll.

0 Shares