Så här fixar du Windows “Felsök värd”-fel när du försöker komma åt ett nätverk (exempel)

Nuförtiden används Internet flitigt för att efterforska, titta på film eller utföra banktransaktioner och oändliga aktiviteter. Det händer dock ofta att sidorna vi letar efter inte laddas, till exempel när meddelandet «Värdfelsökning«.

I de flesta fall när detta meddelande visas kan det begärda nätverket inte nås eftersom en DNS-server krävs. Av denna anledning hjälper vi dig i den här artikeln hur man löser felet att lösa ett värdproblem i webbläsaren En gång för alla. Men först ska vi förklara vad en värd är i databehandling och vilka funktioner den ger användaren som använder datorn.

Vad är en värd på nätverk?

En värd är vilken dator som helst som är ansluten till nätverket via en specifik domän och IP-nummer. För att förse användare med resurser, information och tjänster som Internet som överföra data över Internet. Men ibland kan detta hindra dig från att komma åt webbplatsen och du får ett “Host Troubleshooting”-meddelande som så småningom inte öppnas.

Kontrollera DNS-servern

Därefter vill vi visa dig hur du löser problemet med hur du löser problemet med att kontrollera värden för DNS-serverändring.

 1. Kom in “Bindande” Windows genom att trycka på Windows + I.
 2. Öppna alternativet “Nätverk och Internet”.
 3. I «Status»-fönstret längst ner finns ett alternativ som heter «Ändra adapteralternativ«.
 4. Högerklicka nu på nätverket du använder och tryck på “Egenskaper”.
 5. Då kommer du att öppna Internet Protocol version 4 (TCP / IPv4) och egenskaper.
 6. Välj “Använd följande DNS-serveradresser”.
 7. Fyll nu i de två fälten som visas.

Så kontrolleras de bästa DNS-servrarna och problemet som uppstår när vi vill komma åt hemsidan är löst.

Rensa DNS-cache i Windows och i webbläsaren

Om det tidigare alternativet inte fungerar försöker vi rensa DNS-cachedet vill säga ta bort all cache som sparats av systemet som webbläsare. Denna process används eftersom värduppsägningsmeddelandet vanligtvis visas när vi besöker samma webbplats i vår webbläsare.

Rensa DNS-cache i Windows.

 1. För att gå till “Kommandotolken”, tryck på Windows + R-tangenterna för att öppna fönstret “Kör”, skriv ordet “cmd” och tryck på “OK”.
 2. Väl vid kommandotolken skriver du följande ipconfig / flushdns.
 3. När du har tillämpat kommandot visas ett meddelande som förklarar att DNS-namnupplösningen har rensats korrekt.

Således skulle du rensa cachen som är registrerad i Windows, vi rekommenderar att du använder kommandot som vi skrev det.

Rensa DNS-cacheminnet för Google Chrome.

Chrome är den mest använda webbläsaren runt om i världen och det finns också möjligheten att den samlar cacheminnet och sedan förklarar vi hur man tar bort det.

 1. Öppna webbläsaren Chrome.
 2. Ange adressfältet chrome: // net-internals / # dns och tryck på Enter.
 3. Därefter öppnas ett fönster där en tabell över matchningar kommer att visas mellan IP-adressen och namnen på de besökta webbplatserna.
 4. Längst upp finns en knapp “rensa värdcache”, när du klickar på den rensar du DNS-cache i Google Chrome.

Rensa DNS-cache i Firefox.

Om du använder Firefox är processen annorlunda, för detta måste vi tillämpa en annan åtgärd så att den glömmer den lagrade cachen.

 1. Gå in i webbläsaren Firefox.
 2. Ange adressfältet om: config och tryck på Enter.
 3. När du öppnar ett nytt fönster för det, kommer det att leta efter en post som heter network.dnsCacheExpiration och klicka på den.
 4. Nu kommer det att ställa in sitt värde till 0, så Firefox kommer att ignorera DNS-cache när du kommer åt en webbplats.

Slutligen, genom att följa de föregående stegen, kommer problemet med att “lösa värdar” att lösas både i Windows operativsystem och i webbläsaren.

Vi hoppas att den här pedagogiska artikeln hjälper dig att lösa ditt problem, om du vill ha mer information besök miracomosehace.com för fler liknande ämnen.

Relaterade Artiklar

Back to top button