Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du Mail App-krasch / öppnas inte på iPhone

Trots allt det goda som våra mobiltelefoner kan göra för oss är det inte utan problem. Ett problem som vissa ägare av iPhones upplever är Mail-appen som ständigt kraschar utan någon uppenbar anledning.

Det gör det nästan omöjligt att kontrollera din e-post och faktiskt försöka svara på e-postmeddelanden ännu värre. Om du upplever dessa problem, lindra din frustration genom att försöka stegen nedan.

Frigör minne

Om för mycket information slår på telefonens minne kan detta leda till att Mail-appen har svårt att starta. Navigera till Inställningar> Allmänt> Lagring för att kontrollera hur mycket ledigt utrymme du har. Om telefonen är full kan du radera vissa objekt för att göra mer utrymme. Prova att ta bort foton och videor eller appar som du inte har använt på ett tag.

Alternativt kan du ladda ner själva Mail-appen och sedan installera om den. Observera att detta inte är detsamma som att ta bort appen. Huvudskillnaden är när du tar bort en app, du raderar också och data som appen har lagrat, men när du laddar och appar den informationen bevaras.

Hitta det här alternativet genom att gå till Inställningar> Allmänt> Lagring och sedan svepa ner för att hitta Mail-appen. Välj e-postappen och klicka sedan på “Ladda appen”. Om du vill installera om det går du till samma plats och väljer den här gången ”Installera om appen”.

Starta om bara appen för e-post

Om detta inte gör tricket är nästa steg att försöka tvinga Mail-appen att börja om. För att göra detta, följ stegen nedan för din enhet:

  • Alla enheter på iPhone 8 eller äldre: Tryck snabbt två gånger på hemknappen. Detta avslöjar alla appar som fortfarande körs i telefonens bakgrund. Hitta bara Mail-appen genom att svepa åt vänster och höger. När du har hittat det, svep uppåt.
  • För iPhone X: När enheten är upplåst, svep fingret uppåt på skärmen. När du har hittat Mail-appen i listan, tryck och håll ned tills “-” -ikonen (minustecken) visas i rött. Klicka sedan bara på ikonen för att stänga av appen.

Detta raderar inte någon av appens information, så öppna bara appen igen för att ta reda på om den fungerade.

Ta bort och lägg till e-postkonton igen

Försök att radera din e-postinformation och mata in den igen genom att hitta Inställningar> Konton och lösenord. Välj sedan ditt konto och välj “Logga ut”. När den har raderats väljer du “Lägg till konto” och anger din e-postinformation igen. Detta rensar alla problem som kan komma från en felaktig postinställning.

Starta om telefonen

En tumregel med nästan alla problem med vilken elektronisk enhet som helst är den här: Försök att stänga av den och sedan slå på den igen. De olika sätten att utföra denna uppgift inkluderar:

  • Klicka och håll ned sidoknappen (eller båda sidoknapparna och en volymknapp för iPhone X).
  • Öppna din telefon och navigera till Inställningar> Allmänt> Stäng av.

Sök efter uppdateringar

Använd telefonmenyn för att navigera till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering. Om du hittar en uppdatering behövs, ladda ner och installera uppdateringen innan du försöker nästa åtgärd.

Växla alternativet Hämta nytt data

Om alternativet Hämta nya data stör din Mail-app kan du försöka starta om den. För att göra detta, öppna Inställningar> Konton och lösenord> Hämta nya data. Stäng av radioknappen i några sekunder. När du har väntat, slå på knappen igen och kontrollera Mail-appen.

I slutet av alla dessa steg, om du fortfarande har problem, ring Apple för mer djupgående hjälp. Apple erbjuder live support via chatt, för din bekvämlighet. Ibland, oavsett hur många tips och tricks internet kan ge, behöver vi fortfarande experterna!