Så här kommer du igång med HubSpot CMS

CMS

Alla CMS är bara så bra som dess implementering. Oavsett vilket CMS du använder är det viktigt att ha en erfaren partner som kan hjälpa till att ställa in det på det mest effektiva sättet.

På New Breed arbetar våra utvecklare med flera CMS, men vi tror att om det primära målet för din webbplats är att generera potentiella kunder, så är HubSpot CMS det bästa i klassen att bygga din webbplats på. HubSpot CMS byggdes från grunden för att skapa och rapportera om en marknadsföringswebbplats.

Om du är ny på att använda plattformen, här är några steg för att bli bekant med HubSpot CMS:

1. Lär dig var innehållet finns

Navigering

I backend segmenterar HubSpot webbsidor, målsidor och blogginnehåll i tre olika zoner för organisation och rapportering. Detta hjälper dig att analysera prestanda för de olika sidtyperna åtskilda från varandra eftersom de tjänar olika syften.

En av de första sakerna du bör göra i HubSpot CMS är att bekanta dig med dessa avsnitt så att du enkelt kan hitta och söka igenom dina befintliga sidor medan du arbetar med att optimera ditt befintliga innehåll och skapa nya sidor.

2. Prova sidredigering

När du vet hur du kommer åt alla dina sidor från baksidan, försök att redigera en sida. Att leka med hur en befintlig sida är uppbyggd hjälper dig att förstå hur de olika modulerna samverkar för att bygga en sida.

Modul

HubSpot låter dig redigera sidan visuellt, där webbsidan presenteras mer eller mindre hur den ser ut för webbplatsbesökare och du kan klicka på vilka delar du vill redigera.

Redigera modul

Eller så kan du redigera med modulerna som finns på en sida. I sidredigerarens vänstra sidofält hittar du en huvudlista med moduler som du kan klicka i och ändra olika fält.

Att kunna redigera innehållet genom att klicka på det eller genom att se alla moduler på en sida är användbart eftersom du kan förhandsgranska vad du redigerar när det passar, men om du behöver redigera något som inte är lätt att klicka på visuellt , som en bakgrundsbild, kan du hitta den genom modullistan.

3. Kolla in fliken Inställningar

Fliken Inställningar

När du är klar med att redigera en webbsidas innehåll, navigera till nästa flik med titeln “inställningar”. Det är här du kan skapa din interna titel, som används för att hitta sidan från backend, din HTML-titel, som visas i sökmotorresultat, din sidslug, som kommer efter “/” i URL:en, och din meta beskrivning, som visas i sökresultaten för att berätta vad sidan handlar om.

På fliken Inställningar kan du också associera din sida med en marknadsföringskampanj, ställa in en utvald bild och justera avancerade inställningar som vilken mall sidan använder.

När du har gjort ändringar kan du antingen “spara” eller “uppdatera” sidan. Att spara publicerar inte ändringarna offentligt, men det kommer att behålla dem för dig eller en lagkamrat att fortsätta att redigera. Uppdatering eller publicering kommer att göra sidan live.

4. Bekanta dig med revisionshistorik

Revisioner Hamburger Meny

Hamburgermenyn mellan “spara”-knappen och “uppdatera”-knappen låter dig komma åt sidans versionshistorik. Det är dit du går om du behöver återställa en sida eller referera till en tidigare version.

HubSpot låter dig se revisionshistoriken på både sidnivå och mallnivå.

5. Utforska hur moduler och en flexibel kolumn kan tillåta dig att variera siddesign

HubSpot har en flexibel kolumn som du kan använda i zoner på dina webbsidor som låter dig använda så många moduler som ditt innehåll dikterar.

Vi bygger alla våra vanliga webbplatssidor med en flexibel kolumn i huvuddelen, vilket ger marknadsförare full kontroll över vilka moduler de inkluderar och vilken ordning de är i per sida utan att behöva dyka in i kod.

Flexibel kolumn

Går längre…

6. Bekanta dig med HubDB för att hantera dynamiskt innehåll.

Om du vill filtrera innehåll på en sida på ett visst sätt eller har en sida som innehåller flera undersektioner som använder samma fält, kan du använda HubDB. HubDB är en databastabell som kan redigeras för att innehålla olika kolumnvärden beroende på vad slutsidan är till för.

Dessa tabeller fungerar bra för att skapa evenemangssidor, teamlistor och resurscenter eftersom undersektionerna på dessa sidor kommer att ha många gemensamma fält som upprepas över var och en.

Tabell

Till exempel är New Breeds resursbibliotek byggt i en HubDB-tabell. Kolumnerna gör att vi kan kategorisera vår resurs efter medium och ämne utöver att fylla i titlar och beskrivningar som de visas i biblioteket.

Resursbibliotek

Vi använder också samma tabell för att fylla i våra resursreglagemoduler som visas längst ned på andra sidor på vår webbplats.

Du kan också använda HubDB för att skapa dynamiska sidor, så varje rad i databasen skapar en sida automatiskt, utan att du behöver skapa och underhålla var och en.

7. Skapa olika användarkonton

inställningar

I dina övergripande HubSpot-inställningar kan du sortera olika användare på dina konton i team och justera deras behörigheter genom avsnittet “Användare och team”. (HubSpots kontoinställningar kan nås genom att klicka på kugghjulsikonen i toppnavigeringen när du är inloggad.)

Skapa användare

När du utforskar det här avsnittet, titta på vilket innehåll olika användare har tillgång till och vad de kan göra med det innehållet. Du kan skapa anpassade behörighetsuppsättningar för varje användare, så om en medlem i ditt team bara skriver för din blogg kan du begränsa deras möjlighet att redigera din webbplats till att bara blogga sidor. Eller om du har en ny teammedlem som behöver få innehåll godkänt innan du publicerar det, kan du ge dem skrivåtkomst, men inte publiceringsåtkomst på blogg, webbplats och målsidor.

Takeaway

Till skillnad från andra CMS som WordPress, är HubSpot CMS inte superöppen; den har ett tydligt mål i åtanke: att skapa och rapportera om webbplatser för att generera leads för marknadsföring. På grund av dess funktionalitet inriktad på det, använder vi HubSpot CMS för vår webbplats, och vi anser att det är det bästa alternativet för att utveckla din B2B-marknadsföringswebbplats.

Relaterade Artiklar

Back to top button