Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du “Ingen internetanslutning” på Meta Quest-appen

Har du problem med att ansluta till internet på din Meta Quest-app? Det kan vara frustrerande att få din virtuella verklighetsupplevelse avbruten av brist på internetuppkoppling. Det fullständiga felmeddelandet lyder vanligtvis: “Ingen internetanslutning

Lyckligtvis finns det steg du kan vidta för att åtgärda det här problemet och återgå till att njuta av din Meta Quest. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några felsökningssteg för att hjälpa dig fixa problemet med “ingen internetanslutning” på din Meta Quest-app.

Hur fixar jag “ingen internetanslutning” på Meta Quest-appen?

För att lösa problemet med “ingen internetanslutning” på Meta Quest-appen bör du kontrollera din internetanslutning, starta om appen, tvinga appen att stoppa och sedan kontrollera om problemet har lösts. Se dessutom till att ansluta till Meta Quest-appen först och se till att appen är uppdaterad.

Nedan har vi diskuterat lösningen i detalj steg för steg.

1. Kontrollera din Internetanslutning

Det första du bör göra när du stöter på problemet med “ingen internetanslutning” på din Meta Quest-app är att kontrollera din internetanslutning. Se till att ditt Wi-Fi-nätverk eller mobildata fungerar korrekt och att din enhet är ansluten till den.

Här är stegen för att kontrollera din internetanslutning:

 • Stäng av din router eller modem, vänta i några sekunder och slå sedan på den igen.
 • Om problemet kvarstår kan du återställa nätverksinställningarna på enheten. Gå till menyn för nätverksinställningar och leta efter ett alternativ för att återställa eller starta om nätverksinställningarna.
 • Prova att ansluta din enhet till ett annat Wi-Fi-nätverk eller byt till ett mobildatanätverk för att se om problemet är specifikt för ditt nuvarande nätverk.
 • Om möjligt, försök att ansluta till internet med en annan enhet, till exempel en smartphone eller surfplatta, för att se om problemet är specifikt för din enhet.

2. Starta om din Meta Quest-app

Om ditt internetanslutningsnätverk fungerar korrekt och din enhet är ansluten till det, försök att starta om din Meta Quest-app. Stäng helt enkelt appen och öppna den sedan igen. Detta kan hjälpa till att uppdatera anslutningen och få dig online igen.

3. Tvinga stopp av appen

Om din internetanslutning fungerar korrekt och din enhet är ansluten till den, försök att tvångsstoppa Meta Quest-appen. Detta kommer att stänga appen helt och kan hjälpa till att uppdatera anslutningen.

På Android, gå till “Inställningar” > “Appar” > “Meta Quest” > “Tvinga stopp.” På iPhone sveper du uppåt från botten av skärmen och sveper åt vänster eller höger för att hitta Meta Quest-appen. Svep uppåt på appen för att tvinga den att stoppa.

4. Anslut först med din Meta Quest-app

Om du fortfarande har problem med att ansluta till internet på din Meta Quest-app, prova att ansluta med din telefonapp först. Se till att din telefon har tillgång till internet och att den också är ansluten till din Meta Quest-enhet. Starta sedan ett spel eller en app från telefonappen och se om du kan ansluta till internet.

5. Uppdatera din Meta Quest-app

En annan möjlig lösning på “ingen internetanslutning” problemet är att uppdatera din Meta Quest-app. Se till att du har den senaste versionen av appen installerad på din enhet. För att leta efter uppdateringar, gå till appbutiken på din enhet och leta efter tillgängliga uppdateringar för Meta Quest-appen.

Här är stegen för att uppdatera Meta Quest-appen för Android:

 • Öppna Google Play Butik på din Android-enhet.
 • Sök efter Meta Quest app.
 • Om det finns en uppdatering tillgänglig kommer du att se en “Uppdatering”-knappen bredvid appnamnet.
 • Tryck på “Uppdatering”-knappen för att uppdatera appen till den senaste versionen.

Här är stegen för att uppdatera Meta Quest-appen för iOS:

 • Öppna App Store på din iPhone.
 • Sök efter Meta Quest app.
 • Om det finns en uppdatering tillgänglig kommer du att se en “Uppdatering”-knappen bredvid appnamnet.
 • Tryck på “Uppdatering”-knappen för att uppdatera appen till den senaste versionen

6. Kontakta kundsupport

Om inget av ovanstående steg fungerar, kontakta kundsupport för ytterligare hjälp. Du hittar kontaktinformation på Meta webbplats eller i Meta Quest-appen.