SÄ hÀr sÀljer du din gamla MacBook

0 Shares

Om du Àntligen bitar kulan och uppgraderar till en nyare MacBook, hÀr Àr nÄgra sÀtt att sÀlja din gamla MacBook för stora pengar.

Det finns flera sÀtt att sÀlja en gammal MacBook, varav nÄgra ger dig bÀsta avkastningen. Det finns dock inte sÄ mÄnga vÀgar du kan ta jÀmfört med att sÀlja en gammal iPhone eller iPad. Detta kan göra det lite svÄrt att hitta sÀtt att sÀlja din gamla bÀrbara dator.

ÄndĂ„ finns det fortfarande en mĂ€ngd alternativ att vĂ€lja mellan nĂ€r det gĂ€ller att bli av med din gamla MacBook i utbyte mot kontanter. Vi gĂ„r igenom nĂ„gra av de bĂ€sta alternativen som du kan prova.

SjÀlvklart kommer nÄgra av dessa alternativ inte att vara för alla. Jag vet att Craigslist kan vara en skuggig plats att köpa och sÀlja varor, och mÄnga mÀnniskor hÄller sig borta frÄn det, men om du kan skilja de dÄliga Àpplen frÄn de goda, har du troligen en bra upplevelse att sÀlja dina gamla MacBook.

SÄ utan ytterligare fördröjning, hÀr Àr nÄgra sÀtt som du kan sÀlja din gamla MacBook för bugbucks.

eBay

eBay kan vara ett bra stÀlle att snabbt bli av med dina gamla saker eftersom det finns miljoner anvÀndare som anvÀnder eBay dagligen, sÄ du kommer sÀkert att fÄ mÄnga bud pÄ din MacBook om du listar det.

Men en sak att vara medveten om Ă€r att du kommer att trĂ€ffas med avgifter vĂ€nster och höger. Den största ding Ă€r en “Final Value Fee” som tar 10% av varans försĂ€ljningspris (inklusive frakt), sĂ„ du fĂ„r bara 90% av pengarna du sĂ„lde den för.

2014-04-21-11.22.40-620x446

Det betyder att om du sÄlde din gamla MacBook för 800 $ pÄ eBay, skulle du bara fÄ 720 $. Det betyder att du betalar eBay hela 80 dollar för en enda notering. För vissa anvÀndare Àr det inte vÀrt att betala $ 80 bara för privilegiet att lÀgga ut en MacBook till salu pÄ eBay.

Craigslist

En onlinemarknad som inte tar ut nÄgra avgifter Àr Craigslist.

Det bÀsta sÀttet att sÀlja nÄgonting Àr att sÀlja det lokalt, sÄ behöver du inte hantera irriterande försÀljningsavgifter och besvÀr med att skicka enheten över hela landet. Du riskerar alltid att förlora paketet om du inte har en försÀkring för det, och köpare kan alltid försöka riva dig och sÀga att de aldrig fÄtt det.

MacBook-Pro-620x452

ÅterförsĂ€ljning lokalt kan ocksĂ„ vara en skitbild, men det Ă€r mycket lĂ€ttare Ă€n att sĂ€lja online för mĂ„nga mĂ€nniskor, och du kan fĂ„ betalt kontant direkt utan att behöva betala nĂ„gra avgifter.

Förmodligen Àr det mest populÀra lokala sÀljalternativet Craigslist, men du mÄste vanligtvis vara försiktig med köpare som försöker riva av dig, antingen genom att göra ett lÄgt erbjudande eller medvetet försöka lura dig. Som nÀmnts, om du kan skilja de dÄliga Àpplen frÄn de goda, borde du inte ha svÄrt att stöta pÄ en sanningsenlig köpare som bara vill köpa en begagnad MacBook.

Sociala media

Om du har mÄnga vÀnner pÄ Facebook kan det bara vara det perfekta stÀllet att sÀlja din gamla MacBook. Du kan anvÀnda Facebook och andra sociala medieplattformar för att fÄ veta att du sÀljer en MacBook.

2014-04-21-11.23.51-620x424

Detta kan Äberopa dominoeffekten, dÀr dina vÀnner sjÀlva kanske inte Àr intresserade av att köpa din gamla MacBook, men de kanske kÀnner nÄgon som gör det. Det Àr ett utmÀrkt sÀtt att sprida ordet nÀr du sÀljer nÄgot, och det Àr ett sÀtt som du kan begrÀnsa din publik till bara dina vÀnner och folk som du skulle lita pÄ.

Undvik inbytesprogram

Det finns mÄnga företag som Àr dedikerade till att tillÄta anvÀndare att handla med sin begagnade MacBook för snabba pengar, och Àven mÄnga ÄterförsÀljare kommer ocksÄ in pÄ ÄtgÀrden. Om du inte vill krÄngla med att sÀlja din gamla MacBook sjÀlv kan inbytesprogram rÀdda dagen och göra det enkelt att bli av med den. Att handla med din gamla MacBook Àr dock ett stort misstag och du missar mycket pengar.

BÄde Amazon och MacMall erbjuder dig att handla med din gamla MacBook, men du fÄr inte nÀstan lika mycket pengar för det som om du skulle sÀlja det pÄ eBay eller Craigslist.

2014-04-21-11.25.15-620x450

Först och frÀmst Àr tanken bakom inbytesprogram att de erbjuder dig pengar för en gammal MacBook och sedan vÀnder och sÀljer den till nÄgon annan. De mÄste tjÀna pengar pÄ att göra detta, sÄ de brukar ge dig mindre Àn vad din gamla MacBook verkligen Àr vÀrt, pÄ det sÀttet kan de tjÀna pengar nÀr de sÀljer den för en annan till ett anstÀndigt pris.

SÄ skissartat som det hÀr lÄter bara frÄn att lÀsa det, det Àr inte olagligt eller nÄgot, och fördelen med att anvÀnda inbytesprogram Àr att det lÄter anvÀndare bara snabbt bli av med sin gamla MacBook utan krÄngel och fÄ lite kalla hÄrda kontanter i avkastning Àr nÄgot som Àr ganska tillfredsstÀllande pÄ kort sikt.

0 Shares