Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du iPhone som inte hittades i iTunes

Du är redo att säkerhetskopiera din iPhone eller synkronisera ny musik, men när du ansluter iPhone visas inte iPhone i iTunes. IPhone som inte finns i iTunes-problemet händer vanligtvis på Windows-datorer när det finns ett problem med tjänsten som hjälper iPhone att prata med din dator och iTunes.

Vi visar dig hur du fixar iPhone som inte hittades i iTunes-fel för Windows-datorer. Dessa lösningar fungerar för iPhone och iPad på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8.

Till att börja med går vi igenom de enklaste alternativen så att du inte behöver spendera mycket tid om det är en enkel lösning. Sammantaget borde du kunna fixa iPhone som inte hittades i iTunes-felet på mindre än 30 minuter, men för många användare kan det ta så lite som fem minuter.

När du stöter på iPhone som inte finns i iTunes-problem kan du också se fel som säger att iPhone inte känns igen, iPhone kan inte återställas i iTunes eller det kan finnas ett utropstecken i det nedre högra hörnet på skärmen eller Enhetshanteraren.

Du behöver inte vara en datortexpert för att lösa problemet. Här ska du börja fixa din dator när iPhone inte finns i iTunes.

Starta om allt

Stäng av datorn och slå på den igen. Medan detta händer bör du också starta om din iPhone eller iPad. Ibland kommer detta att fixa det. Om inte fortsätt på.

Starta om din iPhone och din dator.

Starta om din iPhone och din dator.

Uppdatera iTunes och din dator

Öppna iTunes och klicka på Hjälp -> Sök efter uppdateringar. Om det finns uppdateringar måste du följa anvisningarna på skärmen (som nästa, godkänn och installera) för att uppdatera din iTunes.

Du kan också söka efter uppdateringar i Windows. Så här söker du efter uppdateringar i Windows 8.

När du har uppdaterat allt kanske du vill starta om datorn en gång till och se om iPhone dyker upp i iTunes. Om inte finns det fortfarande hopp om en enkel fix.

Litar iPhone på din dator?

Tryck på Trust för att se till att din iPhone kan ansluta till din dator.

Tryck på Trust för att se till att din iPhone kan ansluta till din dator.

När du ansluter iPhone till din dator bör du se en liten pop-up på din iPhone som frågar om du litar på den här datorn. Du måste välja förtroende. Om du inte ser den här kontakten och kopplar in den igen för att leta efter pop-up. Om du fortfarande inte ser det litar din iPhone sannolikt redan på den här datorn.

Prova en ny kabel

blixtkabel iphone 5

Testa en ny kabel för att se till att det inte är problemet.

Det här låter enkelt och lite uppenbart men prova en ny kabel för att se om du kan ansluta. Ibland laddar din iPhone din kabel, men det är något trasigt som förhindrar anslutning till din dator. Se också till att porten är fri från damm och andra skräp som ludd.

Fixa Apple Mobile Device Support

Om ingen av dessa fixar din iPhone som inte hittades i iTunes-problem måste du kontrollera om Apple Mobile Device Support är installerat och körs.

I Windows måste du gå till Kontrollpanelen -> Avinstallera ett program -> Se om Apple Mobile Device Support finns med. Om det är så vet du att det är installerat och du kan gå vidare till nästa steg. Om den inte är installerad bör du avinstallera iTunes och annan Apple-programvara.

Kontrollera att Apple Mobile Device Support är installerat.

Kontrollera att Apple Mobile Device Support är installerat.

Apple rekommenderar att du avinstallerar flera Apple-applikationer i en specifik ordning. De rekommenderar också att du avinstallerar dem alla, inte bara några av dem. Använd den här guiden för Windows XP och den här guiden för Windows Vista, Windows 7 och Windows 8.

När du är klar kan du installera om iTunes genom att ladda ner det från Apple.

Om den är installerad kan du behöva starta om tjänsten. Följ instruktionerna på den här sidan för att starta om Apple Mobile Device Service i Windows. Guiden täcker Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8.

Kontrollera Apple Mobile Device USB-drivrutin

Om iPhone fortfarande inte finns i iTunes måste du kontrollera USB-drivrutinen. I Windows måste du öppna Enhetshanteraren. På den här skärmen bläddrar du ner för att leta efter en lista över Universal Serial Bus-styrenheter. Du bör se Apple Mobile Device USB Driver listad under detta område, du kan behöva klicka på ett plustecken för att se det. Om det finns ett ‘x’, ‘?’ eller ‘!’ du måste vidta åtgärder.

Kontrollera drivrutinen för Apple Mobile Device.

Kontrollera drivrutinen för Apple Mobile Device.

Om du har installerat något anslutningsmjukvara för en Android-smartphone eller för internetdelning kan du behöva avinstallera det tillfälligt för att detta ska fungera. När du har gjort det tar du bort iTunes-andra program i den ordning som beskrivs i dessa guider från Apple. Använd den här guiden för Windows XP och den här guiden för Windows Vista, Windows 7 och Windows 8.

Om du ser Okänd enhet måste du göra dig redo för mer arbete. Längst ner på den här sidan hittar du en detaljerad genomgång för att testa din dator och din anslutning, och om din okända enhet dyker upp för din iPhone när du ansluter den till en dator som fungerar med en annan enhet kan den behöva service.

För användare med en iPhone som är under garanti kan du kanske få support på en Apple Store med ett Genius Bar-möte, men du måste ta med dig din dator och iPhone och du vill se till att det här är något din supportnivå inkluderar, så du behöver inte betala för det.