Så här inaktiverar du Apples CPU -strypning på din iPhone (video)

0 Shares

Jag är säker på att vi alla kommer ihåg fiaskot som Apple kallades för att avsiktligt begränsa äldre iPhone -prestanda baserat på hur batteriet fungerade (och det större problemet att inte berätta för någon). Om du inte är bekant är dock iPhone CPU -strypning när enhetens operativsystem avsiktligt begränsar, eller stryper, CPU -prestanda (och därmed den hastighet med vilken enheten kan fungera).

iPhone Throttling Story

Efter upptäckten att Apple gjorde detta mot enheter utan att användarna visste, sa de att de skulle släppa ett sätt att stänga av denna CPU -strypning i en framtida uppdatering. Det visar sig att den uppdateringen är iOS 11.3.

I iOS 11.3 har Apple lagt till ett alternativ för batterihälsa som gör att du kan se batteriets nuvarande tillstånd och se om operativsystemet avsiktligt begränsar prestandan på grund av det. Om det är det kan du enkelt inaktivera CPU -begränsningen och få tillbaka din fulla prestanda (Apple varnar för att detta kan orsaka oväntade avstängningar, vilket de försökte undvika genom att införa gränsen i första hand, förresten) .

Uppdatering till iOS 11.3

För att ta bort CPU -strypningen på din iPhone måste du först uppdatera till iOS 11.3 om du inte redan har gjort det.

1. Gå till Inställningar.

inställningar

2. Klicka på Allmänt.

Allmän

3. Klicka på Systemuppdatering och leta efter uppdateringen.

Uppdatering till iOS 11.3

4. Tryck på Installera och vänta på att den ska installeras när den dyker upp (kom också ihåg att 11.3 endast är tillgängligt för iPhone 6 och senare).

Vänta på installationen

Inaktivera Apples iPhone CPU -strypning

När enheten har uppdaterats och startats om kan vi faktiskt inaktivera strypningen.

1. Gå till Inställningar.

Inställningar igen

2. Knacka på Batteri.

Batteri

3. Klicka på Battery Health och om ditt batteri är på 100% kommer det helt enkelt att visa dig det högst upp och att allt du kan göra i det här avsnittet. Om det är under 100%kommer det att meddela dig om att prestandaövervakning har aktiverats.

Batterihälsa

4. Om prestandaövervakning är aktiverad kan du sedan trycka på (visserligen liten) inaktiveringslänk längst ner.

Nu säger Apple att begränsningen bara händer när batteriets prestanda är under 100% och en oväntad avstängning redan har inträffat och att om du stänger av den kommer den att återaktivera sig själv efter att ytterligare en av dessa oväntade avstängningar inträffar igen. Så du måste inaktivera det igen om det händer (och fortsätta att göra det varje gång).

Hoppas det hjälpte er! Låt mig veta i kommentarerna nedan och glöm inte att följa mig på sociala för fler tips och tricks.

Om du tyckte om detta kan du överväga att dela det

0 Shares