Så här slutar du ta emot skräppostmeddelanden (topp 4 tips)

Så här slutar du ta emot skräppostmeddelanden (topp 4 tips)

Spam-e-postmeddelanden är helt enkelt irriterande. De stör din inkorg, gömmer dina viktiga e-postmeddelanden och, viktigare, hotar din integritet.

Men tyvärr är spam-e-post något som du inte heller kan undvika. Närhelst du prenumererar på ett nyhetsbrev eller använder din e-post för att skapa ett konto på en tredje parts webbplats eller app, är det en öppen inbjudan till spammare.

Så om din inkorg bombarderas med massmeddelanden eller vanliga skräppostmeddelanden kan du stoppa dessa e-postmeddelanden. Ja, med lite smarta surfvanor och teknisk kunskap kan du sluta få skräppost.

Nuförtiden har nästan alla operativsystem och e-postleverantörer introducerat funktioner för att blockera, dölja eller kasta skräppost. Så låt oss kolla in alla metoder för att sluta ta emot skräppost.

Hur man slutar ta emot skräppost

För att vara ärlig är det omöjligt att sluta ta emot skräppost i din inkorg. Såvida du inte bara har delat din e-postadress med en sluten grupp vänner och aldrig har nämnt den någonstans på webben. Men det är inte möjligt idag. Så låt oss hitta bättre sätt att hantera situationen:

1. Använd skräppostfilter

Idag har nästan alla e-postprogram ett kraftfullt skräppostfilter som kan flytta all skräppost till skräppost- eller skräppostmappar. Det kommer att hålla din primära inkorg snygg och rörig-free.

Det är dock inte alla skräppost som hamnar i skräppostmappen. Du måste definiera e-postmeddelanden som ska flyttas till skräppostmappen för din e-postapp.

Till exempel upptäcker Gmail automatiskt misstänkta e-postmeddelanden och markerar dem som skräppost. Under skräppostmappen kan du se alla e-postmeddelanden som Gmail har identifierat som skräppost. Du får också möjlighet att definiera Gmail om ett visst e-postmeddelande ska skickas till skräppostmappen.

2. Blockera skräppostavsändare

Om en shoppingsajt eller nyhetswebbplats på nätet skickar massmeddelanden till din inkorg efter varje timme, kan du stoppa denna galenskap genom att blockera avsändare. Du kan hitta blockeringsalternativ i alla e-postappar, till exempel:

Blockera skräppostavsändare

Gmail: Logga in på Gmail-kontot > Öppna ett e-postmeddelande från avsändaren du vill blockera > Tryck på tre vertikala punkter längst upp > Blockera.

Syn: Öppna e-postmeddelandet vars avsändare du vill blockera > Klicka på pilen bredvid Skräp > Blockera.

iCloud: Logga in på ditt Apple-ID > Mail > Inställningar i det nedre vänstra hörnet > Lägg till en regel > Under avsnittet “Om ett meddelande” väljer du den e-postadress du vill blockera > Välj att flytta till papperskorgen och klicka på Klar.

3. Använd Dölj min e-post

MacOS Monterey- och iOS 15-användare med iCloud+-prenumeration kan använda alternativet Dölj min e-post för att sluta ta emot skräppost. I den här funktionen kan du dölja din e-post när du måste prenumerera på ett nyhetsbrev eller dela din e-post med en tredjepartslösning.

Den här funktionen kommer bara att dölja din e-postadress, men den kommer inte att hindra dig från att ta emot skräppost. Det är helt enkelt ett försiktighetssteg som du kan vidta för att förhindra att spammare får din e-postadress.

Så här kan du aktivera Hide My Email:

Använd Dölj min e-post

Mac: Gå till Apple-menyn > Välj Systeminställningar > Apple ID > iCloud > Dölj min e-post > Klicka på + för att lägga till din e-postadress > Fortsätt.

iOS: Gå till Inställningar > Tryck på ditt namn > iCloud > Dölj min e-post > Skapa ny adress > Lägg till din e-postadress > Nästa > Tryck och håll på adressen för att kopiera den > Klar.

4. Svara aldrig på ett skräppostmeddelande

Oavsett hur lockande ämnesraden ser ut, återgå aldrig till ett skräppostmeddelande. Att svara på ett skräppostmeddelande leder till mer skräppost i din inkorg. Ditt svar kommer att berätta för avsändare att du är intresserad av deras produkt, och de kommer att börja sälja dig mer aggressivt.

Vanligtvis kan du enkelt identifiera spam-e-postmeddelanden eftersom de är reklam eller catchy. Men nuförtiden blir spammare smarta och använder olika taktiker för att inte se ut som ett spöklikt mejl. Så du kan känna igen skräppost enligt följande:

Kontrollera avsändarens e-post: De flesta spam-e-postmeddelanden kommer från konstiga och komplexa e-postadresser som “[email protected] eller [email protected]”.

Googla en e-postadress: Du kan kopiera e-postadressen och klistra in den i Google-sökning för att kontrollera e-postmeddelandets legitimitet. Om Googles resultat visar att det inte är ett legitimt e-postmeddelande, blockera det direkt.

Observera ämnesraden: Alltför aggressiva eller hotfulla ämnesrader är tydliga tecken på skräppost. Till exempel, “Få en iPhone 13 för $1”, “COVID-19s 100% botemedel” och så vidare.

Kontrollera ditt namn: När du får ett e-postmeddelande från legitima företag kommer de att använda ditt riktiga namn för att adressera dig. Till exempel, när Amazon skickar en påminnelse om att uppdatera din faktureringsadress, kommer de att adressera dig med det namn som ditt konto skapas under.

Kontrollera grammatik och stavning: De flesta skräppostmeddelanden har dålig grammatik och massor av stavfel. Så titta noga på konstiga fraser, felstavade ord, trasiga meningar och andra grammatiska fel i e-postinnehållet.

Lita på din magkänsla: Din magkänsla kan alltid hjälpa dig att fiska upp spam. Om affären som nämns i e-postmeddelandet ser för bra ut för att vara verklig, eller om de ber om din personliga information som personnummer, kreditkortsuppgifter etc. I den här situationen kommer din magkänsla att ge dig en rättvis varning.

Avskedstankar

Det är svårt att undvika skräppost. Men du kan vara en smart e-postanvändare och följa de ovan diskuterade tipsen för att sluta ta emot skräppost i din inkorg.

Men om ingen av lösningarna fungerade för dig är den bästa lösningen att avregistrera dig från nyhetsbrevet. På alla välrenommerade företags nyhetsbrev hittar du en avregistreringsknapp längst ner för att sluta ta emot mejl från avsändaren permanent.

Men om skräpposten fortfarande inte har slutat ändra din e-postadress. Naturligtvis kommer det att vara obekvämt för dig på en gång, men detta kommer definitivt att stoppa skräppost från att belamra din inkorg.

Så, det var det för nu! Men om du tycker att det här inlägget är användbart, följ oss på sociala medier för mer informativt innehåll.

Relaterade Artiklar

Back to top button