SÄ hÀr rensar du webbhistorik i Mozilla Firefox pÄ 1 minut (exempel)

0 Shares

Rensa webbhistorik i Mozilla Firefox Àr en av filerna enklare processer Men ibland glömmer vi eller tar oss inte tid att göra det. Dessutom bör man ta hÀnsyn till att detta ofta ger oss fantastiska fördelar.

DÀrför, om du fortfarande inte vet hur du gör det, oroa dig inte eftersom vi kommer att förklara i det hÀr inlÀgget hur du rensar din webbhistorik i Mozilla Firefox, snabbt och utan komplikationer. SÄ vi inbjuder dig att titta pÄ och upptÀcka mer Àn bara din webbhistorik.

Vad Àr webbhistorik?

Du har sĂ€kert hört termen “onlinehistorik” otaliga gĂ„nger, förutsatt att det fungerar genom att lagra en historik över sökningar gjorda pĂ„ webben. Detta innebĂ€r att varje inkommande sida webblĂ€saren kommer automatiskt registrera och spara.

Du kan dock radera den hÀr historiken eller tvÀrtom lÄta den vara pÄ sÄ lÀnge du vill och pÄ sÄ sÀtt Àr webbplatsen lÀttare att hitta.

DÀrför bör det noteras att Att ta bort den hÀr historien har för- och nackdelar. DÀrför mÄste anvÀndaren vara medveten om att det Àr det bÀsta och sÀkraste för surfning och integritet.

Fördelar med att radera historik

För det mesta glömmer vi webbhistoriken som lagras pÄ vÄra datorer, oavsett fördelarna med att radera den.

Understryker att denna process gör det möjligt för oss att fÄ en bÀttre onlineupplevelse och dÀrmed förhindra andra frÄn att se vÄr sökhistorik eller hÀmta nÄgon av vÄr personliga information. PÄ grundval av detta mÄste vi tydligt sÀga att huvudfunktionen för att eliminera denna information Àr just detta vÄr data och integritet kommer att vara sÀker.

Dessutom, om du surfar frÄn en dator som inte Àr din eller pÄ nÄgon offentlig plats som ett bibliotek, internetkafé, rekommenderas det att du gör det. radera all sökhistorik att du gjorde detta eller att du öppnar inkognitolÀge pÄ PC i din webblÀsare. Genom att göra detta förhindrar du frÀmlingar frÄn att komma Ät dina konton och fÄ din personliga information eller se sidorna du har besökt.

En annan fördel med att du bör göra den hÀr processen oftare Àr att du med den kan fixa navigeringsfel och du kan Àven spara utrymme pÄ din dator.

Nackdelar med att rensa upp historien

En annan detalj att tÀnka pÄ nÀr du tar bort din sökhistorik Àr att webbplatser du besöker ofta laddningen kommer sannolikt att ta lÀngre tid eftersom webblÀsaren mÄste söka frÄn början. PÄ samma sÀtt kommer du att förlora lÀnkar till besökta webbplatser och kan inte ÄterstÀllas.

Hur tar jag bort Mozilla Firefox webbhistorik?

Om du har laddat ner och installerat Mozilla Firefox gratis och du anvÀnder Mozilla Firefox för att surfa pÄ Internet, följ vart och ett av stegen nedan för att radera din sökhistorik:

  1. Öppna din webblĂ€sare
  2. Vi gĂ„r till det övre vĂ€nstra hörnet dĂ€r det stĂ„r “Firefox”
  3. Klicka pÄ alternativ; vÀlj sedan fliken Integritet
  1. DĂ„ visas den lĂ€ngst ner i fönstret “Rensa din senaste historik” vi klickar
  2. Tryck sedan pÄ rullgardinsmenyn för att vÀlja historiken du vill radera, historiken för de tvÄ senaste timmarna, de senaste fyra timmarna, idag eller allt. VÀlj den du vill ta bort.
  3. Sedan mĂ„ste du klicka pĂ„ alternativet “Detaljer” för att vĂ€lja vilken typ av information du vill radera.
  4. Slutligen anvĂ€nder du alternativen “StĂ€da nu” och din historik kommer snabbt att raderas.
  5. Observera att om du vill ta bort allt mĂ„ste du markera var och en av de tillgĂ€ngliga rutorna i rullgardinsmenyn “Detaljer”.

SÄledes har du raderat hela din historik snabbt, sÀkert och utan komplikationer. Kom ocksÄ ihÄg att du ocksÄ kan ta bort Google Chromes webbhistorik pÄ Windows 10 och Android.

Slutligen hoppas vi att du tyckte att den hÀr handledningen var anvÀndbar, men vi skulle gÀrna vilja höra frÄn dig. Lyckades du rensa din Mozilla Firefox-webbhistorik pÄ ett enkelt sÀtt? eller vill veta hur man tar bort min sökhistorik som skapats i google chrome? Tycker du att det Àr anvÀndbart att ta bort din webbhistorik? LÀmna oss dina svar i kommentarerna.

0 Shares