Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du widgetar som inte fungerar på Windows 11 (8 lösningar)

Windows 11 har medfört många nya och grafikintensiva funktioner för Microsoft-användare. Widgets är en av de bästa och mest omtalade Windows 11-funktionerna för både bra och dåliga syften.

Windows 11-widgets är extremt användbara för att komma åt olika information som väder, sport, foton och nyheter. Faktum är att Windows 11 har delat widgetsektionen i två delar. Den övre delen visar väder, aktier och annan allmän information. Och den nedre delen fokuserar på nya berättelser som samlats in från flera webbplatser.

Trots det nya gränssnittet och kraftfulla utseendet fungerar Widgets ofta inte på Windows 11. Många användare har klagat på att de inte kan öppna Widgets efter att ha uppdaterat Windows OS.

Så om du inte heller kan ladda eller bara Widgets inte fungerar på din dator, är den här artikeln för dig. Vi kommer att diskutera några vanliga lösningar för att fixa widgetar som inte fungerar på Windows 11. Låt oss komma igång.

Widgetar fungerar inte på Windows 11-fixar

Har du klickat på Widgets-ikonen i Aktivitetsfältet? Har du också tryckt på Windows + W-tangenterna samtidigt? Men sektionen Widgets laddas inte eller fungerar helt enkelt för dig. I så fall får du inte panik och prova följande korrigeringar:

Fix 1. Aktivera widgetar

Det finns en sannolikhet att du av misstag eller avsiktligt har inaktiverat widgetarna och glömt att slå på den. Så här kan du aktivera widgets manuellt på Windows 11:

Steg 1. Högerklicka var som helst i Aktivitetsfältet för att popup-uppta Aktivitetsfältets inställningar.

Steg 2. Om växeln bredvid widgetarna är avstängd, klicka på den för att slå på den. Tryck nu på Windows och W-tangenten på ditt tangentbord för att kontrollera om widgetarna fungerar eller inte.

Aktivitetsfältets inställningar

Fix 2. Logga ut och logga in igen

För Windows 11-användare kan många systemfel åtgärdas genom att bara logga ut och logga in igen. Så du kan prova denna klassfix för att få Widgets att fungera för dig enligt följande:

Steg 1. Öppna ikonen Widgets från aktivitetsfältet.

Steg 2. Klicka på din kontobild i det övre högra hörnet.

Steg 3. Klicka på knappen Logga ut under din e-postadress.

Windows uppdatering

Steg 4. Efter några minuter, logga in igen för att se om dina widgetar fungerar eller inte.

Fix 3. Registrera dig med ett Microsoft-konto

Widgetarna använder Microsoft-konton för att hämta information som väder, kalender, nyheter, påminnelser och annat. Så om du är utloggad från ditt Microsoft-konto eller använder ett lokalt konto på din dator, bör du registrera dig för ditt Microsoft-konto. Att göra så:

Steg 1. Gå till Inställningar och klicka på Konton från den vänstra menyrutan.

Steg 2. Klicka på alternativet “Logga in med ett Microsoft-konto istället” som finns under kontoinställningarna.

Microsoft konto

Fix 4. Starta om widgetsystemet från Aktivitetshanteraren

Om inloggning på ett Microsoft-konto inte har åtgärdat widgetarna som inte fungerar på Windows 11, kan du starta om widgetprocessen från Windows Task Manager-appen. För detta måste du gå till:

Steg 1. Klicka på sökikonen och skriv Aktivitetshanteraren. Alternativt trycker du på tangenterna Ctrl + Skift + Escape samtidigt för att starta appen Task Manager.

Steg 2. Klicka på Mer information i fönstret Aktivitetshanteraren och växla till fliken Processer.

Steg 3. Navigera till processen för Windows Widgets i listan. Högerklicka på den och klicka på knappen Avsluta uppgift. Starta nu om din dator och starta widgetarna igen.

avsluta uppgiften

Fix 5. Använd Microsoft Edge

Liksom Widgets är anslutna till ditt Microsoft-konto, har samma Microsoft en direkt anslutning för att hämta informationen för Widgets från internet. Så överväg att använda Microsoft Edge istället för din nuvarande webbläsare. Så här ändrar du din standardwebbläsare:

Steg 1. Tryck på Windows + I-tangenterna för att öppna Windows 11-inställningar.

Steg 2. Klicka på Appar och gå till Standardappar.

Steg 3. Scrolla ner tills du hittar webbläsaren och välj Microsoft Edge. Detta kommer förhoppningsvis att fixa widgets som inte fungerar på Windows 11.

Fix 6. Ladda ner Microsoft Edge WebView2

Microsoft Edge WebView2 är en Windows 11-komponent som bäddar in webbinnehåll i de inbyggda apparna på datorn, inklusive widgets.

Att ibland göra Microsoft Edge till din standardwebbläsare löser därför inte problemet om du inte laddar ner Microsoft Edge WebView2.

Så gå online och installera Microsoft Edge WebView2 på din PC genom att följa de enkla instruktionerna på skärmen. Efter det, starta om din dator och kontrollera om Widgets fungerar nu eller inte.

Fix 7. Inaktivera grafikdrivrutin

Grafikdrivrutinen är en viktig programvara på din PC som ansluter operativsystemet till din dators hårdvara. Men ibland, på grund av mindre fel, kan grafikdrivrutiner leda till problem med Windows Widgets.

Därför har många användare funnit det effektivt att tillfälligt inaktivera grafikdrivrutinen för att åtgärda problemet. Så här kan du göra det:

Steg 1. Klicka på öppna sökikonen, skriv i Enhetshanteraren och tryck på Retur.

Steg 2. Väl framme i Enhetshanteraren expanderar du skärmadaptrarna och dubbelklickar på grafikkortet för att öppna dess egenskaper.

Steg 3. I nästa fönster klickar du på fliken Drivrutin och sedan på Inaktivera enhet. Klicka slutligen på OK-knappen.

drivrutin

Om du använder flera grafikkort på din dator, upprepa processen för att inaktivera dem alla för att få Widgets att fungera igen.

Fix 8. Prova gruppolicy

Om ingen av de ovan nämnda metoderna har åtgärdat widgetar som inte fungerar eller laddas på Windows 11, kan användning av grupprincipen lösa problemet. Så här använder du gruppolicy:

Steg 1. Tryck på Windows + R-tangenterna för att öppna kommandorutan Kör på din dator.

Steg 2. Skriv gpedit.msc i dialogrutan.

Steg 3. Gå till Datorkonfiguration > Administrativa mallar > Windows-komponenter > Widgets.

tillåt widgetar

Steg 4. Dubbelklicka på alternativet Tillåt widgets > Ej konfigurerad > OK.

Det är allt! Du har nu lärt dig alla möjliga lösningar för att fixa widgets som inte fungerar på Windows 11. De flesta användare har kunnat fixa detta problem med dessa lösningar. Så låt oss veta vilken lösning som har fungerat för dig.

Glöm inte heller att kolla in andra fantastiska instruktionsguider på den här webbplatsen.