Så här installerar du om NVIDIA-drivrutiner på Windows 10, 8.1 & amp; 7

Så här installerar du om NVIDIA-drivrutiner på Windows 10, 8.1 & amp; 7

NVIDIA-drivrutinen är en grafikbehandlingsenhet (GPU) som huvudsakligen används för att möjliggöra och förbättra dator-processorer som en samprocessor. Det accelererar datorn för speländamål. NVIDIA är marknadsledande när det gäller GPU: er. Vid jämförelse med CPU har GPU hög genomströmning, och det är bra för parallellbehandling. Man kan när som helst installera eller avinstallera/installera om NVIDIA -drivrutiner på sin Windows -dator.

Relaterad: Så här öppnar du Nvidia -kontrollpanelen på Windows och Mac

Avinstallera NVIDIA Driver från Windows-dator

Steg 1: Gå till Start >> Enhetshanteraren och dubbelklicka på den för att öppna.

Du kan också öppna enhetshanteraren genom att

  • Tryck Windows + R på ditt tangentbord.
  • Skriv devmgmt.msc och tryck sedan på enter-tangenten.

Steg 2: På Enhetshanteraren fönster kan du hitta Grafikkort meny. Dubbelklicka på den och högerklicka sedan på NVIDIA-grafikkortet.

Steg 3: Välj Avinstallera enheten.

Steg 4: Gör det möjligt Ta bort drivrutinsprogrammet för den här enheten“Och klicka sedan på”Avinstallera. ”

Installera om NVIDIA -drivrutinen på Windows

Steg 1: Du kan ladda ner NVIDIA -drivrutinen direkt från NVIDIA -webbplatsen.

Steg 2: Senare versioner kan erhållas från NVIDIA och för de äldre versionerna, gå till NVIDIA Beta och Legacy. Besök den sida du vill ha.

Steg 3: Innan du går vidare måste du känna till den grundläggande systeminformationen som Windows-versionen och grafikkortmodellen. Ange exakt information på önskad sida.

För att känna till NVIDIA -versionen, Start >> Enhetshanteraren >> Display -adapter >> högerklicka på NVIDIA-grafikkortet och gå till egenskaper. I fönstret Egenskaper, gå till “Förare”Och hitta”Driverversion. ”

Steg 4: Följ instruktionerna på skärmen för att ladda ner. Dubbelklicka nu på den nedladdade filen för att installera drivrutinen.

Steg 5: Stäng av datorn efter installationen och slå på den efter några minuter.

Steg 6: Högerklicka på startskärmen och du kan se Nvidia-kontrollpanelen.

Vår synvinkel

Det är viktigt att känna till drivrutinsversionen och funktionerna i Nvidia -drivrutinen innan du avinstallerar den. Samtidigt är det inte tillrådligt att installera NVIDIA 3D vision Controller och Driver eftersom det kan orsaka allvarliga skador på ditt system. Har du fortfarande svårigheter eller har några förslag, skriv till oss i kommentarsektionen. Håll kontakten med oss ​​genom att följa vår Facebook och Twitter sidor.

Relaterade Artiklar

Back to top button