Så här fixar du ytpennans skrivning på skärmen när du lyfter

0 Shares

Jag hade ett problem nyligen med min nya Surface Pro -penna.

Det visar sig att varje gång jag skulle lyfta pennan medan jag skrev, skulle ”bläcket” fortsätta att rita en sekund eller två och lämna dessa klotter av text istället för de lite mindre oläsliga klottrarna som är min egen hemska handstil.

Surface Pen Acting Up

Oavsett vad jag gjorde så verkade det som om jag inte kunde bli av med problemet heller. Jag försökte gå in i penninställningarna och kalibrera det igen, jag försökte återställa inställningarna i Windows, starta om och ingenting fungerade.

Det var vid denna tidpunkt (vilket också var poängen precis innan jag skulle slänga pennan över rummet av en slump) som jag började undersöka pennans spets och tänkte att det kanske inte är mjukvara, kanske är det något fysiskt fel med min penna. Det visade sig att det inte var helt felaktigt.

Surface Pen

De tre senaste modellerna av Surface Pen har möjlighet att byta ut tips för att få en annan skrivkänsla, och den sista verkar ha problem med tipset ibland (jag vet detta från att googla skiten ur det). Men tack och lov är lösningen ganska enkel.

Med dina naglar eller en pincett (eller pennspetsuppsättningen Microsoft säljer) ta tag i den svarta spetsen på pennan och dra den rakt ut. Det kommer att kännas konstigt och först som om du kommer att bryta det, men det är bra. Vänta sedan några sekunder och sätt tillbaka den.

Altfiol. Så fort jag gjorde det löste jag mina problem helt. Det där. Lätt.

Hoppas det hjälpte vissa människor och kanske sparade dem tid från att söka på webben (som jag var tvungen att göra). Låt mig veta om detta hjälpte dig i kommentarerna nedan, älskar att höra från dig och glöm inte att chatta med mig på sociala medier om du har några frågor.

Om du tyckte om detta kan du överväga att dela det

0 Shares