Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du försenade meddelanden på Android-enheter

Hitta meddelanden sent? Så här fixar du försenade meddelanden på din Android-enhet. Smartphones blir kraftfullare och funktionsrika med varje iteration. Borta är de dagar då telefoner bara var avsedda för att ringa samtal och skicka / ta emot textmeddelanden. Idag håller våra smartphones oss uppdaterade med våra sociala konton, e-post och världen online – på språng. För att tillhandahålla denna information i rätt tid finns det aviseringar. Dock kan aktualiteten för dessa meddelanden vara ett problem ibland.

På senare tid har Android-användare rapporterat fördröjningsproblem. Det finns rapporter om försenade meddelanden från appar och tjänster som WhatsApp. Innan du går in i ett uppdrag för att lösa fördröjningsmeddelandet på din Android-smarttelefon eller surfplatta är det nödvändigt att förstå varför det händer. För vissa Android-användare kan meddelandefördröjningarna variera mellan några minuter och mer än 20 minuter medan det finns andra som inte får uppdateringarna förrän de låser upp sin enhet. Det kan vara ganska obekvämt.

Så här fixar du försenade meddelanden på Android-enheter 11

Android-appar som Facebook, Gmail och Hangouts är beroende av Google Messaging-tjänsten från Google för att ta emot och skicka Push-aviseringar. Faktum är att din enhet måste ansluta till Googles servrar och få nya uppdateringar. Detta händer med ett intervall och detta intervall är orsaken till förseningen.

Så här fixar du försenade meddelanden för Android

Det finns några effektiva sätt som du kan åsidosätta Androids problem med meddelandefördröjning.

Metod 1 – Håll utkik efter appar / läget för batterisparläge på din enhet:

Flera tillverkare som Sony, Asus och Samsung erbjuder batterisparlägen för att få maximal prestanda från batteriet i sina enheter. Sony-enheter har ett uthållighetsläge som minskar många aspekter för att bevara batteriets livslängd. Detta gäller också varumärken som erbjuder en anpassad version av Android som MIUI. Vissa användare använder också appar från tredje part som Battery Doctor för att göra att deras Android-enhet går längre.

Dessa appar hjälper dig att extrahera mest från ditt smarttelefons batteri. Men den optimeringen kostar. De skär antingen mobildataanslutningen eller din Wi-Fi-anslutning när du sätter enheten i viloläge. Det betyder att appar som körs i bakgrunden är avstängda från fjärrservrar och meddelanden inte visas. Så det är dags att göra en omprövning och använda en alternativ batterisparapp som inte påverkar dataanslutningen.

Metod 2 – Sluta döda bakgrundsappar manuellt

Som många Android-användare kan du ha för vana att döda appar som körs i bakgrunden då och då för att frigöra RAM på din enhet. Det dödar inte bara bakgrundsprocesserna utan påverkar också batteriet negativt.

Om du vill bli av med meddelandefördröjningsproblemet, dölj vanan. Såvida inte din Android-enhet är igensatt och har slut på minne, finns det ingen anledning att döda bakgrundsappar. Den enda gången du ska döda en app är när den börjar agera oregelbunden eller fryser.

Metod 3 – Använd Push Notifications Fixer-appen

Efter installationen startar du appen på din enhet. Först kommer appen att be dig om superanvändarbehörigheter. Du måste trycka på knappen “bevilja” för att ge tillstånd och det finns vissa steg att följa:

Steg 1 – På appens första skärm får du ett alternativ för “Mobilt hjärtslagintervall”. Om du trycker på den kan du ställa in hur länge intervallet ska hämtas. Appen erbjuder ett rekommenderat intervall på 6 minuter – vilket borde vara okej för de flesta användare.

Steg 2 – För att ställa in ett standardintervall för hämtning av meddelanden i ett WiFi-nätverk, tryck på alternativet “Wi-Fi hjärtslagintervall”. Standard WiFi-aviseringsintervall är inställt på 5 minuter i appen.

Steg 3 – När du har ändrat varaktigheten för båda alternativen klickar du på alternativet “Använd inställningar”. Detta kommer att implementera varaktighetsändringarna.

Steg 4 – Appen kommer att be dig om en omstart av enheten. Gör det för att möjliggöra ändringar.

Steg 5 – Denna app har en inställning för att köra varaktighetsändringarna när enheten startar upp. Se till att du väljer alternativet.

Med alla dessa metoder kommer du att kunna åtgärda det försenade meddelandeproblemet. Om du fortfarande har problem, släpp bara en kommentar nedan.