Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här lägger du till och ändrar en Xbox One-bakgrund

Att ändra bakgrunden på din Xbox One låter som något menialt. Det är ju bara en bakgrund. Hur viktigt kan en förändring av din Xbox One-bakgrund faktiskt vara? Det visar sig att det är viktigt att dina enheter känns som en förlängning av din egen personlighet.

När Xbox One gjorde det för att lagra hyllor kunde du inte anpassa dess bakgrund. Microsoft lade till funktionen senare och introducerade färger, prestationskonst och till och med dina egna bilder i mixen. Att ställa in eller ändra bakgrunden på din Xbox One är inte särskilt svårt. Ännu bättre, genom att göra det injicerar lite välbehövlig personlighet i programvaran som körs på Xbox One.

Starta om Xbox One.

Så här ändrar du din Xbox One-bakgrund.

Innan vi börjar

Innan vi börjar finns det lite markarbete som du behöver göra när det gäller appar och foton.

Hitta först en extra flash-enhet och dra eventuella bilder som du vill använda som bakgrund på din Xbox One till den. Att göra detta nu sparar dig från att behöva jaga efter det med den ganska komplicerade DLNA-tekniken som Xbox One Media Player-appen använder för att hitta bilder, musik och video från din Windows-dator.

För det andra måste du göra lite förberedelser på din konsol. Gå in i Microsofts butiksområde med din kontroller och sök efter Media Player-appen. Förutom att du kan spela upp ljud och video från extern lagring eller en dator, används Media Player-appen för att ladda anpassade bakgrunder via Inställningar-appen på Xbox One.

Om du inte har en internetanslutning att installera Media Player-appen med kan du ställa in en anpassad bakgrundsfärg men inte lägga till en anpassad Xbox One-bakgrundsbild.

Slutligen, se till att du är inloggad på din Xbox-profil, inte någon annans profil. Kontrollera din avatarbild, namn och gamertag i det övre vänstra hörnet på skärmen. Om du inte ser ditt namn och din gamer-tagg, tryck snabbt två gånger på den glödande Xbox-logotypen på din controller och tryck på A-knappen på den avatar du ser. Från menyn kan du växla till din profil.

Ändra din Xbox One-bakgrund

Med din flash-enhet laddad med den bild du vill använda, slå på din Xbox One-konsol genom att trycka på Xbox-logotypen på din handkontroll. Om du har Kinect-sensorn och den är korrekt konfigurerad kan du också säga “Xbox, på.”

Observera att du måste välja din profil när du slår på din Xbox One såvida det inte bara finns en enda profil tillgänglig. De med en Kinect-sensorinställning på sin Xbox One behöver nästan säkert hoppa över det här steget eftersom Kinect känner igen användare och loggar in dem automatiskt.

Tryck på den glödande Xbox One-logotypen två gånger i snabb följd för att ta fram Xbox-guiden. Xbox-guiden ger dig snabb tillgång till dina vänner, prestationer, snappbara appar och inställningar var som helst.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (24)

Gå till kuggen längst ner på popup-menyn för inställningar.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (16)

Välj på panelen Inställningar Alla inställningar. Om du väljer det här alternativet tar du dig direkt till appen Xbox One Settings.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (25)

Välkommen till appen Inställningar, härifrån kan du ändra nästan allt om din konsol. Du kan felsöka problem som ansluter till nätverk, dela spel med andra på din konsol och mer. Välj Anpassning från menyn med tillgängliga alternativ till vänster på skärmen.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (27)

Välj Min färg & bakgrund från listan med alternativ till höger på skärmen.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (29)

Välj Min bakgrund.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (30)

Här kan du välja din Xbox One bakgrundsfärg eller Xbox One bakgrundsanpassad bakgrund. Den första av dem kräver inte att du installerar något extra eller har en flash-enhet till hands, Microsoft har massor av förvalda färger som redan finns i inställningarna. Om du väljer Achievement Art kommer du till din Xbox Live-profil för att titta på de många olika bakgrunder som du har fått med dina prestationer. Detta alternativ kräver också att du har en internetanslutning så att den kan hämta bilder från din Xbox Live-profil.

Fortsätt och sätt i den flash-enhet som du förinstallerade dina bakgrunder till. Det finns en USB-port på vänster sida av din Xbox One-konsol. Välj nu Anpassad bild.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (18)

Din Xbox One ska ta dig till appen Media Player. Om den upptäcker din flash-enhet ser du den på skärmen. Välj USB-flyttbar disk.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (19)

Välj bilden på din flash-enhet som du vill använda som din Xbox One-bakgrund.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (21)

Nu med bilden öppen, tryck på Meny knapp på din handkontroll. Det är bara till höger om Xbox-logotypen.

Välj nu Satt som bakgrund från popup-menyn.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (22)

När du går tillbaka till Xbox One-startskärmen ser du den bakgrund du just valt.

Så här ändrar du bakgrunden på Xbox One (23)