Så här installerar du Samsung Galaxy Note 10 / Galaxy Note 10+ lagerprogramvara – första uppdateringen

0 Shares

Samsung driver sin första programuppdatering för Galaxy Note 10 och Galaxy Note 10+ som medför olika förändringar och förbättringar. Lanserades bara en vecka eller så tillbaka får telefonen redan en ny officiell firmware som sägs förbättra totalprestanda, tillförlitlighet och mer. Generellt släpper varumärken som Samsung en programuppdatering direkt efter tillkännagivandet för att lösa eventuella problem som kan ha stigit under bredare användartester. För användare av Galaxy Note 10 / Galaxy Note 10+ har vi listat en komplett steg-för-steg-artikel om hur man installerar denna officiella första uppdatering med Odin.

En komplett säkerhetskopia av din Galaxy Note 10-telefon är ett måste innan du börjar med stegen. Generellt raderar inte programuppdateringar dina data, men även om den här gör kommer säkerhetskopiering att du fortfarande har tillgång till all viktig information. När du har säkerställt att säkerhetskopiera allt kan du fortsätta med stegen framåt. I stället för att vänta på att OTA-uppdateringen (över luft) ska komma fram, är den här guiden en omedelbar handledning för att hoppa över den väntan. Vidare, som en officiell firmware, följer den här guiden inte din garanti, det kommer inte heller att utlösa någon Knox-säkerhet. Framåt har vi också listat exakta modellnummer för vilka den här guiden fungerar, så se till att din variant stöds. Du kan också använda den här guiden för att ta bort / återställa fabriksinställningar på Samsung Galaxy Note 10 och Galaxy Note 10 Plus!

Samsung Galaxy Note 10, augusti 2019-uppdatering

Ansvarsfriskrivning: Använd denna guide på egen risk. Vi på TeamAndroid skulle inte hållas ansvariga om du teglar eller i allmänhet trasslar med din enhet. Vidare tillhör firmware, systemfiler eller appar som tillhör respektive ägare.

Första firmwareuppdatering (XXU1ASH5) – Detaljer:

Den här uppdateringen handlar om att förbättra telefonens befintliga funktionalitet och även fixa eventuella initiala buggar som kan ha kommit upp. Du bör märka förbättrad fingeravtryckssökning, bättre kamerakvalitet och respons på pekskärmen efter att du har installerat den här uppdateringen. För en komplett ändringslogg, läs vårt dedikerade inlägg.

Denna handledning för firmware gäller för olika Galaxy Note 10-varianter. De specifika modellnummer som stöds genom denna guide nämns framåt.

 • Samsung Galaxy Note 10 N970F
 • Samsung Galaxy Note 10 Plus N975F

För att se till att du äger rätt Samsung Galaxy Note 10-modell / variant, gå till Inställningar> Om telefonen> Modellnummer.

Du kanske tycker att följande Galaxy Note 10-relaterade artiklar är intressanta:

Om du planerar att rota den här telefonen eller fortfarande är förvirrad över varför du ska rota Galaxy Note 10, läs: Fördelarna med att rota din Android-enhet.

Samsung Galaxy Note 10 USB-drivrutiner

Du måste ansluta din Android-telefon till datorn. Se till att du har installerat USB-drivrutinerna för Samsung Galaxy Note 10 ordentligt. Om inte, kan du ladda ner de senaste officiella drivrutinerna från avsnittet Android USB-drivrutiner här:

Ladda ner Samsung Galaxy Note 10 USB-drivrutiner!

Är du redo och redo? Bra. Du kan nu fortsätta läsa nedan och uppdatera Galaxy Note 10 till Android Pie officiella firmwareuppdatering.

Så här installerar du firmwareuppdatering på Galaxy Note 10 / Note 10 Plus

Framåt har vi en detaljerad steg-för-steg-procedur genom vilken du kan uppdatera Samsung Galaxy Note 10 till Android Pie build. Firmware är en officiell en signerad av Samsung och vi kommer att använda senaste ODIN för att blinka den till Galaxy Note 10.

Vänligen läs varje rad noga och se till att du läser självstudien en gång innan du spelar på din enhet.

ODIN3 v3.09

Att komma ihåg:

 • Denna handledning är endast för Samsung Galaxy Note 10. Testa inte detta på några andra varianter av telefonen.
 • Firmwares som används i det här inlägget är officiella utgåvor av Samsung för Galaxy Note 10.
 • Se till att du säkerhetskopierar all din data i telefonen innan du fortsätter.

Kompletta steg-för-steg-instruktioner:

Steg 1 – Ladda ner Android Pie-uppdatering från följande länkar för din specifika Galaxy Note 10-modell till din dator och extrahera zip-filen.

Steg 2 – Ladda ner Odin som hjälper dig att installera Android Pie-uppdatering på Samsung Galaxy Note 10.

Steg 3 – Stäng av telefonen. Gå nu till nedladdningsläge. Hur? Håll ned Volym ned + Bixby-knapparna tillsammans och tryck sedan på strömbrytaren tills du ser Android-roboten och en triangel. Tryck på Power igen för att bekräfta för att gå in i nedladdningsläge.

Steg 4 – Se till att du har dina Galaxy Note 10 USB-drivrutiner installerade på din dator.

Steg 5 – Öppna ODIN på din dator. Anslut din telefon till din dator medan telefonen är i nedladdningsläge.

Steg 6 – Om din telefon är ansluten lyckas en av ID: COM-rutorna gula med COM-portnumret. Det här steget kan ta lite tid.

Steg 7 – Välj nu de filer som du måste blinka / installera på din telefon. Dessa filer finns från de extraherade filerna i steg 1.

 • Klicka på “AP” och välj fil med “AP” i dess namn.
 • Klicka på ‘CP’ och välj fil med ‘MODEM’ i dess namn. Ignorera detta steg om det inte finns någon sådan fil.
 • Klicka på ‘CSC’ och välj fil med ‘CSC’ i sitt namn. Ignorera detta steg om det inte finns någon sådan fil.
 • Klicka på ‘PIT’ och välj .pit-filen. Ignorera detta steg om det inte finns någon sådan fil.
 • Klicka på ‘BL’ och välj fil med ‘BL’ i dess namn. Ignorera om det inte finns någon sådan fil.

Om du använder en äldre version av ODIN eller blinkar en firmware som inte har ovan nämnda filnamnformat, leta sedan efter förkortningarna till det gamla namnformatet. Observera att endast filnamn ändras, funktionaliteten och backend-processen förblir desamma så oroa dig inte.

 • AP = PDA
 • BL = Boot Loader
 • CP = modem

Steg 8 – I ODIN, kontrollera alternativet Auto Reboot och F. Reset Time. När det gäller alternativet Re-Partition, kontrollera det ENDAST om du valde en .PIT-fil i steget ovan.

Steg 9 – Klicka nu på Start-knappen i ODIN. Installationsprocessen startar och det tar några minuter att slutföra.

Steg 10 – När installationen är klar startar telefonen om. När du ser startskärmen kopplar du bort telefonen från datorn.

Det är allt. Din Samsung Galaxy Note 10 har nu uppdaterats till Android Pie-firmwareuppdatering. Gå till Inställningar> Om telefonen för att verifiera.

Säkerhetskopiering och andra viktiga tips

Ta en titt på följande tips och viktiga punkter du behöver ta hand om. Dessa är viktiga, eftersom vi inte vill att någon ska förlora sina personuppgifter eller appar.

Säkerhetskopiera alltid dina viktiga data som du kan behöva efter att du installerat en ny anpassad ROM, en officiell programuppdatering eller något annat. Gör en säkerhetskopia för just ifall du aldrig vet när något kan gå fel. Läs: Hur säkerhetskopierar du Android-appar, textmeddelanden, WhatsApp, samtalshistorik.

Samsung-användare kan också säkerhetskopiera data med Samsung Smart Switch till din dator. Smart Switch hjälper till att flytta data över olika Android-enheter, dvs. flytta Samsung Galaxy S7 Edge backup-data till Samsung Galaxy Note 10.

Om du redan har en anpassad återställning (ClockworkMod, TWRP etc.) installerad på din telefon, rekommenderar vi starkt en säkerhetskopia med den eftersom den skapar en komplett bild av din befintliga telefonuppsättning. [Tutorial: How to Backup Android Phone using TWRP]

Några fler valfria tips som du bör komma ihåg:

1. Har du problem med att ansluta din Android-telefon till datorn? Du måste aktivera USB-felsökningsläge. Se här: Så här aktiverar du USB-felsökning – för pepparkakor, glasssmörgås, gelébönor, KitKat, marshmallow, Nougat och Oreo.

2. Se till att din Android-enhet är laddad upp till 80-85% batterinivå. Detta kan hjälpa dig: Hur man kontrollerar batteriprocenten. Varför? För om din telefon plötsligt släcks när du installerar en anpassad ROM, blinkar en officiell firmwareuppdatering eller installerar mods etc. kan din telefon bli murad eller bli död permanent. Ingen vill ha det, eller hur?

3. De flesta självstudier och instruktionsguider på Team Android är för fabriksupplåsta Android-telefoner och surfplattor. Vi rekommenderar INTE att prova våra guider om din telefon är låst till en operatör, såvida vi inte har angett operatörens namn eller enhetsmodell.

Om du stöter på några problem är du välkommen att skicka oss en kommentar nedan så svarar vi dig ASAP tillbaka med lösningen eller lösningen på ditt problem.

0 Shares