Så här säljer du din gamla MacBook

0 Shares

Om du äntligen bitar kulan och uppgraderar till en nyare MacBook, här är några sätt att sälja din gamla MacBook för stora pengar.

Det finns flera sätt att sälja en gammal MacBook, varav några ger dig bästa avkastningen. Det finns dock inte så många vägar du kan ta jämfört med att sälja en gammal iPhone eller iPad. Detta kan göra det lite svårt att hitta sätt att sälja din gamla bärbara dator.

Ändå finns det fortfarande en mängd alternativ att välja mellan när det gäller att bli av med din gamla MacBook i utbyte mot kontanter. Vi går igenom några av de bästa alternativen som du kan prova.

Självklart kommer några av dessa alternativ inte att vara för alla. Jag vet att Craigslist kan vara en skuggig plats att köpa och sälja varor, och många människor håller sig borta från det, men om du kan skilja de dåliga äpplen från de goda, har du troligen en bra upplevelse att sälja dina gamla MacBook.

Så utan ytterligare fördröjning, här är några sätt som du kan sälja din gamla MacBook för bugbucks.

eBay

eBay kan vara ett bra ställe att snabbt bli av med dina gamla saker eftersom det finns miljoner användare som använder eBay dagligen, så du kommer säkert att få många bud på din MacBook om du listar det.

Men en sak att vara medveten om är att du kommer att träffas med avgifter vänster och höger. Den största ding är en “Final Value Fee” som tar 10% av varans försäljningspris (inklusive frakt), så du får bara 90% av pengarna du sålde den för.

2014-04-21-11.22.40-620x446

Det betyder att om du sålde din gamla MacBook för 800 $ på eBay, skulle du bara få 720 $. Det betyder att du betalar eBay hela 80 dollar för en enda notering. För vissa användare är det inte värt att betala $ 80 bara för privilegiet att lägga ut en MacBook till salu på eBay.

Craigslist

En onlinemarknad som inte tar ut några avgifter är Craigslist.

Det bästa sättet att sälja någonting är att sälja det lokalt, så behöver du inte hantera irriterande försäljningsavgifter och besvär med att skicka enheten över hela landet. Du riskerar alltid att förlora paketet om du inte har en försäkring för det, och köpare kan alltid försöka riva dig och säga att de aldrig fått det.

MacBook-Pro-620x452

Återförsäljning lokalt kan också vara en skitbild, men det är mycket lättare än att sälja online för många människor, och du kan få betalt kontant direkt utan att behöva betala några avgifter.

Förmodligen är det mest populära lokala säljalternativet Craigslist, men du måste vanligtvis vara försiktig med köpare som försöker riva av dig, antingen genom att göra ett lågt erbjudande eller medvetet försöka lura dig. Som nämnts, om du kan skilja de dåliga äpplen från de goda, borde du inte ha svårt att stöta på en sanningsenlig köpare som bara vill köpa en begagnad MacBook.

Sociala media

Om du har många vänner på Facebook kan det bara vara det perfekta stället att sälja din gamla MacBook. Du kan använda Facebook och andra sociala medieplattformar för att få veta att du säljer en MacBook.

2014-04-21-11.23.51-620x424

Detta kan åberopa dominoeffekten, där dina vänner själva kanske inte är intresserade av att köpa din gamla MacBook, men de kanske känner någon som gör det. Det är ett utmärkt sätt att sprida ordet när du säljer något, och det är ett sätt som du kan begränsa din publik till bara dina vänner och folk som du skulle lita på.

Undvik inbytesprogram

Det finns många företag som är dedikerade till att tillåta användare att handla med sin begagnade MacBook för snabba pengar, och även många återförsäljare kommer också in på åtgärden. Om du inte vill krångla med att sälja din gamla MacBook själv kan inbytesprogram rädda dagen och göra det enkelt att bli av med den. Att handla med din gamla MacBook är dock ett stort misstag och du missar mycket pengar.

Både Amazon och MacMall erbjuder dig att handla med din gamla MacBook, men du får inte nästan lika mycket pengar för det som om du skulle sälja det på eBay eller Craigslist.

2014-04-21-11.25.15-620x450

Först och främst är tanken bakom inbytesprogram att de erbjuder dig pengar för en gammal MacBook och sedan vänder och säljer den till någon annan. De måste tjäna pengar på att göra detta, så de brukar ge dig mindre än vad din gamla MacBook verkligen är värt, på det sättet kan de tjäna pengar när de säljer den för en annan till ett anständigt pris.

Så skissartat som det här låter bara från att läsa det, det är inte olagligt eller något, och fördelen med att använda inbytesprogram är att det låter användare bara snabbt bli av med sin gamla MacBook utan krångel och få lite kalla hårda kontanter i avkastning är något som är ganska tillfredsställande på kort sikt.

0 Shares