Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här hittar du din parkerade bil med Google Now

När det gäller att köra och parkera din bil finns det inget värre än att glömma var du parkerar. Vi har alla varit där. I en stor stad eller njuter av ett sportevenemang eller fotbollsmatch och du lämnar till ett hav av bilar, helt vänt utan aning om var du parkerade. Medan det finns gott om appar av typen “Hitta min bil” tillgängliga från Play Store, gör Google Now på de flesta nyare Android-telefonerna automatiskt åt dig.

Parkeringsgudarna kan bara göra så mycket för dig när du får en bra plats framför dig, en där du kan dra framåt och enkelt gå ut. Jag älskar när det händer, men det finns inget de kan göra när du glömmer var du parkerar och av misstag tappar din bil. Det är där Google Nu kommer in.

Läs: Roliga Google Now-tips och tricks

Att gå runt i cirklar genom att trycka på låsknappen på ditt nyckelfria inträde i hopp om att höra din bils val kvittra eller blinka lampor blir lite frustrerande, så varför inte använda Googles inbyggda Find My Car-funktion. Nedan finns allt du behöver veta när det gäller att hitta din bil med din Android-smartphone och Google Now.

Skärmdump 2014-08-15 kl 11.50.58

Google kallar den här funktionen Parkeringsplats med Google Nu, men det är i grunden ett snyggt sätt att använda sensorerna och GPS på din smartphone för att veta när du kör, automatiskt märker att du har stannat och komma ihåg var du kanske har parkerat.

De flesta av de tillgängliga apparna kräver att du öppnar en app, och se ofta till att du trycker på GPS-knappen eller faktiskt placerar din plats. Det blir tröttsamt, för att inte tala om du inte kommer ihåg var du parkerade kommer du förmodligen inte ihåg att starta den appen varje gång heller. Mellan speldagstrafik och allt annat blir det stressande, men Google Now sparar automatiskt en ungefärlig plats för din bil och erbjuder den innan du ens frågar.

SNP_C11A49EE156AD55CFC1F05D484A7CFDAB9D8_6024129_en_v1

Ovan är bara ett exempel på kortet du ser i Google Nu, och det är bara ett svep bort. Google Sök-appen som redan är installerad på din telefon är Google Nu. Du använder det förmodligen dagligen för att få vägbeskrivningar, ställa frågor eller göra allmänna sökningar. För de som är nya, så här ser du till att det sparar din parkeringsplats.

Instruktioner

På Nexus-enheter sveper du från höger till vänster för att gå till Google Now, annars trycker du n på hemknappen på din Galaxy-enhet eller skjuter från botten av skärmen upp på de flesta LG-, HTC- och Moto-enheter och startar Google Now.

Skärmdump 09-12-2013 klockan 15.06.03

När du väl är i Google Now vill du följa dessa få steg för att säkerställa att du vet att du reser med bil. När du har ställt in det här vet Google Nu automatiskt när du kör, när du lämnar ett fordon och ger dig en plats där din bil befinner sig.

I Google Nu bläddrar du till botten och väljer anpassningsknappen. Ser ut som en trollstav, gå sedan in i allt annat och välj knappen “hur pendlar du vanligtvis” följt av “körning” och det är det.

parkering

Google använder sensorns sensorer för att veta när du befinner dig och lämna ett fordon i rörelse, vilket innebär att du kan se parkeringsplatskort även om du inte parkerade din bil. Dessa kort kan dyka upp när du lämnar en buss eller en väns bil, vilket är bra, svep bara bort dem om du inte verkligen behöver informationen just nu.

Tyvärr finns det inget särskilt verktyg för att ställa in detta så att det automatiskt kommer ihåg var du parkerar varje gång, eller bara när du behöver det. Som ett resultat har jag ibland upplevt platspåminnelsen som förväntat, och andra gånger dyker den helt enkelt inte upp alls. Google har fortsatt att uppdatera sök- och nu-appen med tiden och detta kommer säkert att vara ett ännu mer användbart verktyg i framtida uppdateringar.

Om tjänsten inte fungerar som förväntat, se till att GPS är aktiverat på din enhet. Eller så vill du inaktivera parkeringspåminnelser, knacka på de tre punkterna på platspåminnelsekortet och välj ”Nej” du vill inte fortsätta se dessa kort.

Det är allt, du är klar. Njut av!