Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här ställer du in vidarekoppling av T-Mobile-samtal utan telefon: En steg-för-steg-guide

Att ställa in vidarekoppling på din T-Mobile-telefon kan vara ett bekvämt sätt att säkerställa att du aldrig missar ett viktigt samtal.

Men vad händer om din telefon inte fungerar eller om du inte har tillgång till den? Lyckligtvis erbjuder T-Mobile en lösning som låter dig ställa in vidarekoppling utan att använda din telefon.

Den här funktionen är särskilt användbar för dem som har tappat bort sin telefon eller har tekniska problem.

I den här guiden går vi igenom stegen för att ställa in vidarekoppling av samtal utan din telefon, så att du kan vara uppkopplad även när din telefon inte är tillgänglig.

Förstå samtalsvidarekopplingen

Vidarekoppling är en funktion som låter dig omdirigera inkommande samtal till ett annat telefonnummer eller röstbrevlåda. Den här funktionen är användbar när du inte kan svara på samtal på din T-Mobile-telefon eller när du vill vidarekoppla samtal till ett annat nummer. Det finns flera typer av vidarekopplingsalternativ tillgängliga på T-Mobile, inklusive:

 • Ovillkorlig vidarekoppling av samtal (CFU) – Det här alternativet vidarekopplar alla inkommande samtal till ett annat nummer eller röstbrevlåda utan att först ringa din telefon.
 • Vidarekoppling upptagen (CFB) – Det här alternativet vidarekopplar inkommande samtal till ett annat nummer eller röstbrevlåda när din telefon är upptagen eller används.
 • Vidarekoppling utan svar (CFNA) – Det här alternativet vidarekopplar inkommande samtal till ett annat nummer eller röstbrevlåda när du inte svarar på telefonen inom ett angivet antal ringsignaler.

För att ställa in vidarekoppling på din T-Mobile-telefon kan du använda T-Mobile-appen eller slå en specifik kod på telefonens knappsats.

Vilka är förutsättningarna för vidarekoppling av T-Mobile-samtal?

Innan du ställer in vidarekoppling av samtal på din T-Mobile-enhet utan telefon finns det några förutsättningar du måste tänka på.

För det första bör du se till att ditt T-Mobile-konto är aktivt och har god status. Du kan kontrollera din kontostatus genom att logga in på ditt T-Mobile-konto online eller ringa T-Mobiles kundtjänst på 1-800-937-8997.

För det andra behöver du ha tillgång till en enhet med internetuppkoppling, till exempel en dator eller surfplatta. Du kommer att använda den här enheten för att komma åt ditt T-Mobile-konto och göra ändringar i dina inställningar för vidarekoppling.

För det tredje måste du veta vilket telefonnummer du vill vidarekoppla dina samtal till. Det kan vara en fast telefon, en annan mobiltelefon eller ett virtuellt telefonnummer. Se till att du har det här numret till hands innan du fortsätter med inställningsprocessen för vidarekoppling.

Slutligen bör du vara medveten om att vidarekoppling av samtal kan resultera i extra avgifter, såsom långdistansavgifter eller avgifter från telefonnumret som du vidarekopplar till. Se till att kontrollera din T-Mobile-plan och avgifterna för vidarekoppling av samtal innan du fortsätter.

När du har uppfyllt dessa förutsättningar kan du fortsätta med att ställa in vidarekoppling på din T-Mobile-enhet utan telefon.

Steg för att ställa in T-Mobile vidarekoppling av samtal utan telefon

T-Mobile erbjuder flera sätt att vidarekoppla dina samtal till ett annat nummer, även om du inte har tillgång till din telefon. Här är stegen för att ställa in vidarekoppling av T-Mobile-samtal utan telefon:

 1. Öppna T-Mobiles sida för vidarekoppling av samtal: Det första steget är att komma åt T-Mobiles sida för vidarekoppling av samtal. Du kan göra detta genom att logga in på ditt T-Mobile-konto på deras hemsida eller genom att använda T-Mobile-appen.
 2. Välj vidarekoppling: Tryck på de tre prickarna längst upp till höger på sidan. Välj “inställningar“. Scrolla nu ner till “Tilläggstjänster“. Välj den “Vidarekoppling” alternativ från menyn.
 3. Ange numret att vidarekoppla samtal till: Ange sedan telefonnumret som du vill att dina samtal ska vidarekopplas till. Se till att du anger numret korrekt, eftersom eventuella misstag kan leda till att dina samtal vidarekopplas till fel nummer.
 4. Välj när du vill vidarekoppla samtal: Du kan välja att vidarekoppla alla samtal, eller så kan du ställa in vidarekoppling för specifika typer av samtal. Du kanske till exempel vill vidarekoppla samtal från specifika kontakter eller under specifika tider på dygnet.
 5. Spara dina inställningar: När du har angett all nödvändig information klickar du “Spara” för att spara dina inställningar för vidarekoppling.

Hur aktiverar jag T-Mobiles vidarekoppling av samtal med telefonen?

Om du behöver vidarekoppla samtal från ditt T-Mobile-nummer till ett annat telefonnummer men inte har tillgång till din telefon kan du fortfarande aktivera vidarekoppling. Här är hur:

 1. Ringa 21*Telefonnummer på telefonen du vill vidarekoppla samtal från. Ersätt “PhoneNumber” med telefonnumret du vill vidarekoppla samtal till, inklusive riktnummer. Om du till exempel vill vidarekoppla samtal till 555-123-4567 ringer du 21*5551234567#.
 2. tryck på “Ring upp” knapp.
 3. Vänta på ett bekräftelsemeddelande eller en ton. När du hör bekräftelsemeddelandet eller tonen aktiveras vidarekoppling av samtal.
 4. För att stänga av vidarekoppling, slå ##21# och tryck på “Ring upp” knapp.

Om du behöver vidarekoppla samtal till ett nummer utanför USA kan ytterligare avgifter tillkomma. Kontrollera med T-Mobile för internationella samtalsvidarekopplingspriser.

Hur man inaktiverar T-Mobiles vidarekoppling av samtal

Om du inte längre behöver vidarekoppla dina samtal kan du enkelt inaktivera vidarekoppling på din T-Mobile-enhet. Här är stegen att följa:

 1. Öppna din telefonapp och tryck på menyikonen med tre punkter eller inställningsikonen, beroende på din telefonmodell.
 2. Leta efter “Samtalsinställningar” eller “Avancerade inställningar” alternativet och tryck på det.
 3. Välj “Vidarekoppling” eller “Vidarekoppla samtal.”
 4. Välj vilken typ av vidarekoppling du vill inaktivera, som t.ex “Vidarebefordra alla”, “Vidarebefordra när upptaget”, eller “Vidarebefordra när obesvarat.”
 5. Tryck på alternativet för att stänga av det.
 6. Din telefon kommer att bekräfta att vidarekoppling av samtal har avaktiverats.

Alternativt kan du också inaktivera vidarekoppling genom att slå en specifik kod på din T-Mobile-enhet. Här är koderna att använda:

 • För att stänga av vidarekoppling vid upptaget, slå ##67# och tryck på samtalsknappen.
 • För att stänga av vidarekoppling när du inte kan nå, slå ##62# och tryck på samtalsknappen.
 • För att stänga av vidarekoppling av samtal när du inte svarar, slå ##61# och tryck på samtalsknappen.

När du har avaktiverat vidarekopplingen kommer dina samtal att ringa på din T-Mobile-enhet som vanligt.

Så här åtgärdar du vanliga problem med vidarekoppling av samtal i T-Mobile

 • Kontrollera din nätverksanslutning: Se till att du har en stabil nätverksanslutning innan du ställer in vidarekoppling. Svaga nätverkssignaler kan störa vidarekopplingsprocessen.
 • Kontrollera dina inställningar för vidarekoppling: Dubbelkolla dina inställningar för vidarekoppling för att säkerställa att du har angett rätt vidarekopplingsnummer. Se också till att du har valt rätt typ av vidarekoppling (t.ex. Vidarekoppla alla, Vidarekoppla vid upptaget, etc.).
 • Kontrollera din kontostatus: Se till att ditt T-Mobile-konto är aktivt och att du har tillräckligt med saldo eller kredit för att ringa utgående samtal.
 • Starta om din enhet: Att starta om enheten kan hjälpa till att lösa eventuella tillfälliga problem som kan påverka vidarekopplingen av samtal.
 • Kontakta T-Mobiles support: Om du fortfarande har problem med vidarekoppling av samtal kan du kontakta T-Mobiles support för hjälp. De kan hjälpa dig att felsöka problemet och ge dig de nödvändiga stegen för att lösa det.

Hur ställer jag in vidarekoppling av T-Mobile-samtal utan telefonkod?

Om du inte har tillgång till din T-Mobile-enhet kan du fortfarande ställa in vidarekoppling med en annan telefon eller fast telefon. Här är stegen att följa:

 • Slå ditt T-Mobile-nummer från den telefon eller fasta telefon du vill använda för att ställa in vidarekoppling.
 • När din röstmeddelandehälsning börjar spelas trycker du på *-tangenten för att avbryta den.
 • Ange ditt lösenord för röstbrevlådan när du uppmanas. Om du inte har ställt in ett lösenord än kommer du att bli ombedd att skapa ett.
 • Tryck på 4 för att komma åt menyn för vidarekoppling.
 • Följ anvisningarna för att ställa in vidarekoppling till önskat nummer.

Kan du vidarekoppla T-Mobile mobiltelefonsamtal till ett annat nummer?

Ja, du kan vidarekoppla T-Mobile mobiltelefonsamtal till ett annat nummer. Vidarekoppling är en bekväm funktion som låter dig omdirigera inkommande samtal till ett annat telefonnummer.

Den här funktionen är särskilt användbar om du inte kan svara på din telefon eller om du vill ta emot samtal på ett annat telefonnummer.

Du kan också ställa in vidarekoppling med T-Mobile-appen eller via ditt onlinekonto.

Logga helt enkelt in på ditt konto, navigera till inställningarna för vidarekoppling av samtal och ange telefonnumret dit du vill att dina samtal ska vidarekopplas.

 • Öppna telefon app.
 • Tryck på de tre prickarna uppe till höger på sidan.
 • Välj Inställningar.
 • Scrolla ner till Tilläggstjänster.
 • Knacka Vidarekoppling.
 • Välj ett av alternativen för vidarekoppling av samtal.
 • Välj Alltid vidarebefordrad.

Är vidarekoppling Free med T-Mobile?

Om du är en T-Mobile-kund kanske du undrar om vidarekoppling är en free service. Svaret är ja, vidarekoppling ingår i de flesta T-Mobile-abonnemang utan extra kostnad.

Det är dock viktigt att notera att vissa planer kan ha restriktioner eller begränsningar för antalet minuter eller samtal som kan vidarebefordras varje månad. För att undvika oväntade avgifter rekommenderas det att du kontrollerar din planinformation eller kontaktar T-Mobiles kundtjänst för mer information.