Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du felet “Windows kan inte formatera denna USB-enhet” (exempel)

Välkommen! Om du ofta använder ett USB-minne för att spara och överföra filer till din dator kan du ha problem med att ansluta dem till din dator för att formatera dem. I denna mening kommer vi idag att prata med dig i detalj om hur man gör detta Åtgärda felet “Windows kan inte formatera denna USB-enhet”.

Möjliga lösningar för felet “Windows kan inte formatera denna USB-enhet”.

Sedan visar vi dig de olika sätten Åtgärda felet “Windows kan inte formatera denna USB-enhet”.vilket är mycket vanligare än du tror eftersom många användare rapporterar detta fel ofta. Lösningarna är dock ganska enkla, du behöver bara prova dem en efter en tills du lyckas fixa denna irriterande bugg.

Anslut USB-enheten korrekt

I det här fallet rekommenderar vi att du ser till att USB-enheten finns där korrekt ansluten till rätt port. Dessutom kan du prova att byta USB-enhetsport eftersom det är möjligt att denna port är utsliten och att kontakt med USB-enheten därför inte räcker för att datorn ska känna igen den.

Vi rekommenderar det till och med testa USB-enheten på flera olika datorer för att se till att problemet inte ligger i själva porten utan med USB-minnet.

Sök efter nya Windows-uppdateringar

En annan möjlig lösning är att hitta ett sätt att uppdatera Windows 10 till den senaste versionen eftersom USB-minnesdrivrutiner i vissa fall kan misslyckas om en uppdatering av operativsystemet krävs.

Så för att uppdatera vilken version av Windows som helst, måste du öppna Start-menyn och skriva ordet “Uppdatera” i sökmotorn. Senare välj “Sök efter uppdateringar” På så sätt kommer du att se att Windows Update-fönstret öppnas där vi kan kontrollera om det finns en uppdatering för vårt operativsystem.

Försök att formatera USB-enheten manuellt

Detta alternativ till Åtgärda felet “Windows kan inte formatera denna USB-enhet”. Detta är en av de mest effektiva som finns idag, och vi visar dig stegen du behöver följa för att följa den senare.

Som vi väl vet ingår hårddiskhanteraren i nästan alla versioner av Windows och låter oss snabbt och enkelt hantera informationen som finns på vår hårddisk. Det betyder att det ger oss möjlighet att formatera, generera partitioner, ta bort dem och till och med tilldela nya bokstäver till dem.

Å andra sidan kan vi med hjälp av det här verktyget utföra dessa aktiviteter i ett externt minne anslutet till vår dator. Sedan visar vi dig stegen du behöver följa.

  • Sedan måste du hålla muspekaren över Start-menyikonen och högerklicka för att öppna en ny meny där du måste välja alternativet som säger “Diskhantering“.
  • Efter det kommer du att se att ett fönster öppnas där du i detalj kan beskriva alla hårddiskar som finns i datorn. Du ser det också längst ner I den här listan visas partitionerna bredvid sina respektive bokstäver.
  • Klicka sedan på USB-minnet som du just har anslutit till datorn och välj alternativet “Formatera”.
  • Senare öppnas ett nytt fönster där du har möjligheten ändra vissa parametrar för USB-enheten såsom: format, storlek, filsystem och etikett.
  • Nu måste du välja FAT32 om det är en flash-enhet, men om det är en bärbar hårddisk måste du klicka på “NFTS”.
  • Slutligen, tänk på att alternativet “Enter Quick Format” måste vara avstängt för att formateringen ska vara slutgiltig och helt radera all data som finns på USB-minnet. Men processen det kommer att ta mycket längre tid att om du väljer “Enter Quick Format” men det är osäkert om detta kommer att lösa problemet.

Vi är klara för idag! Om du tyckte att det här inlägget var användbart, tveka inte att dela det med alla dina kontakter via sociala nätverk så att de kan lära sig Åtgärda felet “Windows kan inte formatera denna USB-enhet”. snabbt och enkelt.