Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här frigör du din iPhone och fortsätter med iOS 8.4

Om du jailbreakar din iPhone eller iPad men vill återvända till vaniljland, här är hur du unjailbreakar din iPhone medan du är kvar på samma version av iOS.

Ett iOS 8.4-jailbreak släpptes förra månaden bara några timmar efter att iOS 8.4-uppdateringen släpptes för allmänheten. Det var inte en enorm uppdatering på något sätt, men det inkluderar Apple Music, som är företagets egen musikstreamingtjänst som syftar till att konkurrera med Spotify, Pandora, Tidal, Rdio och mer på en redan mättad marknad.

Icke desto mindre är iOS 8.4 den senaste versionen av iOS just nu, och de som är intresserade av att jailbreaka sina uppdaterade iPhones eller iPads kan göra det enkelt med TaiG jailbreak-verktyget på Windows eller PP-jailbreak-verktyget på Mac.

Jailbreaking är dock inte för alla, och om du upptäcker att din jailbreakade iPhone eller iPad verkligen inte är vad du förväntade dig, går inte allt hopp förlorat, eftersom du enkelt kan avjailbreak och återgå till en normal iOS-upplevelse.

iOS-8-Cydia

Ett nytt verktyg som heter Cydia Impactor gör att du kan frigöra din iOS-enhet och fortfarande stanna kvar på den version av iOS som du var på, istället för att behöva tvingas uppdatera till den senaste versionen av iOS.

Lyckligtvis behöver du för närvarande inte oroa dig för att tvingas uppdatera till den senaste iOS-versionen för att unjailbreak, eftersom den senaste versionen är jailbreakbar i alla fall, men det här är ett bra verktyg att ha när iOS 9 kommer ut, vilket förmodligen vann kan inte vara jailbreakable först.

Så här använder du Cydia Impactor och unjailbreak din iPhone eller iPad medan du stannar kvar på samma version av iOS.

Det första du vill göra är att gå in i Cydia och installera Cydia Impactor, som kan hittas genom att söka efter den och skriva in “Cydia Impactor.” Därifrån, tryck för att visa verktyget och tryck sedan på Ändra i det övre högra hörnet. Välj sedan Installera från popup-fönstret som visas.

Cydia-Impactor

När du har installerat den och är redo att avjailbreak, se till att säkerhetskopiera din iOS-enhet och stäng sedan av Hitta min iPhone genom att gå in i Inställningar> iCloud> Hitta min iPhone. Du vill säkerhetskopiera så att om något går fel under unjailbreaking-processen, kommer du inte att förlora någon av dina värdefulla data, inklusive alla sparade inställningar, samt foton, musik etc.

Slå nu upp Cydia Impactor-appen så kommer du att hälsas med en handfull saker som du borde veta innan du fortsätter, varav några jag redan nämnde, men det är en bra idé att ge listan en överblick. Därefter klickar du bara på Ta bort all data, unjailbreak-enhet för att starta processen och tryck sedan på Radera allt att bekräfta.

Cydia-Impactor-1

Luta dig bara tillbaka och slappna av medan verktyget gör sitt. Det kan ta upp till tjugo minuter att slutföra processen, beroende på hur mycket data du har lagrat på din enhet (en 128 GB full av data tar längre tid än en 16 GB-enhet), så ha tålamod. När processen är klar hälsas du med iOS Setup Assistant som du kanske känner till när du först installerade din iPhone när du köpte den, vilket ger dig den ökända Hello-hälsningen.

Det är bara att gå igenom installationsprocessen som vanligt så kommer du så småningom till hemsidan, där du har en ren skiffer på samma version av iOS som du hade kvar.

Om du vill återjailbreaka din iPhone eller iPad, följ bara guiderna som är länkade till ovan så är du på väg. Jailbreaking är en riktigt enkel process, och de använda verktygen har kommit långt sedan iOS: s början.