Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här installerar du OxygenOS 12 (Android 12) på din OnePlus-telefon just nu

OxygenOS 12 Hylla

OnePlus har släppt den offentliga betaversionen av OxygenOS 12 baserat på Android 12, och du kan installera den just nu. Precis som förra året är bygget begränsat till de senaste OnePlus-telefonerna, så om du har OnePlus 9 eller 9 Pro kommer du att kunna ladda ner bygget och förhandsgranska alla funktioner i Android 12.

Så om du skakar det senaste flaggskeppet av OnePlus och vill ta en titt på vad Android 12-baserade OxygenOS 12 har i beredskap, så här kan du installera bygget just nu.

Så här installerar du OxygenOS 12 (Android 12) på din OnePlus-telefon

Det bästa sättet att installera OxygenOS 12 på din OnePlus-telefon är att ladda ner versionen på din telefon och använda det lokala uppdateringsalternativet. Genom att göra det kan du byta till OxygenOS 12 utan att förlora några data. Så här gör du:

 1. Gå till OnePlus OxygenOS 12 foruminlägg från din OnePlus 9 eller 9 Pro.
 2. Ladda ner Konstruktion av OxygenOS 12. Du kan använda dessa direkta nedladdningslänkar för OnePlus 9 (indisk version), OnePlus 9 (global version), OnePlus 9 Pro (indisk version) och OnePlus 9 Pro (global version).
 3. När filen har laddats ner, navigera till filhanterare.

  Installera OxygenOS 12 baserat på Android 12

 4. Filen kommer att finnas i mappen Nedladdningar. Navigera till mappen och lång press filen för att välja den.
 5. tryck på actionspillmeny (tre vertikala prickar).
 6. Välja Döp om för att ta bort .burk från slutet av filen. Bygget bör endast innehålla .Postnummer förlängning. När du är klar trycker du på Okej.

  Installera OxygenOS 12 baserat på Android 12

 7. lång press filen en gång till och välj Skära från actionspillmenyn.
 8. Välj Intern förvaring.
 9. Välj Klistra för att klistra in builden i rotkatalogen. Filen måste finnas i den här katalogen för att det lokala uppdateringsalternativet ska fungera. När du har flyttat filen, gå över till inställningarna för att starta uppdateringen.

  Installera OxygenOS 12 baserat på Android 12

 10. Ilska inställningar.
 11. Kran Systemet.
 12. Kran systemuppdateringar.

  Installera OxygenOS 12 baserat på Android 12

 13. tryck på kugghjulsikonen högst upp och välj lokal uppdatering.
 14. Filen du lägger i rotkatalogen kommer att dyka upp här. Välj filen för att starta den lokala uppdateringen.
 15. Klistra Installera nu för att manuellt installera OxygenOS 12 public beta på din OnePlus-telefon.

  Installera OxygenOS 12 baserat på Android 12

Bygginstallationen tar upp till 10 minuter, och när den är klar måste du starta om telefonen. Eftersom detta är en lokal uppdatering kommer befintliga data på din telefon fortfarande att vara intakta efter att du byter till OxygenOS 12. När telefonen startar upp i OxygenOS 12, navigera till Om telefonen sida i inställningarna för att se till att byggnumret är uppdaterat.

Även om OxygenOS 12 tekniskt sett är en betaversion, är den underliggande versionen av Android 12 släppkandidaten, så den borde inte vara lika buggig som Android 12 beta i år. Som sagt, jag skulle inte rekommendera att flasha OxygenOS 12-bygget ännu på din dagliga drivrutin; det kan finnas en helt ny uppsättning buggar med den här utgåvan. Jag fick bygget på min OnePlus 9 och jag kommer att beskriva alla nya funktioner under de närmaste dagarna, så håll utkik.

Har du lyssnat på veckans Android Core-podcast?

Android Central

Varje vecka ger Android Central Podcast dig de senaste tekniska nyheterna, analyserna och hot shots, tillsammans med familj och speciella gäster.

 • Prenumerera på Pocket Casts: Audio
 • Prenumerera på Spotify: Audio
 • Prenumerera på iTunes: Audio