Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här går du tillbaka till din senaste version av Windows från Windows 10

400 miljoner människor har Windows 10 installerat på sin maskin, men det betyder inte att de är helt nöjda med det. Sedan Free Windows 10 Upgrade-erbjudandet lanserades 2015 har de varit missnöjda med det. Det är att säga ingenting om de människor som bara har betalat för att uppdatera sin dator nyligen.

Var inte orolig eller få panik. Om du bara nyligen har gjort uppgraderingen till Windows från Windows 7, Windows 8, kan du gå tillbaka. Du kan också gå tillbaka till tidigare versioner av Windows 10 efter installation av en större uppdatering.

Ladda ner Windows 10 Anniversaary Update (1)

Läs: 14 Windows 10-uppgraderingsproblem och hur man fixar dem

Så här går du tillbaka till Windows 7, Windows 8 och tidiga versioner av Windows 10 efter att du har gjort en uppgradering.

Återgå till Windows 7 eller Windows 8 Det enkla sättet

Innan vi börjar, se till att du är redo att ge upp Windows 10 och gå tillbaka till ditt tidigare operativsystem, vad det än är.

Tidigare versioner av Windows tvingade dig att återställa din dator eller surfplatta från en extern säkerhetskopia som du själv gjorde. Windows 10 handlar lite smartare om att låta dig gå tillbaka. När du installerar det sparar uppgraderingen en kopia av ditt gamla operativsystem så att du kan gå tillbaka om du behöver. För att vara tydlig fungerar det bara för användare som har uppgraderat sin Windows 7 och Windows 8 PC till Windows 10 under den senaste månaden. Användare som utförde en ren installation av Windows 10 måste fortfarande använda den säkerhetskopia de skapade.

Du kan också gå tillbaka till tidigare versioner av Windows 10.

Läs: Hur man gör en ren Windows 10-installation

Slå på din bärbara dator, skrivbord eller surfplatta. Tryck sedan på Start -knappen längst ned till vänster på skärmen.

Tryck eller klicka på inställningar. Det finns i Start-menyn strax ovanför strömbrytaren.

Observera att om du är i surfplattaläge ser din Start-meny mer ut som nedan. Touch-användare ska trycka på menyikonen längst upp till vänster på skärmen och välja Inställningar på menyn som glider ut till vänster.

Så här går du tillbaka till Windows 7 från Windows 10 (3)I appen Inställningar, tryck eller klicka på Uppdatering och säkerhet ikon.

Klicka eller klicka nu på Återhämtning alternativ i menyn längst till vänster på skärmen. Det är precis under menyalternativet Backup.

Klicka eller klicka nu på Komma igång knapp under märkt med vilken tidigare version av Windows du hade installerat. Det här alternativet är helt specifikt för vad som installerades på din dator tidigare. Du kan till exempel se Gå tillbaka till Windows 7 istället för vad som finns i denna skärmdump. Oavsett, tryck eller klicka på Kom igång. Du måste vara ansluten till din enhet.

Följ anvisningarna på skärmen så kommer du tillbaka till Windows 7 och Windows 8 inom de närmaste timmarna.

Kom ihåg att användare som utförde rena installationer av Windows 10, inte uppgraderingar, inte får det här alternativet. De sitter fast och måste helt återställa sin dator från alla säkerhetskopior de kan ha skapat. Om du inte skapade några säkerhetskopior innan du startade installationsprocessen för Windows 10 är det dags att beställa återställningsmedia från din tillverkare.

Återgår till Windows 7 eller Windows 8 The Hard Way

För några av er har det gått mer än en månad sedan du använde gratis Windows 10-uppgraderingserbjudandet för att uppdatera din maskin. Om så är fallet saknas knappen för att återställa din enhet till det äldre operativsystemet. Windows 10 behåller bara de filer som behövs för att gå tillbaka till Windows 7 och Windows 8 i en månad. Efter den månaden rensar det upp enhetens lagring och raderar nödvändiga filer, med tanke på att du har haft lite tid att acklimatisera till Windows 10 och vill ha tillbaka ditt extra lagringsutrymme.

extern-dvd-enhet-4

För att gå tillbaka till Windows 8, Windows 7 och en tidigare version av Windows 10 behöver du återställa din dator från en säkerhetskopia. Om din enhet levererades med en återställnings-DVD är det dags att använda den. Dell, HP, Lenovo och andra erbjuder alla sätt att få återställningsmedier för maskiner som köpts från dem. Vissa enhetsbyggare gör återställningsmedia tillgängliga för nedladdning online. Kontakta support för din PC-tillverkare för att beställa återställningsmedier, om du inte har något.

Om du gillar Windows 10 och inte planerar att gå tillbaka, gå till lagringsverktyget i systemområdet och rensa dina tillfälliga filer. Detta kommer att frigöra det lagringsutrymmet, men också stränga dig på Windows 10.

Du kan ta reda på mer om Windows 10 och funktionerna i paketet i Gotta Be Mobils omfattande Windows 10-recension.

6 bästa Windows 10-bärbara datorer 2018

Razer Blade Stealth – 1 499,99 dollar

Razer Blade Stealth - 1 499,99 dollar

Razer Blade Stealth är en avancerad bärbar dator som förvandlas till ett spelkraftverk med rätt tillbehör.

Den bärbara datorn har fått sitt namn från sitt svarta eller gunmetal aluminiumchassi. Med 0,52 tum tunn och 2,98 pund har du inte svårt att fylla den i en väska. Trots den tunna profilen håller den i 10 timmar mellan laddningarna och har ett Chroma-tangentbord som lyfter fram de tangenter du behöver för att spela dina favoritspel. Intel-grafik finns inuti, men anslut den till ett grafikkort med hjälp av Razer Core-tillägget och du kan förvänta dig spel med full upplösning även på modellen med en 13,3-tums 4K-skärm med beröring.

Du kan beställa en Razer Blade Stealth med så lite eller så mycket kraft som du behöver. Den stöder upp till en fyrkärnig 8: e generationens Intel Core i7-processor, 1 TB SSD-enhet och 16 GB RAM-minne. Den har ett 3,5 mm headsetuttag, 2 USB 3.0-portar, en HDMI-port och en Thunderbolt 3-port. Den Thunderbolt 3-porten kommunicerar med tillägget Razer Core.

Läsa: Razer Project Valerie är en Badass Triple Monitor Gaming Laptop

Razer Blade Stealth börjar på $ 1499,99. En Razer Core v2, som använder de grafikkort du redan äger, kostar $ 499,99.

Köp Razer Blade Stealth för 1 499 $ från Razer