Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här startar du en Xbox Live-fest på Xbox One

Att starta en Xbox Live-fest är inte bara en viktig färdighet. Sanningen berättade, om du inte vet vad en Xbox Live Party är eller hur du skapar en så missar du mycket som Xbox One har att erbjuda dig. Partysystemet är hur du ansluter till andra människor. På Xbox One tillåter Parties dig att spela dina favoritspel med vänner eller främlingar om du vill, samtidigt som du enkelt kommunicerar med varandra.

För den nya Xbox One-upplevelsen försökte Microsoft prioritera de uppgifter som användarna gör regelbundet. En ny guide flyter ut från höger sida av skärmen, så att du snabbt kan komma åt en begränsad mängd konsolinställningar, skicka meddelanden, knäppa appar och titta på din väns aktivitet. Xbox Live-fester är bland dessa lättåtkomliga alternativ.

Xbox ett

Så här startar du en Xbox Live Party på Xbox One, Microsofts senaste videospel och underhållningskonsol.

Innan vi börjar

Innan vi börjar finns det några saker du behöver veta. Först kör Xbox One-konsolen som vi använder i den här handledningen Microsofts nya Xbox One Experience. Programvaran är väldigt, väldigt annorlunda än den programvara Xbox One kom med ursprungligen.

Om du är ansluten till Xbox Live, Microsofts onlinespeltjänst, uppmanas du automatiskt att ladda ner den nya Xbox One Experience över din internetanslutning. Den här uppdateringen krävs nu för att komma åt Xbox Live; att slå av det tvingar dig att spela dina spel offline. Om offline-online-spel är bra med dig, hoppa över den här guiden. Party-systemet är specifikt för att kommunicera med vänner via Xbox Live. Utan anslutning till Xbox Live är den värdelös.

Att skapa och gå med i en fest är något som Microsoft kräver att användarna har sin Xbox Live-prenumerationstjänst för. Xbox Live Gold tillåter användare att ladda ner några spel varje månad utan extra kostnad och spela spel med andra via Xbox Live. Xbox Live Gold kostar $ 9,99 per månad eller $ 60 per år.

Vad är en Xbox Live Party?

Xbox Live-fester är verkligen som hangoutområden. På Xbox One, Xbox 360 och Xbox på Windows kan du skapa ett rum för bara dig och dina vänner att röstchatta. Du kan göra det oavsett var och en av er i ett spel eller i en app. Under de senaste månaderna har Microsoft arbetat med att ansluta Xbox One till sin Windows-plattform. Nu kan användare starta en Party Chat med sina vänner även när de spelar ett PC-spel. Detta beror på att Microsoft planerar att låta Xbox One- och Windows-användare spela längs varandra i några kommande spel. Fable Legends och Gigantic är exempel på dessa.

Hur man startar en Xbox Live-fest

Med din Xbox One-konsol på, dubbelklickar du på den glödande Xbox-logotypen på din Xbox Wireless Controller.

Så här startar du en Xbox Live-fest på Xbox One (1)

Välkommen till guiden. Guiden ger dig behov av kunskap om information och snabba länkar i Xbox One-inställningarna. OneGuide tar dig alltid först till din profil när du är inloggad. Använd vänster joystick för att gå ner till mellanslag tills du når Party-området i guiden. Det är den tredje ikonen uppifrån.

Så här startar du en Xbox Live-fest på Xbox One (12)

Använd joysticken och A-knappen på din kontroller för att välja Starta en fest. Xbox Live tar några ögonblick att behandla din förfrågan, då är du på en Xbox Live-fest på egen hand. Om du har en Kinect-sensor eller en mikrofon ansluten till din Xbox One-kontroller, bör du anta att din mikrofon är på från det ögonblick du trycker på Start a Party-knappen. Kom ihåg att Microsoft har ett verkställande team som utdelar straff för att styra brytare.

Så här startar du en Xbox Live-fest på Xbox One (3)

Nu när du är med i Xbox Live Party måste du bjuda in några vänner. Du kan bjuda in vem som helst i din vänlista genom att välja alternativet Bjud in och välja deras gamertag från rullgardinsmenyn.

Så här startar du en Xbox Live Party på Xbox One (5)

Som standard gör Microsoft alla Xbox Live-partier anslutbara. Det betyder att alla som ser att du är i en fest kan hoppa in och börja chatta, förutsatt att de finns på din vänlista. Välj Gör festen enbart inbjudan för att låsa ner din Xbox Live Party till endast de personer du har bjudit in.

Så här startar du en Xbox Live-fest på Xbox One (11)

Så länge det är ett parti du har skapat är du partiets ägare. Det betyder att bara du kan bestämma vem som släpps in. Om dina vänner är redo att dyka in i ett spel tillsammans kan du byta till Spelchatt om du vill fokusera på vad du spelar.

Slutligen, kom ihåg att du inte nödvändigtvis behöver en mikrofon för att delta i ett Xbox Live Party. Vem som helst kan gå med i en fest och skicka textmeddelanden med hjälp av partiets områdes textchattvy. Observera att det är bättre att ha Xbox One ChatPad eller en enhet utrustad med SmartGlass-appen om du på allvar vill lita på textchatt.

Så här startar du en Xbox Live-fest på Xbox One (7)

Lycka till med att starta Xbox Live-fester. Kom ihåg att alla i din fest behöver Xbox Live Gold för att delta. Observera också vad dina vänner gör på Xbox Live innan du skickar en festinbjudan till dem, de kan göra något annat förutom spel.