Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här inaktiverar du automatisk skärmrotation på Android

Om du är som jag har du förmodligen legat i sängen och bläddrat i Gotta Be Mobile eller skannat via Twitter och tvingats ta itu med och kämpa om din telefons eller surfplattors roterande skärm. Detta är faktiskt en funktion, tro det eller ej, och i inställningarna finns ett alternativ för “automatisk rotering av skärm” som kan inaktiveras.

Medan vanliga användare förmodligen kommer att gå igenom inställningen och konfigurera en telefon inom några minuter efter att ha fått den, skulle du inte tro hur många familjemedlemmar som har ställt denna fråga. Varför roterar min skärm? Eller hur kan jag inaktivera skärmrotationsfunktionen? Så nedan hittar du de döda enkla tre eller så kranarna du måste göra för att inaktivera det, och till och med en snabb video också.

Skärmdump_2014-01-15-13-12-06

Det blir riktigt gammalt när du ligger i sängen och skärmen fortsätter att växla till liggande läge, sedan måste du luta det lite för att få det tillbaka till den vanliga porträttvy som vi alla är vana att använda. Medan vissa kommer att lämna den här funktionen aktiverad, väljer många bara att avmarkera den för att göra det lättare i längden.

Bara några snabba och enkla klick, eller tryck med fingret i inställningarna inaktiverar denna funktion helt, och du kommer att kunna hålla telefonen hur du vill och få skärmen att stanna.

Instruktioner:

Det är verkligen så enkelt att du skrattar att du var tvungen att Google för ett svar. För dem som är helt nya på Android kommer det dock att vara oerhört hjälpsamt. Du vill gå in i inställningar. Oavsett om det är genom att hitta den växelformade ”inställningar” -knappen i ditt appfält, eller genom att trycka på menyn och gå till systeminställningarna på din telefon. Alternativt har nyare Android -enheter en inställningsknapp i rullgardinsmenyn uppifrån. Börja med att gå till inställningarna.

Inställningar> Display> Skärm för automatisk rotation (avmarkera rutan)

skärmrotera

Okej, så det var kanske fyra klick istället för tre, men det är så enkelt och du är klar. Oavsett om du surfar på webben, umgås med Facebook -mobilappen eller skannar genom appar i Google Play Butik kommer skärmen att ligga kvar och aldrig rotera när du inte vill att den ska.

Alternativt finns det widgets du kan få från Play Store som du kan placera på din startskärm för enkel åtkomst till att snabbt aktivera och inaktivera den här funktionen på några sekunder, men att gå till inställningar är inte så svårt.

Läs: Hur man klipper, kopierar och klistrar in på Android

Som utlovat gjorde vi också en supersnabb video med samma steg ovan för dem som hellre vill titta på instruktioner än att läsa dem. Det spelades in med Google Glass, men borde få jobbet gjort.

Det är allt. Precis som utlovat tar det bara några sekunder och ett par tryckningar med ditt finger och du har nu inaktiverat funktionen för automatisk skärmrotation som stör hundratusentals Android -användare. Om det var upp till mig skulle det här inaktiveras ur rutan, men då skulle vi skriva en guide för hur man aktiverar istället för hur man inaktiverar. Till var sin.