Så här hittar du MAC -adress på Roku [2 Simple Ways]

0 Shares

MAC (Media Address Control) Address är en unik uppsättning nummer eller fysiska adresser som används för att spåra en viss enhet i ett nätverk. Det ger ett säkert sätt att hitta avsändare och mottagare i ett nätverk. Det hjälper dig också att förhindra oönskad nätverksåtkomst. MAC -adressen är en kombination av 12 tecken som utvecklarna tilldelar varje enhet. Det kan finnas en instans du kan behöva hitta Mac -adressen på din Roku -spelare eller Roku TV. Om det är ett scenario kommer följande guide att vara nödvändig för att hitta samma.

Så här hittar du MAC -adress på Roku -TV: n och spelare

Notera: Innan du går in i stegen, se till att du använder den senaste versionen av Roku. Om inte uppdatera din Roku -enhet till den senaste versionen.

[1] Slå på din Roku -spelare eller Roku -TV.

[2] Tryck på knappen på din fjärrkontroll hemskärm.

[3] Bläddra ner på startskärmen och välj inställningar alternativ.

[4] Välj den Nätverk alternativ i inställningar meny.

[5] Välj Handla om alternativet under Nätverk inställningar.

[6] Vänta tills enheten läser in detaljerna. Nu får du all enhetens information som IP -adress, trådlös MAC -adress och mer.

Techowns tips! Guide för att avbryta prenumerationer på Roku

Alternativt sätt

Du kan också använda en annan enkel metod för att se MAC -adressen på Roku -spelare. Det kommer att finnas en klistermärke på baksidan av dina Roku -enheter. På det klistermärket kan du hitta MAC -adressen samt trådlöst ID eller åtkomstkontroll för media. Om du inte hittar Mac -adressen på baksidan av Roku, håll dig till den första metoden.

Genom att använda ovanstående metoder kan du enkelt hitta MAC -adressen för din Roku -enhet. Anteckna MAC -adressen för ytterligare behov. Någon feedback eller frågor relaterade till denna handledning? Nämn dem i kommentarsfältet.

Följ Techowns Facebook och Twitter sidor för mer relaterade självstudier.

0 Shares