Så här konfigurerar du familjedelning i iOS 8

0 Shares

Att köpa appar kan bli dyrt, särskilt om du har familjemedlemmar som alla använder samma kreditkort. Vad var en $ 2 app kan snabbt ballong till $ 10! När du tänker på musik, filmer och böcker – kan kostnaden komma ur handen. För att avsluta de flera utgifterna har Apple skapat Family Sharing, som låter dig dela det mediet mellan enheter.

Bäst av allt, det ger föräldrar mer kontroll över vad barnen spenderar utan att behöva köpa presentkort. Kom bara ihåg att den som startar familjegruppen ansvarar för den. Så här konfigurerar du det:

1. Gå in i appen Inställningar.

IMG_1986

2. Välj “iCloud”.

IMG_1985

3. Överst är alternativet “Konfigurera familjedelning”. Välj det.

IMG_1984

4. Denna skärm är i grunden en bekräftelse på att du är ansvarig. Klicka på “Fortsätt”.

IMG_1988

5. Denna nya skärm ber dig att bekräfta att du är den som betalar för inköp. Om du inte har någon betalningsform behöver du en.

IMG_1990

6. En del av Family share är möjligheten att dela din plats. Välj här om du vill göra det.

IMG_1991

7. Nu kan du lägga till familjemedlemmar. Alla inbjudningar skickas via e -postadress, och dina familjemedlemmar måste ha en iOS -enhet med iOS 8 eller bättre.

IMG_1992

Det finns några saker att tänka på med Family Sharing. För det första laddas appar och media inte ner automatiskt till varje enhet. Allt som köps av familjen visas under fliken “Inköpt” i App Store, iBooks och iTunes. Om du vill hålla några av inköpen privata (som en app som kan tipsa någon om en gåva de vill ha någon gång i december) kan du hålla dem privata genom att gömma dem.

En annan sak att veta är att föräldrar kan styra inköp av barn. När barnen är i din familjegrupp väljer du bara deras namn i menyn Familjedelning under iCloud i Inställningar (på samma sätt som du navigerade dit för att ställa in det här) och väljer “Be om att köpa”. Varje gång junior vill köpa en app eller låt måste du ge klartecken.

Screen Shot 2014-10-29 kl. 22.47.39

En annan sak du kommer att märka om Familjedelning är att en familjemapp visas i din Foto -app. Alla i familjegruppen kan ladda upp bilder där för att dela med alla andra. Det kommer också att finnas en familjevy i kalendern, så att ni alla kan bidra till att planera evenemang.

Screen Shot 2014-10-29 kl 22.48.04

Kanske den coolaste funktionen i Family Sharing – förutom att inte köpa appar och sådana flera gånger – är platsdelning. Om du väljer att dela din plats med familjegruppen visas den i appen Hitta mina vänner eller via Meddelanden.

Familjedelning är ett riktigt underbart verktyg för familjer och grupper, men kom bara ihåg att du inte kan hoppa in och ut; Apple begränsar dig till en grupp i taget, och bara två grupper per år.

Använder du Family Sharing ännu? Älskar du det? Låt oss veta i kommentarfältet nedan!

Om du tyckte om detta kan du överväga att dela det

0 Shares