Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här konfigurerar du en Windows 8.1 -surfplatta

Surfplattor byggda för Microsofts Windows 8 -operativsystem är ett konstigt odjur. I huvudsak har de båda två separata identifieringar som gör det möjligt för användare att få jobbet gjort och njuta av sina tv -program, musik och filmer. Detta gör det svårt att installera en Windows 8 -surfplatta.

Den första av dessa distinkta personligheter är dess tablettpersona. Varje installation av Windows 8 som laddas på en surfplatta, eller något med en pekskärm, inkluderar startskärmen. Startskärmen är ett nytt område som låter användare snabbt komma till sina appar och titta på deras senaste e -postmeddelanden eller uppdateringar av sociala medier utan att behöva öppna enskilda applikationer. Startskärmen innehåller också en egen webbläsare, en butik för nedladdning av fler applikationer, specifika sätt att skriva ut och mer.

Dell Venue 8 Pro tillsammans med Dell XPS 11 Pro i bakgrunden.

Dell Venue 8 Pro tillsammans med Dell XPS 11 Pro i bakgrunden.

Den andra av dessa personligheter är skrivbordet. Låt dig inte luras om du inte har hört namnet förut. Skrivbordet är inte ännu ett gränssnitt som du måste lära dig hur du använder. Faktum är att skrivbordet kommer att vara det mest kända du stöter på i din Windows 8.1 -surfplatta. Tänk på skrivbordet som hur Windows brukade vara. Det är praktiskt taget oförändrat i Windows 8.1. Visst, det finns några nya aktivitetsfält och appar där, men det är fortfarande samma Windows -operativsystem som du har stött på någon annanstans. Det är bara snabbare och tar mindre lagringsutrymme.

Läs: 3 tips för en bättre Windows 8 -surfplatta

Innan vi börjar installera din Windows -surfplatta kan jag inte uttrycka hur viktigt det är för dig att ha allt du behöver till ditt förfogande under installationen. Du behöver din surfplattans strömkabel. Du behöver också användarnamn och lösenord för ditt Microsoft -konto. Oroa dig inte om du aldrig har hört talas om ett Microsoft -konto: om du har ett Outlook-, Hotmail- eller Xbox Live -konto är det samma sak med ett annat namn.

Den första installationen

Anslut enhetens laddare till en vägg och till surfplattan. Varje Windows -surfplatta har sin egen unika strömadapter. De flesta surfplattor tillverkade av Dell och Lenovo använder antingen sina respektive bärbara laddare eller en MicroUSB -laddare som är identisk med kablarna som används för att ladda nästan alla smartphones utom iPhone. Microsofts Surface -surfplattor använder sin egen anpassade laddare som har fem hål på kontakten.

Microsoft Surface 2

Microsoft Surface 2

Håll ned strömknappen för att slå på enheten och starta installationsprocessen. Du kanske måste göra detta i fem sekunder eller så.

Ange nu vilket språk du vill att surfplattan ska använda. Enheter som säljs i USA använder vanligtvis engelsk som standard.

Bestäm ett namn för din surfplatta. Detta kan vara valfri kombination av bokstäver och siffror men det kan inte finnas några mellanslag. Det här namnet används när andra enheter stöter på din surfplatta i ditt hemnätverk eller när du konfigurerar inställningar för OneDrive -synkronisering.

Varje mjukvara i dessa dagar innehåller villkor. I huvudsak är det ett avtal mellan dig och Microsoft som skyddar dem för att bli stämda i vissa situationer och låter dig veta vilka dina rättigheter som köpare av en Windows -surfplatta är. Du behöver inte läsa igenom dem men du måste hålla med till dem innan du fortsätter med installationen.

Router

Nu måste du konfigurera ditt trådlösa nätverk. Det betyder att du måste ange ditt Wi-Fi-lösenord så att du kan få uppdateringar och surfa på internet på din Windows-surfplatta. Tabletter som kör Windows 8.1 gör det möjligt för användare att helt enkelt ansluta till sitt nätverk med en knapptryckning. Men det kräver att användarna har en relativt modern trådlös router. Tryck eller klicka på din Wi-Fi-nätverk och gå sedan över till din Wi-Fi-router för att se om den har en anslutningsknapp som det som visas på bilden ovan. Om det inte gör det måste du ange ditt Wi-Fi-lösenord. Om ditt kabel- eller satellitföretag konfigurerar din trådlösa än de borde ha lämnat dig en pamflett med denna information på den. Det kan också tejpas till botten av din trådlösa router.

Klicka eller klicka bara på Express -inställningar och lägg sedan till ditt Microsoft -konto på din enhet. Om du gör det säkerställer du att du får de senaste uppdateringarna automatiskt, har OneDrive -synkroniseringsmöjligheter och tillgång till Windows Store för att ladda ner appar.

Efter en installationsprocess kommer du till startskärmen.

Viktiga guider

Även om du nu är inloggad och konfigurerad på din Windows -surfplatta, vill jag betona hur viktigt det är för dig att fortsätta utbilda dig om din enhets funktioner. Här är en samling av de viktigaste självstudierna i Windows 8.1 du behöver.

Anpassning

Hur man lägger till en bakgrund till startskärmen i Windows 8.1

Så här ställer du in föräldrakontroll i Windows 8.1

Hur man ändrar storlek på levande plattor i Windows 8.1

Media och appar

Så här tar du bort appar i Windows 8.1

Så här installerar du appar i Windows 8.1

Så här lägger du till musik till Xbox Music på din Windows 8.1 -enhet

Hur man öppnar mer än ett Internet Explorer -fönster i Windows 8.1

Essentials

Hur man säkerhetskopierar filer och inställningar till OneDrive i Windows 8.1

Hur man skriver ut från Windows 8.1

Så här stänger du av SkyDrive -synkronisering i Windows 8.1

Så här konfigurerar du appar för att öppna på skrivbordet i Windows 8.1

Så här stänger du av startskärmen i Windows 8.1

Hur man kontrollerar batterilivslängden i Windows 8.1

När du har konfigurerat och anpassat din enhet kan du utforska vad din nya Windows 8 -surfplatta kan göra. Microsofts unika tillvägagångssätt för att skapa surfplattor innebär att det kommer att finnas massor av användbara men dolda funktioner som du vill testa. GottaBeMobile.com spårade mer än några av dem i vår titt på Windows 8.1.