SĂ„ hĂ€r fixar du felet “Google Play har slutat fungera” – steg för steg

0 Shares

Play Butik och Play Services-appen Àr förinstallerade och finns pÄ alla Android-enheter. Om du loggar in pÄ ditt konto eller laddar ner en uppdatering till din enhet kan du hittar dig med fel: StoppadOm sÄ Àr fallet, misströsta inte eftersom du har flera alternativ för att lösa det hÀr problemet.

Varför fĂ„r jag vanligtvis felet “Google Play Service Stoppad”?

Inte konstigt att Android-anvÀndare rapporterar vissa fel, till exempel nÀr de vill köra eller installera en applikation, och ser ett meddelande om att den hÀr ÄtgÀrden har stoppats. Detta fick mÄnga i förtvivlan att ta till sÄ radikala metoder som att formatera eller ÄterstÀlla datorn till fabriksinstÀllningarna.

NÄgra av orsakerna till detta fel de har att göra med en programuppdatering eftersom den inte har den senaste versionen eftersom programmet stÀngdes innan processen avslutades eller pÄ grund av autentiseringsfel.

Vad kan man göra Ät detta vanliga fel?

Även om Googles tjĂ€nster ska hĂ„lla dina Android-enheter igĂ„ng och fungera korrekt, Ă€r detta ofta inte fallet. Dock, det finns nĂ„gra knep som kan hjĂ€lpa dig lösa denna situation.

Du kan börja med att prova den första metoden tills du fÄr den som fungerar för dig. Dessa alternativ kommer inte att Àventyra telefonens operativsystem, snarare kommer det att förbÀttra kÀnsligheten hos mobiltelefonen.

Avinstallerar programmet

Om kÀllan till felet Àr en oöverensstÀmmelse mellan versioner av appen och Play Services, dÄ du kan avinstallera appen och ÄterstÀlla den frÄn fabriken för att göra applikationerna kompatibla.

NÀr du har gjort det kan du installera om den för att börja ÄterstÀlla alla dess funktioner. För att göra detta anger du helt enkelt telefoninstÀllningarna och vÀljer tjÀnsten Google Play i applikationerna.

Starta om din Android-enhet för att ÄtgÀrda felet

Även om vissa mĂ€nniskor inte litar pĂ„ det hĂ€r alternativet, vet de inte att nĂ€r du startar om din telefon Ă„terstĂ€ller du applikationens optimala prestanda, eftersom det med denna Ă„tgĂ€rd sker en intern uppdatering i alla tjĂ€nster och processer.

För att starta om, tryck bara pÄ och hÄll ned knappen slÄ pÄ/av i nÄgra sekunder, och nÀr hÄrdvaran slÄs pÄ igen mÄste du kontrollera applikationens status. Generellt sett bör detta inte vara en nackdel.

Uppdatera Google Play-tjÀnsten regelbundet

Ibland kan felet elimineras med en sÄ enkel ÄtgÀrd som att uppdatera appen Google Play Services, eftersom förbÀttringarna du fÄr med uppdateringen kan vara svaret pÄ ditt problem.

För att uppdatera mÄste du öppna Play Butik och se avsnittet Mina appar och spel. DÀrefter mÄste vi uppdatera alla appar i butiken. Observera att du kan konfigurera din enhet att göra detta automatiskt.

Du bör ocksÄ rensa din cache ofta

Eftersom den hÀr tjÀnsteappen tar hand om alla appar pÄ din telefon Àr det inte konstigt att den behöver anvÀnda cachen för att köras snabbare.

Om felet beror pÄ att minnet Àr fullt, Àr lösningen att tömma minnet. För att göra detta, gÄ till enhetsinstÀllningarna och sök efter Google-tjÀnster bland applikationerna och radera dess minne. Detta kommer att göra systembearbetningen mer effektiv.

En annan lösning: StÀng av Google Play-tjÀnster

Vi rekommenderar att du endast anvÀnder denna metod om du Àr sÀker pÄ konsekvenserna. Eftersom Google Services-appen Àr den som hanterar resten av apparna nÀr avaktivering kan pÄverka prestandan för vissa applikationer.

Å andra sidan kan det hĂ€r alternativet eliminera programmets stoppfel helt. Om du bestĂ€mmer dig för att göra detta, leta efter de avancerade instĂ€llningarna i telefoninstĂ€llningarna och ange sĂ€kerhet, i det hĂ€r avsnittet kan du avaktivera tjĂ€nsten via enhetsadministratörsdelen.

Gör nÄgot mer drastiskt, avinstallera och installera om Google Play-tjÀnsten

Om kraschen kvarstÄr kan du avinstallera appen och installera om den, vilket kommer att ÄterstÀlla systemet frÄn början och eliminera huvudproblemet. TÀnk pÄ att nÀr du installerar en Android-app Àr den inte skadlig, sÄ den skadar inte din dator.

Du kan ocksÄ ÄterstÀlla telefonen

Detta alternativ Àr ett av de mest radikala av allaeftersom du ska göra en hÄrdvaruÄterstÀllning frÄn början, för att uppnÄ detta mÄste du först sÀkerhetskopiera viktiga filer, information lagrad pÄ din telefon och alla anvÀndare med lösenord du anvÀnder i alla dina appar. SÄ du kan göra detta och börja om frÄn början pÄ din Android-enhet, vÄgar du inte kan du söka hjÀlp.

0 Shares