Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här ordnar och organiserar du Apple Watch-appar

Om du inte är så förtjust i hur dina Apple Watch-appar är utformade, här kan du ordna och organisera Apple Watch-appar.

Apple Watch är drygt sex månader gammal, men det är fortfarande en mycket ny enhet, särskilt med tanke på att den nyligen fick sin första stora programuppdatering sedan smartwatchen officiellt släpptes tillbaka i april. WatchOS 2 ger några välbehövliga buggfixar, prestandaförbättringar.

Men en sak som förblev densamma var applayouten, som förblir en blandad röra av cirkulära appikoner som ser ut som om de bara kastas där ute. Beviljas, det gör det lite lättare att hitta och välja en app på den mindre skärmen, men det är definitivt inte något som användarna kommer att vänja sig direkt om de är mer vana vid rutnätets layout på iPhone och iPad.

Den goda nyheten är att nya Apple Watch-användare kan göra saker lite mer uthärdliga genom att organisera och ordna sina Apple Watch-appar till en layout som fungerar bäst för dem.

Apple Watch Apps är inte upp till iPhone-nivå.

Om du vill göra det lättare att hitta den Apple Watch-appen och placera appar som du använder oftast i framkant, här kan du ordna om och organisera Apple Watch-appar.

Ordna om Apple Watch App-ikoner

Det finns ett par sätt att omorganisera och organisera din Apple Watch-applayout. Du kan antingen göra det direkt på klockan själv eller via Apple Watch-appen på din iPhone.

Läs: Apple Watch Review

Att göra det på din iPhone är mycket lättare, men möjligheten att ändra runt appar direkt på klockan är också en bra funktion, speciellt om du är i nypa eller bara vill flytta en appikon någon annanstans i applayout.

På din iPhone

För att ordna om appikoner på din Apple Watch från din iPhone, öppnar du bara Apple Watch-appen på din iPhone och trycker på Applayout.

apple-watch-apps-1

Detta kommer att få en exakt titt på hur din applayout ser ut på din Apple Watch, men bara zoomat ut lite för att se varje app i en ram.

Härifrån kan du flytta runt appikoner till var som helst. Håll bara på en app tills den förstoras, och sedan kan du dra den runt och placera den var du vill. Vet bara att alla appar mycket berör på något sätt, så du kan inte ha en app ensam i hörnet.

En annan sak som är värt att veta är att apparna inte behöver göra en perfekt cirkel (eller hexagon om du vill vara specifik). Du kan flytta appar och ordna om dem till en konfiguration som fungerar bra för dig.

På din Apple Watch

Om du inte vill ordna om Apple Watch-appikoner på din iPhone utan snarare direkt på Apple Watch kan du göra just det.

apple-watch-apps-2

Klicka bara på Digital Crown-hjulet för att visa applayouten. Nu är det bara att trycka på och hålla ned en app för att aktivera “jiggle-läge” så att säga. Detta låter dig trycka och hålla kvar på appar och sedan dra dem runt skärmen och placera dem var du vill.

Som du kanske snabbt inser är det lite svårare att flytta runt appar på Apple Watch på grund av den mindre skärmen, men det kan vara ett snabbare sätt att flytta runt i en app om du bara vill flytta runt en eller två appar .

En bra idé som du kanske vill implementera är att ha dina mest använda appar mer i mitten av skärmen där de är snabbt tillgängliga, med dina mindre använda appar runt utkanten, men det är verkligen upp till dig hur du vill utforma dina Apple Watch-appar – det är där du har mest kreativitet.

65 Spännande saker du kan göra med Apple Watch

Svara samtal på Apple Watch

Svara samtal på Apple Watch

Du kan svara på ett samtal på din Apple Watch med den som en liten Bluetooth-högtalartelefon. Du vill bara använda detta för kortare samtal eftersom ljudkvaliteten inte är lika bra som när du pratar i högtalartelefonen på din iPhone.

Apple Watch låter dig bara svara på dina samtal på högtalartelefonen, så du vill inte använda det hela tiden. Det är mycket praktiskt när du arbetar med ett projekt eller är upptagen med händerna. Var definitivt medveten om var du tar samtal. Om du inte skulle prata i högtalartelefonen borde du inte prata på din Apple Watch.

Om du köper den nya Apple Watch med LTE kan du till och med ringa på Apple Watch utan din iPhone i närheten. Detta kräver att du lägger till klockan i din plan för 10 USD i månaden. Du kan inte svara på ett FaceTime-videosamtal på Apple Watch.