Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här installerar du Apples iCloud-lösenordshanterare på Google Chrome

Trött på att jonglera flera lösenordshanterare för din iPhone och PC? Då blir du glad att höra att Apple har släppt ett Chrome-tillägg som låter dig komma åt lösenorden som sparats i din iCloud-nyckelring.

Förlängningen sågs först i version 12.0 av iCloud-appen av The 8-Bit den 27 januari och i Chrome Web Store av 9to5Google den 31 januari.

Enligt 9to5Google har Apple sedan tagit version 12.0 av iCloud för Windows från Microsoft Store efter att ha uppenbarligen lanserat funktionen för tidigt. Medan funktionen ännu inte har offentliggjorts, är tillägget fortfarande tillgängligt i Chrome Web Store.

Läs vidare för att ta reda på hur du installerar iCloud-lösenord i din Chrome-webbläsare.

För att installera Apples lösenordshanterare på din dator är allt du behöver göra att besöka iCloud-lösenord i Chrome Web Store och sedan helt enkelt klicka på “Lägg till i Chrome” för att installera tillägget i din webbläsare.

En popup visas där du ber om tillstånd att läsa och ändra data, kommunicera med inbyggda applikationer och ändra dina integritetsrelaterade inställningar. Klicka på “Lägg till tillägg” för att acceptera dessa behörigheter.

Därifrån kan du fästa tillägget i adressfältet för att enkelt spara och komma åt dina lösenord.

Om du inte redan har iCloud för Windows installerat på din dator måste du också installera det för att använda lösenordshanteraren. För att göra detta klickar du helt enkelt på iCloud-lösenordsförlängningsikonen och trycker på “Ladda ner” eller besöker Apples supportsida direkt. Klicka sedan på länken för att ladda ner iCloud för Windows från Microsoft Store och installera appen och logga in på iCloud.

Om du inte är ett fan av Apples iCloud-nyckelring, se till att kolla in vår guide till de bästa lösenordshanterarna. Vi har också delat en guide till våra favorit VPN för alla som vill skydda sina data online.