Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du ljudåtergivningen som inte fungerar för YouTube på Windows

Introduktion

Med ett stort bibliotek av eklektiskt videoinnehåll, högkvalitativ upplösning och free fördelar med videostreaming är YouTube mycket populärt globalt. Vissa användare kan dock märka problem i funktionaliteten när de använder appen. En framträdande är ljudåtergivningsfel Windows 10/11 meddelande som kommer upp på grund av vissa funktionsfel.

Vanligtvis indikerar denna prompt en aktiv ljudförbättringsfunktion på datorn som stör andra funktioner, skadade/gamla ljuddrivrutiner eller tillfälliga systemfel. Du kan använda avancerad programvara som IObit Driver Booster 9 för att hitta och fixa defekta ljuddrivrutiner. Men om orsaken till felet är något annat kan du vidta andra åtgärder. Här sammanställer vi dem alla.

Steg för att åtgärda YouTube Audio Renderer-problemet

Du kan ta flera steg för att ta bort ljudåtergivningsfel Windows 10 problem på din enhet. För en bättre upplevelse har vi detaljerat alla steg du kan ta för att ta bort det här problemet på ett bra sätt. Gå igenom dem och följ varje del av sekvensen noggrant.

Fix 1: Koppla ur/koppla tillbaka standardljudenheten

En av de enklaste metoderna för att fixa ljudåtergivningsproblemet för YouTube är att kontrollera den anslutna ljudhårdvaran, t.ex. hörlurar. En felaktigt ansluten enhet kan orsaka mindre problem när du försöker upptäcka och tillåta ljudåtergivning.

Så du bör koppla ur ljudenheten och sedan koppla in den i rätt uttag igen. Denna metod gäller endast småskaliga buggar och fungerar om felet inte är stort.

Fix 2: Starta om datorn

Att starta om datorn är ett annat lämpligt sätt att hantera ljudåtergivningsfel Windows 10 och 11 användare får på sin enhet när de försöker öppna YouTube. När du startar om programvaran kommer den att starta datorns normala funktion och tvångstoppa orsaken till felet.

Detta är en tillfällig korrigering och problemet kan uppstå efter ett tag om huvudorsaken till felet är allvarlig.

Fix 3: Uppdatera ljuddrivrutinen med IObit Driver Booster 9

Ett av de vanligaste problemen som orsakar problemet med YouTubes ljudåtergivning är de förbyggda PC-drivrutinerna. De ljudspecifika drivrutinerna kan sluta fungera och sakta ner övergripande systemfunktioner om de inte är uppdaterade eller har några skador.

Du kan ladda ner IObit Driver Booster 9-appen för att fixa ljudåtergivningsfel på YouTube. Det kan analysera systemet för defekta eller inaktuella drivrutiner och tillåta användare att uppdatera det. Medan Pro-versionen har fler tillgängliga drivrutinsalternativ eller avancerade reparationsfunktioner, kan du enkelt använda free version.

Hur gor man det har?

Steg 1: Ladda ner och installera IObit Driver Booster-appen och starta den, följ alla instruktioner på skärmen.

Steg 2: Klicka på knappen Skanna. Denna process skulle ta lite tid att slutföra.

IObit Driver Booster-app

Steg 3: Välj rätt ljudenhetsdrivrutiner som appen upptäcker som föråldrade om den dyker upp.

drivrutiner för ljudenheter

Steg 4: Klicka på Uppdatera nu för att starta uppdateringen för de valda drivrutinerna.

Fix 4: Hämta den senaste ljuddrivrutinen från Windows

Om ljudåtergivningsfel Windows 10 beror på föråldrade eller defekta ljuddrivrutiner kan du också ladda ner den direkt från Windows. Uppdateringen kan vara tillgänglig, men du måste utföra specifika steg för att hitta och aktivera den. Om uppdateringarna inte är tillgängliga här kan du direkt besöka tillverkarens hemsida eller lita på Fix 3, som nämnts.

Hur gor man det har?

Steg 1: Klicka på Start-menyn och skriv Enhetshanteraren. Klicka på det första alternativet.

Steg 2: När fönstret öppnas, hitta alternativet “Audio Inputs and Outputs” och dubbelklicka på det.

Enhetshanteraren

Steg 3: Högerklicka sedan på markören på ljudenheten du har anslutit. Från nästa meny väljer du alternativet “Uppdatera drivrutin”.

Steg 4: Hitta “Sök automatiskt efter drivrutiner” och klicka på den. Uppdateringsprocessen kommer att aktiveras.

Fix 5: Starta om ljudenheten

Ett sätt att fixa ljudåtergivningsfel på Windows 10- eller 11-enheter är att aktivera/inaktivera ljudenheten man använder. Detta är inte den vanligaste lösningen, men det är möjligt att kringgå ljudåtergivningsproblemet i YouTube genom att starta om ljudenheter.

Hur gor man det har?

Steg 1: Tryck på Windows- och X-tangenterna på din bärbara dators tangentbord. Välj Enhetshanteraren i listan.

Steg 2: Välj alternativet “Audio Inputs and Outputs” och tryck på pilen bredvid. När den expanderar väljer du enheten och klickar på Inaktivera enhet.

  Inaktivera enhet

Steg 3: Återigen, högerklicka på din valda enhet en andra gång och välj Aktivera enhet nästa.

  Aktivera enhet

Fix 6: Använd Windows Felsökare för ljud

Windows OS innehåller flera förinställda felsökare som fokuserar på att snabbt hitta och åtgärda olika systemproblem. Liksom de flesta grundläggande komponenter finns det en felsökare för ljudanslutningar. Med detta inbyggda verktyg kan du diagnostisera det programvaruspecifika problemet som orsakar renderingsproblemet på YouTube och automatiskt reparera det.

Hur gor man det har?

Steg 1: Tryck på Win + R.

Steg 2: När dialogrutan Kör öppnas lägger du till följande kommando: ms-settings:troubleshoot.

Springa

Klicka på OK för att köra den.

Steg 3: Välj alternativet “Playing Audio” i nästa fönster.

Steg 4: Klicka på knappen “Kör felsökaren” på nästa skärm. Vänta tills processen är klar.

Steg 5: När enhetsalternativen kommer upp väljer du den du använder och klickar på knappen Nästa.

enhetsalternativ

Steg 6: Om enheten har ett problem kommer dess relevanta reparationsstrategi att dyka upp. Tryck på YES och fortsätt stegen som nämnts.

Steg 7: Starta om enheten och vänta tills den är klar. Öppna YouTube och kontrollera om problemet fortfarande är tillgängligt.

Fix 7: Ta bort webbläsardata från YouTube

En möjlig orsak till problemet med YouTubes ljudåtergivning är en överfylld cachemapp i appen, särskilt om de är skadade. Så du bör ta bort butikscachedata i YouTube-appen om uppmaningen kommer upp, och till och med konsekvent.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna webbläsaren, dvs Chrome.

Steg 2: Tryck på Ctrl + Shift + Delete-tangenterna på tangentbordet.

Steg 3: När panelen “Rensa webbläsardata” visas väljer du Tidsintervall från rullgardinsmenyn. Ställ in detta på “All Time”-valet.

Steg 4: Hitta alternativet “Cachade bilder och filer” och markera rutan bredvid.

Rensa surfhistoriken

Steg 5: Tryck på knappen Rensa data för att ta bort alla cachade webbläsardata.

Fix 8: Inaktivera webbläsarbaserad maskinvaruacceleration

Om hårdvaruaccelerationsfunktionen är aktiverad på olika webbläsare kan det påverka videoströmning och uppspelningsprestanda. Så, ett sätt kan du fixa ljudåtergivningsfelet på YouTube är att inaktivera den här inställningen, eftersom det är en trolig orsak till problemet.

Följande är ett sätt att avaktivera inställningarna i en specifik webbläsare, dvs Google Chrome. Stegen kan skilja sig åt för andra webbläsare.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna Google Chrome-appen på din enhet genom att klicka på den från skrivbordet eller söka via Start-menyn.

Steg 2: Längst upp till höger på startsidan ser du en ikon med tre punkter för menyn. Klicka på den och välj Inställningar från rullgardinsmenyn.

Steg 3: Expandera till vänster sidopanel för Avancerat > System.

systemet

Steg 4: Hitta alternativet “Använd hårdvaruacceleration när tillgänglig” och stäng AV.

Fix 9: Justera inställningarna för ljuduppspelning

Vissa Windows-enheter kan ha ljudförbättrings- eller mixningsprogram som påverkar den normala funktionen för systemljuduppspelningen. Detta kan leda till fel eller ljudåtergivning när du använder YouTube. Så det skulle vara bäst om du ändrade ljuduppspelningssystemets inställningar för att åtgärda problemet.

Hur gor man det har?

Steg 1: I aktivitetsfältet kommer du att se ikonen för högtalare. Högerklicka med markören på den.

Steg 2: Välj alternativet “Ljudinställningar”.

Steg 3: Bläddra igenom menyn och välj avsnittet Avancerat. Klicka sedan på alternativet “Fler ljudinställningar” för att öppna dess fönster.

Steg 4: Hitta ljudenheten du använder och högerklicka på den. Välj Egenskaper.

egenskaper

Steg 5: Leta reda på avsnittet Avancerat och vrid bockmarkeringen bredvid funktionen “Tillåt applikationer att ta exklusiva…” till AV.

Steg 6: Klicka på knappen Verkställ och tryck sedan på OK.

Tillåt applikationer att ta exklusiva

Steg 7: Starta om enheten och försök byta YouTube för att spela upp en video.

Slutsats

Följ de givna lösningarna för att fixa ljudåtergivningsfel Windows 10-baserat problem i din YouTube-applikation. Vanligtvis är korrigeringen lätt att utföra och kräver inga komplicerade tekniska steg. För komplexa problem som defekta drivrutiner, ladda ner användbara appar som IObit Driver Booster 9. Om problemen fortfarande kvarstår kan du involvera experter i åtgärdsprocessen.