Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här öppnar du stängda flikar igen och ordnar om öppna flikar i Safari på iPad

Om 25 tips för iOS 5 och iPhone 4S inte räcker för dig, här är två till för att spela med flikar i Safari på iPad.

Om du stänger en flik i den nya iOS 5 -versionen av Safari på iPad kan du nu öppna de nyligen stängda flikarna. Detta hjälper dig att få tillbaka flikar som du av misstag stängde utan att behöva skriva om flikarnas webbadresser. Detta fungerar tyvärr bara på iPad, så du måste fortfarande använda historikmappen på din bokmärkesida i iPhone -versionen av Safari. Jag stirrar på dig Apple!

På din iPad, när du har stängt en flik, får du tillbaka nyligen stängda flikar genom att trycka på och hålla nere det lilla + -tecknet till höger på flikfältet (se nedan). Håll den intryckt tills rullgardinsmenyn visas med en lista över den nyligen öppnade listan med flikar. Klicka på fliken som du vill få tillbaka så öppnas den i Safari i en ny flik.

Safaritabs

Du kan också ordna om flikar genom att dra dem från en plats på flikfältet till en annan. Tryck på flikens titel och dra den till vänster eller höger. Detta gör att du kan ordna om flikar om du vill hålla viktiga öppna i ena sidan av flikfältet och mindre viktiga i andra änden.