Så här fixar du iPhone Glitch [Software & Hardware]

Så här fixar du iPhone Glitch [Software & Hardware]

Glitch är inget annat än att användarna upplever några problem på sin elektroniska enhet som kan påverka användarupplevelsen och orsaka att enheten inte fungerar. I grunden uppstår störningarna på programvarusidan i nästan alla enheter som PC, Mac, smartphones och mer. Många tror att de inte kommer att möta några fel på sina iPhones, men det är inte sant eftersom många användare upplever fel på sina iPhones. Om du är en av dem kan du fixa ett iPhone -fel själv utan att spendera hundratals dollar på teknikerna.

Apple kan garantera att du bara får problem med de appar de utvecklar, och om du installerar en tredjepartsapp och det kan också sakta ner din iPhone. Fel kan också uppstå i form av hårdvara, så försök att fixa dem så snart som möjligt för att din enhet ska fungera smidigt i alla aspekter.

Så här fixar du iPhone Glitch

Fel kan uppstå på din iPhone på två sätt, antingen i hårdvara eller programvara. Du kan enkelt ta reda på var felet kommer ifrån och kan ta de nödvändiga lösningarna direkt. Här har vi förklarat tips och tricks för att lösa felen.

1. Starta om din iPhone

iOS -enheter kan också hängas någon gång. För att få din iPhone tillbaka till sitt normala tillstånd är det första steget du måste göra att starta om enheten. För att starta om iPhone, tryck på den hjälpande pek >> enheten >> mer >> starta om.

2. Uppdatera ditt iPhone OS

Det andra steget är att uppdatera din iPhone till den senaste versionen. Telefontillverkare ger OTA -uppdateringar oftast för att få enheten att fungera smidigt och åtgärda problemen. Så att hålla din telefon uppdaterad kommer att lösa dina problem.

3. Inaktivera automatiska uppdateringar

Stäng av automatiska uppdateringar för alla installerade appar. Om du har aktiverat automatiska uppdateringar uppdateras appen i bakgrunden när det finns en uppdatering. Du kan stöta på nätverksproblem när enheten laddar ner appen i bakgrunden. För att stänga av automatiska uppdateringar på iPhone, navigera till inställningar-> iTunes och App Store->Automatiska nedladdningar och stäng av App Uppdateringar alternativ.

4. Rensa lagring

Det vanliga som de flesta användare inte kommer att tänka för mycket på är iPhone -lagring. Att ha mer ledigt lagringsutrymme kommer att hålla din enhet smidigt utan några hängande problem. Så säkerhetskopiera dina filer till iCloud eller någon annan molnlagring och ta bort oönskade och säkerhetskopierade filer. För att kontrollera ditt lagringsutrymme, gå inställningar-> iCloud-> Hantera lagring på din iPhone.

5. Kamerafrys

Om din kamera fastnar och inte fungerar bra avinstallerar du alla kameraappar från tredje part på din enhet eftersom det kan ändra enhetens kamerainställningar till sina egna. Ibland låter det också standardkamerapappen frysa. När du har tagit bort de oönskade kan du göra en omstart för att få saker att fungera bra.

6. Återställ iPhone

Om du upptäcker att din enhet fortfarande går långsamt och inte vet vad du ska göra, gör en hård återställning. Det tar din enhets programvara till standardläget. Sedan kan du installera apparna och även uppdatera din iPhone till det senaste operativsystemet.

7. Installationsfel

Om du inte kan installera apparna på din iPhone kan problemet vara ditt Apple -konto. Det händer om du har ändrat lösenordet för ditt Apple -id. Så allt du behöver göra är att logga ut från ditt Apple -konto och sedan logga in igen med samma konto. Försök nu installera apparna, och det kan fungera bra.

8. Bakgrundsuppdatering

Till skillnad från Android -smartphones har iPhone en bakgrundsuppdateringsfunktion för att få de senaste aviseringarna och meddelandena från appar och spel. Så inaktivering som kan lösa några problem, navigera till inställningar > Allmän > Bakgrunds app uppdatering och stäng av.

9. Hårdvarufel

Om du har tappat din iPhone och skärmen blir flimrande beror det på att någon av din hårdvara flyttas något från standardplatsen på grund av friktionen som orsakas under droppen. Besök närmaste Apples servicecenter och be dem att åtgärda problemen.

10. Laddningsfrågor

Om din iPhone laddas ner ofta måste du byta batteri på enheten. Det kan orsakas om du använder andra laddare än telefonens laddare och om du spelar spel oftare. Samtidigt, använd inte din iPhone medan den är ansluten till eluttaget.

Slutlig dom

Ovanstående är de vanligaste felen i iPhone. Vi har också gett den möjliga lösningen på hur du fixar iPhone -glitch själv. Ta inte din iPhone till Apple Store för grundläggande problem, eftersom de kan ta ut hundratals dollar för en enkel fix. Gå in i Apple Store bara om du har maskinvarurelaterade problem på dina iPhones.

Vill du dela med dig av feedback eller frågor relaterade till den här guiden? Använd kommentarsektionen nedan. Följ vår Facebook och Twitter sidor för att hålla kontakten med våra senaste iPhone -självstudier.

Relaterade Artiklar

Back to top button