Så här kommer Google Plays nya säkerhetsetiketter att se ut. Betrodda recensioner

0 Shares

Google ger Android -användare och utvecklare en glimt av de nya säkerhetsetiketterna för appar som kommer att visas på alla Play Store -listor från och med nästa år.

Först tillkännagavs i maj, är tanken att informera Android -enhetens ägare om hur deras data kommer att användas av appen. Det är också en möjlighet för utvecklare att visa sina sekretess- och säkerhetsmetoder för att uppmuntra förtroende bland potentiella användare.

Etiketterna kommer att likna de “näringsetiketter” som används av Apple i App Store, som har rullats ut under det senaste året och bör bidra till att ge Android -användare liknande sinnesro.

Devs kan till exempel informera användare om att data är krypterade och kan raderas, att appen har genomgått en oberoende säkerhetsgranskning och följer Play Store: s Familjepolicy.

Utvecklare kan också förklara vilken typ av data en app samlar in, hur den används och om den delas bortom appen. Uppgifterna kan till exempel vara plats, kontakter, personlig information och ekonomisk information, medan användningen kan vara för appfunktionalitet eller anpassning. Utvecklare kan också beskriva om datainsamling är obligatorisk eller valfri.

I ett inlägg på Android -utvecklarnas blogg säger Google: ”Vid utformningen av våra etiketter lärde vi oss att utvecklare uppskattar när de kan ge sammanhang om sina datapraxis och mer detaljer om huruvida deras app automatiskt samlar in data kontra om den samlingen är valfri. Vi fick också veta att användarna bryr sig om huruvida deras data delas med andra företag och varför.

Google säger att användarna kommer att börja se dessa etiketter i Play Store -listorna i början av nästa år och kräver att utvecklare får informationen skickad senast den 22 april.

Företaget tillägger: ”Vi vet att vissa utvecklare kommer att behöva mer tid för att utvärdera sina appar och samordna med flera team. Så du har fram till april 2022 innan dina appar måste ha det här avsnittet godkänt. Utan ett godkänt avsnitt kan din nya appinsändning eller appuppdatering avvisas. ”

0 Shares