Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här rensar du MicroSD-meddelandet på Galaxy S7, S7 Edge

Samsungs nya Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge har en microSD-kortplats för ägare att utöka lagringsutrymmet för att ladda ner appar eller lägga till spel, musik och videor. Det var en av de mest efterfrågade funktionerna sedan de togs bort förra året, och nu är det tillbaka. Vi får emellertid massor av klagomål om att Galaxy S7-microSD-kortaviseringar stannar i rullgardinsfältet. Så här rensar eller tar du bort det.

Den 23 februari tillkännagav Samsung officiellt Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge, och släppdatumet var 11 mars. Många användare fick det tidigt, kastade in ett 128 GB microSD-kort och njuter av den stora nya skärmen, vattentätheten och allt det har att erbjuda.

Läs: Hur man tar en skärmdump på Galaxy S7

Så litet och enkelt som det låter ser vi flera klagomål om meddelandet om microSD-kort och användare som frågar hur man tar bort det. Och för dem som har rensat det visas meddelandet åter slumpmässigt hela dagen. Det finns en extremt enkel lösning på båda dessa problem, så läs vidare för att lära dig hur du rensar Galaxy S7 microSD-meddelandet.

Galaxy-S7-sd-meddelande

Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge levereras endast med 32 GB internt lagringsutrymme, och cirka 23 GB är tillgängligt ur lådan eftersom förinstallerade appar, programvara, bloatware och Samsungs användargränssnitt tar cirka 8 GB. Som ett resultat har miljontals ägare lagt till ett micro-SD-kort och fortsätter att se meddelandet som visas i vår bild ovan.

Ingen fråga är dumt eller dumt, och så enkelt som det här är att ta bort är det inte allmänt känt för alla. Om du ser “SD-kort, för överföring av foton och media” meddelande på din Galaxy S7 och mata ut eller utforska knapparna nedanför den, bara svep för att rensa anmälan.

Telefonen berättar för ägare att ett microSD-kort har installerats och att trycka på meddelandet öppnar bara en filbläddrare för att se, utforska och hantera vad som finns på SD-kortet. Det försvinner inte. Precis som alla meddelanden, svep bara bort det och det har gått för gott. När du har startat om Galaxy S7 eller S7 Edge kommer detta meddelande att visas igen. Svep bort den igen så är du klar. Vissa användare klagar över att de tittade igenom inställningarna i en timme och försökte ta bort den, när allt som behövs är ett svep för att rensa det som alla andra meddelanden.

Men otaliga klagomål över hela forumet, kommentarsektionerna och Twitter fortsätter att nämna detta meddelande visas igen, slumpmässigt, hela dagen. Vi upplever inga sådana problem, men för de som är, här är en snabb lösning. Formatera microSD-kortet inuti telefonen.

Instruktioner

Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge använder ett microSD-kort som är något annorlunda än en dator eller kamera, och formatering av kortet inuti telefonen ställer in filsystemet ordentligt så att detta meddelande inte visas längre. Vi ser de flesta klagomål med 128 GB eller 200 GB-kort. Så här fixar du det så att det inte kommer tillbaka.

1. Säkerhetskopiera ditt MicroSD-kort: Anslut Galaxy S7 till en dator och kopiera innehållet till en mapp eller skrivbord
2. På Galaxy S7 navigerar du till: Inställningar> Lagring> SD-kort
3. Välj SD-kort, klicka på FORMAT

S7-microsd-format

Detta raderar helt vad som helst på ditt micro-SD-kort, så vi rekommenderar att du gör det först innan du överför något innehåll till det. Galaxy S7 formaterar kortet till ett filsystem som fungerar bäst för smartphones, och du är redo.

Anslut nu helt enkelt Galaxy S7 till en dator och kopiera allt innehåll tillbaka till micro-SD-kortet så är du klar. Användare kan också överföra appar och spel från telefonen till microSD-kortet för att frigöra utrymme med hjälp av instruktionsguiden nedan.

Läs: Hur man flyttar appar eller spel till Galaxy S7 MicroSD-kortet

När du har formaterat ett MicroSD-kort inuti Galaxy S7 ska detta meddelande bara visas en gång varje gång du startar om smarttelefonen. Svep helt enkelt bort Galaxy S7 microSD-kortmeddelandet och fortsätt med din dag.

Vi ser några rapporter om att detta meddelande fortfarande visas för vissa, så se till att microSD-kortet är korrekt installerat i microSD-kortplatsen och skjut det långsamt in i telefonen för en säker och säker passform. Njut av Galaxy S7 och dess förstklassiga design, IP68-vattentålighet och det utbyggbara lagringsutrymmet. Lämna oss en kommentar nedan med andra frågor, problem eller problem som du kan möta.

10 bästa Galaxy S7 Edge-skärmskydd

Skinomi Galaxy S7 Edge TechSkin

Skinomi Galaxy S7 Edge TechSkin

När det gäller att skydda Galaxy S7 Edge, gör det inte billigt när det gäller skärmtäckning. Det är mer benäget att skada på grund av det böjda glaset.

Skinomi är ett pålitligt varumärke som har gjort några av de bästa skärmskyddet i flera år. Det här är böjd plast, inte glas, bara så att du vet.

Skinomi TechSkin täcker perfekt hela skärmen. Du kan fortfarande installera ett fodral utan att det också drar upp skyddet. Detta tillbehör har precisionsskärningar för fingeravtrycksläsare, hörsnäcka och sensorer. Skinomi har också ett matt finish (fingeravtrycksbeständigt) alternativ som är värt att prova.

Köp Skinomi Galaxy S7 Edge Protector för 9,95 $