Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här sätter du ett skärmskydd på din iPhone

Om du är orolig för att skrapa din iPhones skärm är det ett bra sätt att förhindra det att få ett skärmskydd. Så här applicerar du ett skärmskydd på din iPhone.

Skärmskydd finns i alla olika stilar, men de flesta är vanligtvis gjorda av ett tunt och flexibelt plastark som fäster på enhetens skärm med någon form av lim eller bara statisk elektricitet.

Dyrare skärmskydd är gjorda av härdat glas, som i huvudsak bara är riktigt tunna glasark som du klistrar ovanpå din iPhone-skärm. Detta gör det så att du fortfarande får den naturliga glaskänslan till enheten, men det lägger till lite tjocklek, eftersom glasskärmskydd är lite tjockare än plast.

Det finns också mer robusta skärmskydd från företag som Zagg som är specialiserade på skärmskydd av militär kvalitet. Dessa skärmskydd är gjorda av ett otroligt material som är vansinnigt reptåligt. De är överdrivna för det mesta och är väldigt dyra, men de kan vara bra för användare som arbetar i konstruktion som skulle ha en iPhone utsatt för extrema förhållanden.

Annars är plastskärmskydd tillräckligt för de flesta användare, och de är otroligt billiga. Ibland kan du hitta ett paket av dem för $ 1 på eBay, men du kan regelbundet hitta dem på Amazon för ett par dollar stycket.

Jag ska beskriva några olika sätt att applicera ett skärmskydd av plast på din iPhone och sedan visa vad jag tycker är det bästa sättet att applicera en.

Innan du börjar

Innan du använder ett skärmskydd på din iPhone är det viktigt att du gör ett par saker först för att förbereda dig.

Det första du vill göra är att tvätta händerna för att bli av med överflödig olja och smuts på fingrarna. Du vill inte ha fingeravtryck över hela enheten medan du försöker använda ett skärmskydd så att tvätta händerna kan eliminera de mest irriterande fingeravtryckssituationerna.

2014-07-31 15.48.22

För det andra vill du använda ditt skärmskydd i ett rum där det inte finns mycket damm. Ett bra ställe att göra detta är i ett badrum direkt efter en dusch, eftersom ånga och fuktighet kväver allt damm och ger en anständig miljö för att sätta ett skärmskydd på din iPhone.

Förutom dina egna två händer vill du ha ett kreditkort och en mikrofiberduk till hands. Mikrofiberduken ska torka av skärmen innan du applicerar skärmskyddet. Du vill absolut inte ha damm eller fingeravtryck på skärmen medan du använder skärmskyddet.

När det gäller kreditkortet, använd det för att skrapa ut bubblor som bildas när du applicerar skärmskyddet. Du kan få ut dem alla för det mesta, men ibland kommer det att bli några bubblor som är envisa. Om detta händer, lyft bara skärmskyddet försiktigt och försök använda det igen.

Låt oss nu diskutera några olika metoder för att tillämpa skärmskydd.

Gångjärnmetoden

Gångjärnmetoden har blivit populär under de senaste åren, och det är lätt att se varför.

Denna metod innebär att först skärma upp skärmskyddet med din iPhones skärm utan att ta bort något av det skyddande omslaget. Sedan fäster du helt enkelt två bitar maskeringstejp på ena sidan av telefonen, vilket håller skärmskyddet på plats medan du applicerar det. Detta skapar ett slags gångjärn, precis som en dörr.

Därifrån lyfter du upp skärmskyddet som ett gångjärn och tar bort skyddet. Slutligen applicera skärmskyddet långsamt på din iPhones skärm och det kommer att vara perfekt uppradat när allt är sagt och gjort.

Peel-Back-metoden

Den här metoden är lite mer knepig och kan ta lite övning, men det är i stort sett det bästa sättet att se till att du inte får någon form av dammpartiklar under skärmskyddet när du ska applicera den.

Peel-Back-metoden innebär att du tar bort skyddet helt enkelt så att du kan fästa ena änden av skärmskyddet på din iPhone, och när du sakta applicerar skärmskyddet, dra långsamt tillbaka det skyddande omslaget samtidigt tills du så småningom dra tillbaka det hela och applicera skärmskyddet helt.

Det kan vara knepigt först, men videon ovan gör ett bra jobb med att förklara och demonstrera processen.

Arch Method

Medan alla har sitt bästa sätt att göra något, tror jag att Arch Method är det bästa sättet att använda ett skärmskydd.

2014-07-31 15.48.59

Denna metod handlar helt enkelt om att böja skärmskyddet långa vägar och sedan ställa in hemknappen och hörsnäckan. Därifrån, lägg långsamt ner skärmskyddet och räkna ut eventuella bubblor som bildas.

Den här metoden säkerställer att skärmskyddet är perfekt uppradat innan du placerar det på skärmen. Det finns inget behov av maskeringstejp eller något för den här metoden, vilket gör det till ett utmärkt alternativ om du inte råkar ha tejp runt. Det är också snabbare att göra, eftersom du inte behöver tappa skärmskyddet försiktigt i första hand.