Så här klassificerar Netflix oss som användare: ‘initiator’, ‘observatör’ eller ‘kompletterare’

Netflix betyg för att mäta dess innehåll

Även om två Netflix-användare, från sina respektive hem, spelar samma serie på plattformen, är det inte samma sak för den ena att fortsätta titta på ett fullständigt kapitel än för den andra att titta på de första fem minuterna och byta till något annat.

Detta uppenbara resonemang är utan tvekan en viktig omständighet för innehållstjänsten sedan bestämmer intresset som dina titlar genererar, vilka är värda mer och vilka förslag som inte slutar stoppa in bland allmänheten. Så är fallet att i själva verket Netflix har ett eget internt klassificeringssystem, med vilket det kategoriserar användare och baserat på detta kan det senare studera framgången med sin katalog mycket bättre och också kommunicera det till regissörer, producenter och naturligtvis investerare.

Detta har avslöjats genom signaturen i ett dokument som lämnats till en kommission från det brittiska parlamentet, som studerar det aktuella läget för offentlig TV i landet och de olika on-demand-tjänster som erbjuds på dess marknad.

Netflix

I detta brev avslöjas att Netflix använder tre indikatorer eller beskrivare med vilka det klassificeras de användare som ser innehållet: «initiativtagare» (förrätter på engelska), «observatörer» (tittare) och «kompletterare».

De initiativtagare Det är de som tittar på en film eller ett avsnitt i en serie i några minuter och tar bort den. De observatörer, för sin del, ser de 70%, medan som kompletterare Användare som tittar på 90% av en film eller säsong av en serie klassificeras.

Netflix

Det märkliga med allt detta, bortom kategoriseringen i sig, är att beroende på “vem du är” får du en eller annan information: producenterna och regissörerna som samarbetar med Netflix få information om initiativtagare och kompletterare (de två ytterligheterna) och tar hänsyn till de uppgifter som samlats in under de första sju dagarna av en premiär och efter 28 dagars lansering.

Netflix förklarar att det med dessa två mätvärden tror den bästa informationen till annonsmaterial så de har en bredare förståelse för hur användare engagerar sig i ditt förslag från början till slut.

Stranger Things 3

De observatörsinformation (70% av en film eller serie, kom ihåg), å andra sidan, är det den som delas i kvartalsvisa bokstäver till aktieägarna såväl som till allmänheten vid specifika ögonblick. När vi häromdagen berättade om de goda publikdata för tredje säsongen av Stranger Things och den senaste delen av La Casa de Papel, är de miljoner människor som räknas i dessa siffror “observatörer” eller “observatörer” – Spansk översättning är hemskt, vet vi.

All denna information är vad Netflix används för att mäta sin publik och för att känna till en produkts acceptans. Baserat på detta är resonemanget enkelt: om serien innebär en hög investering och sedan inte genererar tillräckligt med observatörer eller kompletterare, den förnyas inte för en efterföljande säsong; om samma sak händer med en film blir det ett tema som ska tas i beaktande mindre snart. Lagen om utbud och efterfrågan.

Relaterade Artiklar

Back to top button