Så här konfigurerar du min nya enhet: Lär dig steg för steg

Du har precis köpt en ny mobiltelefon och du undrar definitivt: Hur ställer jag in min telefon? Du kommer att vara glad att det inte är svårt alls. Låt oss se nedan steg för steg du kan följa både på Android-telefoner och iPhones.

Hur konfigurerar jag min enhet?

Lär dig hur du konfigurerar nya Android

Låt oss svara på den här frågan genom att gå igenom varje enhet, vi börjar med Android och sedan iOS. Kom ihåg att i fallet med Android kan stegen vara olika, på grund av anpassningen av varje tillverkare.

på android

 1. När du slår på enheten kommer du att se en välkomstskärm som frågar efter enhetens språk. Välj en och klicka på Nästa, eller knappen som visas.
 2. En sak du kan göra under dessa steg, före eller efter, är att sätta i operatörens SIM-kort. Genom att göra detta blir konfigurationen automatisk.
 3. Om ditt SIM-kort inte fungerar eftersom det har någon typ av lås, ta reda på hur du använder PIN-koden. Det är med honom som du kommer att aktivera chippet.
 4. Efter den delen väljer du Wifi-anslutning och ange hans lösenord. Vänta tills mobiltelefonen har konfigurerat Wi-fi och klicka på Nästa eller knappen som visas.
 5. Förmodligen kommer alla steg som kommer efter detta att vara valfria. Med andra ord kan du hoppa över dessa steg för att komma åt din enhet.

Det är dock inte för att du kan hoppa över dessa steg som din enhet redan är konfigurerad. Det finns några valfria saker som kan göra ditt liv mycket enklare och vara till stor hjälp. Ett exempel är möjligheten att importera dina data.

Det kan se ut för dig hur du återställer data från en annan enhet. Du kan göra detta genom att komma åt din mobiltelefontillverkares data, eller det enklaste sättet. Det enklaste sättet att återställa saker på din telefon är att ange ditt Google- eller Gmail-konto på din telefon.

Lär dig hur du konfigurerar dina Android-enheter

Vanligtvis är många saker länkade i dessa konton, så det är ganska enkelt att återställa. Efter att ha angett e-postkontot och avslutat processen, vänta bara och efter några timmar eller till och med dagar kommer allt att återställas.

Förutom restaurering är säkerhet viktigt för din mobiltelefon. Så i början av dina mobilinställningar, ange ett lösenord eller ett mönster för att säkerställa säkerheten för all din data. Grunderna för att ställa in din enhet är dessa. Det finns inte mycket mer än så, låt oss nu se hur man konfigurerar Apple-enheter.

på iOS

Avsluta frågan hur jag konfigurerar min enhet och lär dig här

På iOS-enheter är saker och ting lite annorlunda, låt oss se hur du konfigurerar nedan:

 1. Precis i början av välkomstskärmen väljer du språket på din enhet.
 2. Då kommer du att se snabbstartsskärmen, den här skärmen är till för att återställa dina saker från andra enheter, genom att göra det kan du hoppa över några steg i den här genomgången. Men om det i ditt fall är den första enheten, fortsätt med nästa steg.
 3. Välj nu Wifi-nätverk som du ska använda, välj efter namn och ange lösenordet. Sedan är det bara att trycka på fortsätt.
 4. Direkt efter det kommer du in i avsnittet av ansikts-ID, du kan hoppa över den här delen, men vi rekommenderar inte att du gör det. Ange ett lösenord och lägg i något som skyddar all din data väl.
 5. På nästa skärm kan du välja att återställa appar och om du vill återställa data från dessa appar. Om du vill kan du hoppa över det här avsnittet.
 6. Nästa avsnitt är för Apple ID, är det obligatoriskt att ange dina uppgifter. Om du inte har en, skapa den från en webbläsare på den här länken support.apple.com/en-us/HT204316.
 7. Nästa skärmar är grundläggande saker som Siri, och möjligheten att hålla dina iPhone-uppdateringar påslagna.
 8. Slutligen kan du hoppa över det sista steget som involverar användningsövervakningsfunktionen, om du inte vill det är det bara att hoppa över.

Stegen för Apple-enheter är lite större än för Android. Men de involverar användbara och välbehövliga saker och andra inte så mycket. Följ sedan enhetens installationssteg och riktlinjer för att utföra en komplett installation.

Slutsats

Vi hoppas att den här guiden var enkel och användbar för dig. Det är väldigt enkelt att ställa in din enhet, men om du inte kan det kan du få problem. Så vi försöker vara enkla att instruera dig på bästa sätt. Nu behöver du inte fråga dig själv hur du konfigurerar min enhet.

Lyckades du följa alla steg vi såg? Hade du svårt i någon del? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button