Så här säkrar du din iPhone: Bästa metoderna

Så här säkrar du din iPhone: Bästa metoderna

Visste du att 2022 kommer hackerbedrägerier att ha kostat världen 6 biljoner dollar? Det är mer än Kinas BNP! Självklart måste vi vidta åtgärder för att säkra vår iPhone-data om vi vill hålla vår ekonomi och personlig information säker. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur man gör just det. Vi kommer att gå igenom en mängd olika tips, från att ställa in ett lösenord som är längre än de förinställda 4 siffrorna till att kryptera din enhet. Vi kommer också att prata om varför du bör övervaka din telefondata och vad du kan göra om den hamnar i fel händer. Följ dessa tips så är du på god väg att hålla din telefondata säker!

Vad är telefonsäkerhet?

Telefonsäkerhet är metoden att skydda din telefondata från obehörig åtkomst. Detta inkluderar att skydda din enhet mot stöld eller förlust, samt att förhindra att någon kommer åt din information utan ditt samtycke. Det finns en mängd olika steg du kan vidta för att säkra din iPhone-data, och vi kommer att diskutera några av de viktigaste i det här blogginlägget.

Så här säkrar du din telefondata:

Effektiva steg för att säkra din data på din telefon.

Lås din telefon

Det första steget för att säkra din telefondata är att se till att din enhet är låst när den inte används. Detta förhindrar obehörig åtkomst till din information, vare sig av personer som kan stjäla din telefon eller av hackare som kan hacka sig in på en olåst enhet. Du kan ställa in ett lösenord för att låsa din telefon eller använda fingeravtrycksskanning om din enhet har den funktionen.

Använd tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering (även känd som tvåstegsverifiering) är en säkerhetsåtgärd som kräver att du tillhandahåller två uppgifter för att kunna logga in på ditt konto. Den första informationen är något du känner till, som ett lösenord, och den andra delen är något du har, som en kod som skickas till din telefon eller en autentiseringstoken. Detta extra lager av säkerhet gör det mycket svårare för hackare att få tillgång till ditt konto.

Använd endast appar från App Store

När du laddar ner appar, se till att du bara installerar dem från välrenommerade källor som App Store. Det finns många skadliga appar där ute som kan stjäla din personliga information eller skada din enhet. Genom att hålla dig till välrenommerade appbutiker kan du minimera risken för att ladda ner en skadlig app.

Använd enhetskryptering

Enhetskryptering är en funktion som krypterar all data på din telefon med en unik nyckel som bara du känner till. Detta hindrar någon från att komma åt din information utan att känna till ditt lösenord eller PIN-kod. Enhetskryptering är tillgänglig på de flesta nyare telefoner och det är väl värt att aktivera om din telefon har möjlighet.

Använd ett virtuellt privat nätverk

Ett virtuellt privat nätverk (VPN) är en tjänst som skapar en krypterad anslutning mellan din enhet och VPN-servern. Detta skyddar dina data från att fångas upp av tredje part, inklusive hackare och myndigheter. Det är en bra idé att använda ett VPN när du ansluter till offentliga Wi-Fi-nätverk, eftersom dessa ofta inte är säkra. En frekvent Google-sökning är hur man fångar en narcissist som är otrogen eftersom personer som är i ett förhållande ibland kan bli misstänksamma. Var därför försiktig.

Ställ in funktioner för fjärrtorkning

Om din telefon tappas bort eller blir stulen kan du använda fjärrspolningsfunktionen för att radera all data på den. Detta eliminerar risken att någon kan få tillgång till din personliga information om de skulle hitta din telefon. De flesta telefoner har denna funktion inbyggd, så se till att aktivera den om du inte redan har gjort det. Detta kan starkt hjälpa dig att säkra din iPhone-data från att nå fel händer.

Spara inte alla lösenord

Det är en dålig idé att spara alla dina lösenord på ett ställe. Om någon får åtkomst till din enhet har de också tillgång till alla dina onlinekonton. Försök istället att använda olika lösenord för varje konto och lagra dem på ett säkert ställe som en lösenordshanterarapp för iPhone.

Ställ in ett lösenord som är längre än den fyra-siffriga förinställningen

Standardlösenordet för de flesta telefoner är fyra siffror långt, men du kan öka din säkerhet genom att använda en längre kod. Ett sex- eller åttasiffrigt lösenord kommer att vara mycket svårare att gissa än ett fyrsiffrigt.

Ställ in telefonen på “Självförstörande”

Det finns också möjlighet att ställa in din telefon på att “självförstöra” om den tappas bort eller blir stulen. Detta kommer att radera all data på enheten och göra den oanvändbar. Tänk på att det här alternativet inte är tillgängligt på alla enheter, så kontrollera telefonens inställningar för att se om den har denna funktion.

Byt regelbundet dina iCloud- och iTunes-lösenord

Ett annat bra sätt att skydda dina data är att regelbundet ändra dina lösenord för iCloud och iTunes. Det här är två av de vanligaste sätten att hackare får tillgång till personlig information. Genom att ändra dina lösenord regelbundet gör du det svårare för hackare att lyckas.

Varför ska du övervaka din telefondata?

Som du kan se finns det många saker du kan göra för att skydda din telefondata från att nås av obehöriga. Men varför är det viktigt att vidta dessa åtgärder?

En anledning är den ständigt växande risken för hackerbedrägerier. År 2022 kommer den globala kostnaden för hackerbedrägerier att vara 6 biljoner dollar – nästan tre gånger så mycket som 2021. Det betyder att vi måste vara mer vaksamma än någonsin när det gäller att skydda vår data.

En annan orsak är det ökande antalet fall av identitetsstölder. År 20121 fanns det 16,32 miljoner offer för identitetsstöld bara i USA. Detta innebär att din personliga information är i fara varje gång du går online eller använder din telefon.

Genom att vidta åtgärder för att säkra din iPhone-data kan du minimera chanserna att bli offer för hackerbedrägerier eller identitetsstöld. Så se till att följa tipsen ovan och håll dig säker på nätet!

Relaterade Artiklar

Back to top button