Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du suddiga spel och applikationer på Windows 10

När vi laddar ner spel och andra applikationer är vi verkligen intresserade av att veta att de har tillägget bra kvalitet. Därför är ett av dessa irriterande problem att våra applikationer och spel är suddiga. Det är därför vi lär dig idag Så här fixar du suddiga spel och applikationer på Windows 10.

Problem med att spela spel på Windows 10

Det kan säkert vara ett väldigt irriterande fel för vem som helst. Detta kan inte bara helt förstöra din upplevelse när du använder vissa appar och spel, det kan också vara ett problem när du vill spela in din skärm i HD-kvalitet.

Och eftersom Windows 10 är ett av de operativsystem som används mest av människor, är det normalt att vara intresserad av att veta hur man fixar sådana irriterande problem som en suddig skärm. Det här är varför här ger vi dig en enkel guide hur man gör det snabbt.

Varför är vissa spel och applikationer suddiga på Windows 10?

Även om många inte känner till orsaken till ett sådant problem, visas det faktiskt väldigt ofta på enheter som kör Windows 10 eller är anslutna till andra som använder det. Faktum är att det finns några detaljer som vi ofta förbiser som kan orsaka detta problem.

För att bättre förstå hur din dator fungerar visar vi nedan varför vissa applikationer och spel är suddiga i Windows 10. Här är några av dessa anledningar:

  • Det här problemet kan uppstå när du arbetar med flera bildskärmar samtidigt i Windows 10.
  • Genom att ansluta en enhet med en annan upplösning till datorn och sedan bara visa den andra skärmen.
  • Detta kan hända om du öppnar ett högupplöst program eller ett spel på din dator och sedan överför det till en enhet med lägre kvalitet och lägre upplösning.
  • Om du är fjärransluten till en annan dator med lägre upplösningoch öppna ett program eller ett spel på din dator.

Hur förhindrar man att applikationer och spel blir suddiga i Windows 10?

Om du har det här problemet på din Windows 10-dator, oroa dig inte, de har alla en lösning. Här visar vi hur du åtgärdar detta problem snabbt och enkelt. Följ dessa steg för att få din dator att lösa problemet automatiskt:

  • Om du får ett meddelande med en fråga “Åtgärda appar som är suddiga?”klicka på “Ja”.
  • Gå sedan till inställningar och välj “Apply”.
  • Om detta meddelande inte visas anger du alternativet i sökfältet “Avancerade skalningsinställningar”.
  • Där klickar du på “Åtgärda suddiga applikationer”.
  • Aktivera sedan funktionen “Låt Windows försöka fixa programmen så att de inte är suddiga.”

Duktig! Nu när du vill öppna ett program som kan se suddigt ut, löser Windows problemet åt dig automatiskt. Tänk så klart på att detta bara fungerar om du har Windows 10 version 1803 eller senare. Annars kommer ovanstående förfarande inte att vara möjligt.

På samma sätt, om din dator kör Windows 10 eller senare version 1903, behöver du inte följa alla stegen ovan för att åtgärda problemet suddiga spel och applikationer. Från och med denna version är funktionen förutbestämd, även om den kan avaktiveras när som helst.

Men om du har problem eller har några frågor rekommenderar vi att du går till Microsofts officiella supportwebbplats, där många andra frågor har lösts. Dessutom kan du också begära onlinehjälp om ditt problem där.

Vi hoppas att du tycker att denna information är användbar och att du kan lösa problemet med suddiga spel och applikationer i Windows 10. Med dessa tips säkerställer vi att du kommer att kunna njuta av dina applikationer och spel med Den högsta kvaliteten.