Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här hittar du kommandotolken i Windows 8.1

Windows har blivit mer stabilt och användarvänligt med åren. Varje kommando, nästan varenda ett är direkt tillgängligt för användare via Windows Utforskaren, gränssnittsanvändarna är vana att se dagligen. När du surfar på hårddisken eller ens tittar på en systeminformationsmeny är allt det här Utforskaren. Men Windows såg inte alltid ut så här, det brukade vara så att PC -användare behövde dyka in i en skärm som tog bort alla användargränssnitt som vi tycker om idag och bara skriva ut operationer för vad de skulle vilja göra. I Windows 8.1 kallas det kommandotolken.

Så här hittar du kommandotolken i Windows 8.1.

Gå till Startskärm genom att trycka på Windows -tangenten på enhetens tangentbord. Surfplatta och 2-i-1-användare kan också trycka på Windows-knappen direkt under enhetens skärm.

Så här hittar du kommandotolken i Windows 8 (1)

Placera muspekaren i längst upp till höger på skärmen för att visa Charms Bar klicka sedan på eller Sök. Touch -användare ska placera fingret på höger sida av skärmen och svepa åt vänster för att visa Charms Bar och klicka sedan på Sök.

Så här hittar du kommandotolken i Windows 8 (2)

Skriv kommandotolken i sökrutan som finns i utflyttningsmenyn till höger. Se till att du har skrivit frasen korrekt i sökrutan och tryck på enter eller sök. Touch -användare ska trycka på sökrutan och sedan skriva kommandotolken med enhetens tangentbord på skärmen.

Så här hittar du kommandotolken i Windows 8 (3)

Det är viktigt att komma ihåg att du inte ska använda kommandotolksgränssnittet om du inte vet exakt vad du gör, vet hur du skickar genom kommandon eller om du talar med en utbildad supportmedlem som långsamt leder dig genom hela processen. Att skriva in kommandon är inte lika enkelt som att peka och klicka på element på skärmen. Stavningen måste vara exakt och tecknen måste vara exakta.

Så här hittar du kommandotolken i Windows 8 (4)

Även om kommandotolken kan nås från surfplattor och traditionella datorer som bärbara datorer och stationära datorer, är det en bra idé att hitta ett tangentbord om du planerar att använda kommandotolken på din surfplatta. Annars kan det ta ett tag att skriva in varje kommando.

Windows 8.1 är gratis tillgängligt för alla Windows 8 -användare. Gå bara till Windows Store -appen för att ladda ner och installera det. Varnas, nedladdnings- och installationsprocessen tar lite tid.