Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här kontrollerar eller tar du bort appar och webbplatser från tredje part som är länkade till ditt Google-konto

Onlineaktiva medborgare måste logga in flera appar och tjänster och det är alltid bekvämt att göra det med ditt Google-konto, särskilt på Android-telefoner. Under åren ackumuleras tredjepartsappar och konton som är länkade till våra Google- eller Gmail-konton och om du är medveten om din integritet kanske det är dags för vårrengöring.

Så om du är nyfiken och behöver kontrollera hur många appar och tjänster som har tillgång till din Gmail-information, här är vad du behöver göra:

Metod 1

Steg 1: Öppna myaccount.google.com i din webbläsare och välj alternativet “Appar med kontoåtkomst” som visas under inloggning och säkerhet. Eller hoppa direkt till sidan för anslutna appar

Steg 2: Klicka på alternativet ‘hantera appar’ på kortet till höger. Detta tar dig listan över appar som har åtkomst till ditt Google-konto på ett eller flera sätt. För att återkalla åtkomst, klicka bara på en viss app och klicka på knappen “Ta bort åtkomst” som dyker upp.

Steg 3: rulla ner och du hittar listan över appar och webbplatser som du loggar in med Google-konto. Klicka bara på någon av webbplatserna / Appnamnet för att ta bort åtkomst

Kontrollera även: Så här överför du flera bilder från Google Foto till din lokala telefonlagring

Metod 2

Du kan också be tjänster att ta bort din kontoinformation från deras slut. Detta kan göras genom att skriva ett mail till deras kundsupportteam, men det är säkert en svår uppgift. Tjänster som Deseat.me kan göra detta mycket enklare.

Steg 1: Öppna deseat.me i dina webbläsare.

Steg 2: Logga in med ditt Gmail-konto. Det tar lite tid, men deseat mig fyller nästa sida med separata kort för alla konton som är länkade till ditt Google-ID.

Steg 3: Därefter kan du stapla appar och tjänster som du vill bli av med i raderingskön och trycka på alternativet “Begär borttagning” för att automatiskt skicka ett e-postmeddelande till supportpersonalen för dessa tjänster.

Läs också: Hur man installerar Whatsapp på Jio Phone och Jio Phone 2

Så här hanterar du konton som är kopplade till ditt Google-ID

Det här är några enkla metoder som du kan använda för att övervaka tjänster som är länkade till ditt Google-konto. Om du investeras i Googles ekosystem måste mycket känslig data kopplas till ditt Google-konto och det är alltid tillrådligt att utrota appar och tjänster som du inte längre använder.