Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här inaktiverar du Nexus 6 automatiska appuppdateringar

När det gäller att använda en smartphone som den imponerande stora Nexus 6 som är laddad med massor av funktioner, alternativ och mer, kan det ibland bli lite förvirrande. En sak som vi ständigt får frågor om är appar som automatiskt uppdateras, så här förklarar vi hur du inaktiverar det och förhindrar att det händer på din Nexus 6.

För dem med en ny Nexus 6 som inte vill bli besvärade några dagar med ett meddelande om att uppdatera applikationer i Google Play Butik, kan du helt enkelt ställa in dem till automatisk uppdatering. Som sagt, många användare vill ha total kontroll, så här går vi igenom hur du aktiverar eller inaktiverar automatiska appuppdateringar.

Läs: 80 bästa Nexus 6-appar

Om du inte vill att din enhet ska uppdateras ensam eller snarare inte störs av massor av meddelanden för att uppdatera appar på din Nexus 6 finns det några enkla sätt att lösa problemet. Google Play Butik har några enkla och enkla att hitta inställningar för att göra detta, och bilderna nedan visar vilka inställningar du ska ändra. Något extremt användbart för första gången smartphone ägare eller nybörjare.

Nexus6-Google

Det är extremt enkelt att ställa in Nexus 6 för att uppdatera alla dina appar automatiskt. Faktum är att appar uppdateras automatiskt ur lådan. Som sagt, många vill inte det här eller vill bara uppdatera via Wi-Fi för att spara data och inte gå över deras dataplangränser. Huruvida du ska göra detta är upp till dig och så här gör du.

Instruktioner

Det här är en inställning som inte finns i Nexus 6-systemet eller telefoninställningarna och istället har allt att göra med Google Play Butik där du får spel, appar eller musik. Gå bara till Google Play Butik genom att knacka på ikonen på din startskärm eller genom att hitta den i applikationsfältet.

När du är i Google Play Butik måste användare trycka på menyknappen längst upp till vänster (3-rader) bredvid “Play Store” -skrivningen. Detta hämtar en inställningsmeny för utskjutning från vänster, och det är här du går till inställningar för Google Play Butik. Tryck på utskjutningsmenyn och välj sedan “Inställningar” längst ner i listan med alternativ som visas nedan.

N6-app-inställningar

Detta tar dig till de allmänna inställningarna för Google Play Butik. Här ser du det andra alternativet som listas är “Uppdatera appar automatiskt” och du vill välja detta. Då ser du en popup med tre alternativ. Det är troligt att den automatiskt uppdaterar appar, vilket är trevligt, men om du vill inaktivera kan du också göra det här.

Klicka helt enkelt på för att välja ”Uppdatera inte appar automatiskt” och du måste uppdatera appar manuellt framåt. Det betyder dock att du ständigt får aviseringar om att nya appar behöver uppdateras, och det kommer inte att göra det automatiskt. Jag föredrar att kontrollera vilka appar som uppdateras och när, så det här är den inställning jag använder.

N6-apps-uppdatering

Du kommer också att märka ett alternativ att automatiskt uppdatera appar när som helst, oavsett vilken anslutning du använder. Detta kommer att använda din 1, 2 eller 5 GB dataplan och kan få dig att nå dina gränser om du laddar ner musik, filmer eller stora spel. Detta bekräftar att datakostnader kan tillkomma, så du skulle antagligen vilja ställa in det endast för WiFi. Tack och lov ger Google användare tre olika alternativ.

Det är bäst att uppdatera appar via WiFi för att spara data, för att inte tala om många heminternetanslutningar eller WiFi-platser har högre hastigheter än din smartphone. Det är också värt att notera att här kan du också avmarkera funktionen som automatiskt sätter ikoner på din hemskärm när du laddar ner en app. Det här är trevligt, men om du laddar ner mycket fyller du snabbt alla hemskärmar med ikoner. Håll det rent och inaktivera det här när du är här inne.

Vad ska du välja?

Casual smartphone-användare eller de som är nya för Android kanske bara vill låta smarttelefonen göra allt för dem. Jag vet att mina föräldrar hatar att få aviseringar om uppdateringar hela tiden, så de har ställt in det på auto. Personligen vill jag hellre styra vilka uppdateringar och titta på ändringsloggar och begäranden om tillstånd, så jag gör allt manuellt.

Om du använder automatisk uppdatering vet du inte vad som är nytt eftersom du inte läste det när du uppdaterade appen. Du kommer bara märka ändringar i populära appar som Facebook, YouTube eller till och med spel du kanske tycker om. Precis som de senaste ändringarna på Facebook som lade till ljud och ändrade utseendet på appen.

I slutändan handlar det om personlig preferens. Hur mycket tid du vill spendera med att röra med saker och uppdatera appar manuellt, eller bara låta din telefon göra allt för dig. Välj vad som är bäst för dig och ändra det som du vill.