Så här installerar du Android L Beta nu

0 Shares

Den här guiden visar hur du installerar Android L Beta så att du kan testa Android L-versionen på din Nexus 5 eller Nexus 7.

Google erbjuder en Android L Developer Preview, som i huvudsak är en Android L Beta som levereras komplett med Android L-fabriksbilder för Nexus 7 och Nexus 5. Du behöver dessa Android L-fabriksbilder för att installera Android L Beta på din enhet. Dessutom måste du installera Android SDK eller åtminstone ADB och Fastboot.

Android L-systembilden är en nedladdning som innehåller alla filer som behövs för att installera en lagerversion av Android L på Nexus 7 och Nexus 5. Detta är i huvudsak allt du skulle ladda ner som en OTA-uppdatering för vanliga Android-uppdateringar.

Android L-versionen, som kan vara Android 5.0, beror på allmänheten senare i år. Det finns inget officiellt Android L-utgivningsdatum just nu, men Android Auto kommer att kräva denna nya version av Android och de första bilarna kommer i slutet av 2014.

Den här guiden visar hur du installerar Android L Beta med Android L Factory-bilder.

Den här guiden visar hur du installerar Android L Beta med Android L Factory-bilder.

Om du vill prova de nya Android L-funktionerna innan den kommer senare i år kan du prova Android L Beta på Nexus 5 och Nexus 7. Android L kommer till andra enheter, men för närvarande är den bara tillgänglig som en Android L Förhandsgranskning av utvecklare på två enheter. Även om det inte är bekräftat är det mycket troligt att en Nexus 4 Android L-version är på gång när den nya versionen av Android är redo för allmänheten.

Det är möjligt att utvecklare kommer att anpassa Android L Beta till en version som körs på Nexus 4 och Nexus 10, men den officiella Android L Developer Preview är begränsad.

Den här guiden visar hur du installerar Android L Beta på Nexus 5- och Nexus 7-enheter. Det här är något du kan göra från Windows, Mac, Linux eller ChromeOS.

Så här installerar du ADB på Windows, Mac, Ubuntu och ChromeOS

Innan du kan installera Android L Beta till Nexus-enheter måste du installera ADB och Fastboot på din dator. Detta är ett program som körs på din dator för att ansluta till din Android via en USB-kabel och blinka Android L Beta till din enhet.

Installera ADB och Fastboot är en av de mest irriterande delarna av att installera Android-fabriksbilder, men flera nya verktyg gör det otroligt enkelt.

Hur man installerar ADB på Windows

Använd det här verktyget för att installera ADB och Fastboot på Windows på några sekunder.

Använd det här verktyget för att installera ADB och Fastboot på Windows på några sekunder.

Om du använder en Windows-maskin, inklusive upp till Windows 8 och Windows 8.1, kan du använda 15-sekunders adb-installationsprogrammet för att effektivisera processen.

Ladda ner ADB-installationsprogrammet för Windows. Hitta filen, högerklicka på den och välj Kör som administratör. När du blir ombedd måste du ge appen åtkomst för att köra som administratör. När appen startar skriver du ett Y och anger för att välja ja för att installera ADB & Fastboot, för att installera ADB / Fastboot systemomfattande och för att installera drivrutiner. När ett nytt fönster dyker upp följer du stegen för att installera drivrutinerna.

När detta är installerat bör du vara redo att installera Android L Beta på Nexus 5 och Nexus 7.

Så här installerar du ADB på Mac, Linux och ChromeOS

Detta verktyg installerar ADB på Mac, Linux och ChromeOS enkelt.

Detta verktyg installerar ADB på Mac, Linux och ChromeOS enkelt.

Nexus Tools gör det enkelt att installera ADB på en Mac, Linux eller till och med ChromeOS. Allt du behöver göra är att öppna Terminal på din dator och klistra in koden från xda.

Detta kommer att installera ADB och Fastboot på Mac, Linux och Chrome OS utan att behöva göra något annat.

När skriptet är klart kan du skriva ADB eller Fastboot för att börja köra något av programmen.

Hur man installerar Android L Beta

Det första du behöver göra är att ladda ner Android L Preview System Images. Du hittar Android L-beta-systembilderna på länkarna nedan.

Du måste packa upp den här filen till en mapp som du kan komma åt. När du har tagit bort Android L-systembilden måste du hitta den här mappen och skriva cmd i adressfältet i Windows, eller öppna terminalen och ändra mappen till den här mappen på Mac, Linux eller Chrome OS.

Om din Nexus 5 eller Nexus 7 inte är upplåst bör du göra det. Vi kunde inte installera Android L-systemavbildningen med enheten låst.

Öppna en terminal i ADB-mappen och skriv och tryck sedan på Enter.

adb reboot bootloader

I Fastboot-typ:

fastboot oem unlock

Tryck sedan på Enter. Följ instruktionerna på skärmen och välj att radera enheten. Vänta en minut eller så tills den låses upp. Detta tar bort allt på din enhet.

Du kan installera Android L Beta med hjälp av dessa anvisningar.

Du kan installera Android L Beta med hjälp av dessa anvisningar.

Öppna nu mappen som innehåller den okomprimerade Android L System Image-filen. Skriv cmd i adressfältet. Skriv följande och tryck enter.

flash-all.bat

Detta kommer att blinka alla nödvändiga filer. Om du använder en Mac eller annan dator måste du skriva;

sudo ./flash-all.sh

Detta kommer att driva alla filer till din Nexus 5 eller Nexus 7. Nexus-enheten startas om och du kommer att se en Android-figur och sedan en rörlig Android-logotyp. Logotypskärmen kan stanna länge. Koppla inte ur enheten. Detta kan ta 15 minuter eller längre. När Android uppmanar dig att slutföra installationen kan du koppla ur Nexus.

När enheten är klar kan du ange din information och börja använda Android L på Nexus 5 och Nexus 7.

0 Shares