Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här inaktiverar du uppdateringar av Adobe Flash Player

Vanligtvis kontrollerar Adobe Flash Player automatiskt om det finns en uppdatering tillgänglig och redo att laddas ner. En ruta med orden ”En uppdatering av din Adobe Flash Player är tillgänglig” blinkar på skärmen för att meddela dig att uppdateringen är redo att installeras; och det som till synes aldrig slutar på skärmmeddelanden kan vara så störande och irriterande.

Att bli avbruten av uppdateringsaviseringarna kan vara så utmattande och frustrerande, särskilt när du befinner dig mitt i ett viktigt arbete – det kommer att distrahera dig och sätta dig på ett vackert humör. Det kommer en gång att du kastar händerna i luften och skulle vilja skrika ”IVE HAD NODIGT!”

Uppdateringsalternativ

Med anmälan kommer Adobes meddelande att ge dig två alternativ:

Valet är antingen Påminn mig senare eller Ladda ner.

Påminn mig senare alternativet

Om du vågar välja alternativet “Påminn mig senare”, du kommer ständigt att påminnas med popup-fönster varje timme. Det är praktiskt taget värdelöst.

Nedladdningsalternativ

När du väljer nedladdningsalternativ hämtar och installerar Adobe Flash helt enkelt, men det blir ett besvär och kommer att orsaka ännu mer irritation medan du väntar på att det ska slutföras.

Så du måste antingen uthärda distraherande popup-fönster var 60: e minut, eller så måste du uppdatera.

Inaktiverar aviseringen

Som standard söker Adobe Flash Player efter uppdateringar en gång i veckan, såvida inte inställningarna anpassas på annat sätt.

Om du läser det här och du är en Mac-användare, var vänlig! Den här artikeln kommer att vägleda och hjälpa dig att inaktivera den irriterande uppdateringen av Adobe Flash.

För att börja måste du ändra dina inställningar. Det är ganska enkelt. Det här är vad du ska göra:

1. Gå till på din Mac Systeminställningar. Du kan öppna Systeminställningar genom att antingen klicka på ikonen Systeminställningar i dockan eller gå till Apple-menyn längst upp till vänster på din Mac och sedan välja Systeminställningar.

2. Leta efter Flash spelare ikonen och klicka på den.

3. När den har öppnats, gå till Uppdateringar flik.

4. Uppdateringsavsnittet ansvarar för alla irritationer och sorg du känt. I det avsnittet kommer du att presenteras med tre val:

a. Tillåt Adobe att installera uppdateringar: Tillåter att Adobe Flash Player installerar uppdateringar

b. Meddela mig att installera uppdateringar: om detta var avstängt före inställningarna är det anledningen till att du har fått alla konstanta meddelanden och popup-fönster

c. Leta aldrig efter uppdateringar: Du säger i princip till Flash Player att dra tillbaka

5. Om du vill att Adobe ska installera uppdateringar utan att meddela dig, välj det första alternativet; men om du inte vill ha några uppdateringar klickar du på det sista alternativet. Välj vilket alternativ som är bäst och bekvämt för dig.

6. Att välja det sista alternativet resulterar i en annan popup som säger, “Systeminställningar försöker installera ett nytt hjälpverktyg”. Om din Mac är skyddad med ett lösenord kan du behöva ange ditt lösenord.

7. När du är klar med att ange ditt administratörslösenord väljer du Installera hjälpen.

8. Nu är du fri från alla uppdateringar av Adobe Flash! Du är klar!

Manuell uppdatering av Flash Player

Nu när du har inaktiverat dina automatiska uppdateringsmeddelanden rekommenderas det att du letar efter uppdateringar ibland istället. Öppna bara avsnittet om uppdateringar av Flash Player och välj sedan “Kontrollera nu”. Om det finns en uppdatering tillgänglig vid kontroll klickar du på Ja för att ladda ner och installera om du vill.

Avinstallerar Flash Player

Om du inte är nöjd med din upplevelse med Adobe Flash Player och vill bli av med den kan du avinstallera den helt från din Mac.