Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här kontrollerar du dataanvändning på Samsung Galaxy Note 3

Alla som har använt en smartphone och prenumererar på en begränsad trådlös dataplan fruktar att gå över sin månatliga tilldelning, särskilt om personen delar data med en familj eller en grupp vänner. Det gör det viktigt att övervaka användningen av data. Tack och lov hjälper Samsung Galaxy Note 3 och vissa appar från Google Play Store användare att hålla reda på sina data och hålla sig under deras lock, så att de inte öppnar en förvånansvärt högre mobilräkning.

Kontrollera dataanvändning i Inställningar på Samsung Galaxy Note 3

Låt oss börja med att kontrollera dataanvändningen i Inställningar i Not 3. Öppna Inställningar med glider ner från toppen av skärmen och knacka på Inställningsikon i det övre högra hörnet. Det ser ut som en rund växel. På Anslutningar fliken i Inställningar tryck på Dataanvändning ungefär två tredjedelar av vägen ner på skärmen.

Det finns en ruta som slår på och av mobildata högst upp på skärmen när det dyker upp. Under det finns ett objekt som läser Ange gräns för mobildata. För att se till att du aldrig går över ett visst datalock, tryck på det objektet för att slå på det. En skärm dyker upp för att varna användaren enligt följande:

Din mobildataanslutning stängs av när den angivna gränsen har uppnåtts.

Dataanvändningen mäts av din telefon och din tjänsteleverantör kan redogöra för användningen annorlunda, så överväg att använda en konservativ gräns.

varning för dataanvändning på Galaxy Note 3

Den här varningen informerar användare om att deras telefonföretag kanske inte mäter dataanvändning på samma sätt som telefonen gör. Denna gräns återspeglar inte korrekt dataanvändning.

Varningen innebär att användarens telefonföretag kanske inte mäter data på samma sätt som telefonen gör. Om en person prenumererar på en 10 GB-gräns bör de ställa in gränsen i denna inställning lägre än den totala. Kom också ihåg att en delad dataplan innebär att en användare inte får 10 GB utan delar det beloppet med andra. Till exempel har min familj fem telefoner som delar 15 GB så jag ställer in min telefon på 5 GB, vilket är det belopp som jag använder av det totala datalocket, medan de andra telefonerna sätts till 2 GB. När telefonen når denna gräns kommer inställningen för mobildata på den här skärmen att stängas av.

inställning för återställning av gräns för dataanvändning

Hitta det datum som din telefonabonnemang återställs och ange det här.

Nu måste vi ändra dataanvändningscykeln på inställningsskärmen för dataanvändning. Klicka på OK för att rensa föregående varning och tryck på rullgardinsmenyn bredvid Dataanvändningscykel. Ändra datumet till det datum som faktureringscykeln återställs. Kontakta din trådlösa operatör för att hitta datumet. Det kommer att visas på din faktura, i operatörens konto-app, på deras hemsida eller så kan du ringa kundtjänst och fråga. Gruvan återställs den andra varje månad, så jag ställer in den till den andra. Den återställs automatiskt till noll den dagen.

För att ändra gränsen och varningströskeln, ta tag i handtaget i den högra änden av linjen i diagrammet och skjut det uppåt eller nedåt (genom att trycka och hålla ned och sedan skjuta upp / ner). Det är en bra idé att ställa varningen tillräckligt långt under gränsen så att du inte blir förvånad när den stängs av. Nedladdning av en video eller ett gäng bilder kan snabbt använda data.

På samma skärm glider du ner för att se hur mycket data varje app använde. På min använde Chrome och internetdelning mest i min nuvarande faktureringscykel. Detta hjälper användaren att räkna ut vad som åt upp data om det plötsligt gick över.

Installera dataanvändningsappar för att hålla koll

AT&T All Access-widget för dataanvändning

Installera AT&T All Access-widgeten på startskärmen för att se hur mycket data du och din familj använder på en månad.

AT&T-kunder kan hålla reda på dataanvändning från telefonens startskärm med hjälp av den gratis AT&T All Access-widgeten. Den installeras på startskärmen och visar snabbt hur mycket data telefonen använde under den aktuella faktureringscykeln. Det visar också hur mycket familjen använde på alla enheter.

Installera appen med länken ovan om AT&T inte förinstallerade den. Håll ned på en plats på startskärmen. Menyn för anpassning av startskärmen dyker upp. Knacka på Appar och widgets och välj Widgets knacka högst upp. Hitta en av de två AT&T All Access widgetar genom att svepa åt sidan. En tar upp en rad på skärmen och den andra tar upp två. Jag föredrar den mindre widgeten som bara använder en rad.

Tryck och håll ned widgeten och applådan försvinner. Fortsätt att hålla fingret på skärmen och släpp när widgeten sitter ovanför platsen på skärmen där du vill placera den och den kommer att installera sig själv på skärmen.

Appen kan behöva aktivera sig själv, så koppla från Wi-Fi för att skapa en direktanslutning med AT&T. Appen visar snart mängden data som använts sedan den senaste faktureringscykeln, och hela kontot om användaren prenumererar på delad data. Det visar också hur många dagar kvar i faktureringscykeln, hur mycket data kontoprenumerationen innehåller och den totala informationen som används av alla enheter i den delade planen.

Det finns ett liknande verktyg som heter Verizon Usage Widget som också låter Verizon-kunder se hur mycket data de har använt snabbt direkt på startskärmen. Det är inte en officiell Verizon-app, men fungerar på samma sätt med separata widgets för data, telefonminuter och textmeddelanden som används.