Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du TextNow-riktnummer som inte fungerar

Får du ett felmeddelande som säger “Ogiltigt riktnummer” på TextNow-appen när du väljer ett telefonnummer? Kan du inte välja ett telefonnummer på grund av att riktnumret inte fungerar i TextNow-appen?

TextNow är en mobilapplikation som tillhandahåller free SMS- (SMS) och samtalstjänster (VoIP) med hjälp av en internetanslutning. Användare kan skicka och ta emot multimediameddelanden, inklusive bilder och videor.

Appen tillåter användare att skicka och ta emot textmeddelanden, ringa telefonsamtal och till och med ta emot röstmeddelanden utan att kräva ett traditionellt mobiltelefonabonnemang.

Det förvandlar i huvudsak din smartphone eller surfplatta till en telefon som kan fungera via Wi-Fi eller en dataanslutning. Användare kan skicka och ta emot obegränsade textmeddelanden till och från andra TextNow-användare för free.

Många användare har rapporterat att riktnumret inte fungerar på deras TextNow-app när de väljer ett telefonnummer. Om du också står inför samma problem, oroa dig inte.

Den här artikeln hjälper dig att förstå varför riktnumret kanske inte fungerar i TextNow-appen och vilka steg du kan vidta för att åtgärda problemet och använda TextNow-appen.

Varför fungerar inte TextNow-riktnummer?

Om du upplever problem med att riktnumret på TextNow inte fungerar som förväntat, kan det finnas flera orsaker bakom det. Här är några vanliga faktorer som kan orsaka problem med riktnumret i TextNow:

1. Felaktigt riktnummer

Dubbelkolla att du har angett rätt riktnummer i dina TextNow-inställningar. Om riktnumret är felaktigt kan det leda till problem med samtal och meddelanden.

2. Nätverksanslutningsproblem

Problem med din internet- eller dataanslutning kan påverka funktionaliteten hos TextNow, inklusive riktnummer. Se till att du har en stabil och aktiv internetanslutning.

3. Föråldrad appversion

Föråldrade versioner av TextNow-appen kan ha buggar eller kompatibilitetsproblem som påverkar riktnumret. Se till att du använder den senaste versionen av appen, och om inte, uppdatera den från appbutiken.

Hur fixar jag TextNow-riktnummer som inte fungerar?

För att åtgärda riktnummer som inte fungerar i TextNow-appen, kontrollera din internetanslutning, se till att du har rätt riktnummer, inaktivera VPN, uppdatera appen, rensa appcache, avinstallera och installera om TextNow-appen, eller kontakta TextNows kundsupport.

1. Kontrollera din Internetanslutning

Om du får felmeddelandet “Ogiltigt riktnummer” medan du väljer ett telefonnummer i TextNow-appen, se till att du har en stabil internetanslutning.

En stabil och aktiv internetanslutning är nödvändig för att komma åt riktnumret på TextNow-appen. Se till att du är ansluten till ett pålitligt och snabbt nätverk.

Du kan också använda din enhet för att utföra en hastighets test för att kontrollera om din internetanslutning är snabb och sömlös.

Om du har en dålig internetanslutning, försök att starta om din router.

Följ dessa steg för att starta om din router eller modem:

 • Koppla ur routern och modemet. Vänta i minst 30 sekunder och anslut sedan modemet. Sätt på den.
 • Vänta i minst 1 minut. Anslut sedan routern. Tryck på strömknappen för att slå på den.
 • Vänta minst 2 minuter innan du fortsätter att testa eller använda någon enhet.

Att flytta routern närmare enheterna kan också hjälpa till att öka din WiFi-anslutning.

På så sätt kan du stärka din WiFi-signal och se till att riktnumret fungerar samtidigt som du väljer ett telefonnummer i TextNow-appen via din enhet.

2. Inaktivera VPN tillfälligt

Om du använder en VPN- eller proxytjänst kan det orsaka att riktnummer inte fungerar i TextNow-appen. Inaktivera VPN eller proxy tillfälligt och försök komma åt TextNow-appen direkt.

Genom att använda ett VPN får du tillgång till TextNow-appen om din IP-adress inte kan komma åt TextNow-appens servrar.

Det döljer din faktiska IP-adress och får det att se ut som att du försöker komma åt TextNow-appen från en annan geologisk plats.

3. Kontrollera riktnumret igen

Se till att du anger korrekt riktnummer för din ort medan du väljer numret i TextNow-appen. Om du är osäker på ditt korrekta riktnummer, sök det online.

Gå till Google och skriv sedan in namnet på din stad eller stad och leta efter dess riktnummer. Du hittar det korrekta riktnumret för ditt område där.

4. Uppdatera TextNow-appen

Se till att du använder den uppdaterade versionen av TextNow-appen från App Store (iOS) eller Google Play Store (Android). En uppdaterad version har korrigeringar av buggar och tekniska fel.

Föråldrade appar kan ibland leda till att appen kraschar eller stannar. Det tar bara några sekunder, och när du har uppdaterat kan du försöka skriva in riktnumret på din TextNow-app.

Riktnumret på TextNow-appen ska nu fungera felfritt och det ska inte vara några problem när du väljer telefonnumret nu.

5. Ta bort TextNow App Cache

Att rensa TextNow-appens cache kan åtgärda specifika problem, som laddnings- eller formateringsproblem TextNow-appen.

Om minnet är fullt kommer att rensa appcachen att förbättra surfupplevelsen och lösa problem relaterade till riktnummer i TextNow-appen.

Följ dessa steg för att rensa TextNow-appens cache på din iPhone:

 • Gå till iPhone inställningar.
 • Gå till Allmän.
 • Hitta TextNow-appen och klicka på det.
 • Tryck på Ladda ner appen knapp.
 • Igen Installera om de TextNow-appen.

Följ dessa steg för att rensa TextNow-appens cache på din Android telefon:

 • Öppen inställningar och välj Appar.
 • Hitta TextNow-appenvälj den och tryck på Lagring.
 • Knacka på Rensa cache.
 • Knacka på OK.

6. Avinstallera och installera om TextNow-appen

Försök att avinstallera och sedan installera om TextNow-appen på din enhet för att åtgärda problemet. Det kan vara en möjlighet att TextNow-appen kan ha några buggar eller tekniska fel på grund av vilka du har problem med riktnummer på TextNow-appen.

 • Gå till inställningar på din enhet.
 • Klicka på Appar eller Hantera appar.
 • Du kan nu se listan över alla appar som är installerade på din enhet.
 • Sök efter Appen TextNow från sökrutan högst upp på skärmen.
 • Slutligen klickar du på Avinstallera knapp. TextNow-appen är nu avinstallerad.
 • Gå till Play Butik eller den App Store beroende på din enhet.
 • Sök efter TextNow-appen.
 • Tryck på Installera för att installera TextNow-appen på din enhet igen.

7. Kontakta TextNow-appens kundsupport

Om ingen av korrigeringarna ovan fungerar för dig, kontakta TextNow kundsupport team för att lösa dina problem.

Det kan finnas några andra underliggande problem på grund av att du kanske inte kan ange riktnummer via TextNow-appen när du väljer ett telefonnummer.

Du kan också Skicka en förfrågan till TextNows supportteam. Ange detaljer som din e-postadress, ämne, beskrivning etc. Beskriv dina problem på ett detaljerat sätt.

Dessutom kan du också chatta med Textnow-boten. TextNow-teamet är tillgängligt från 10:00 till 17:30.