Så här fixar du fel 0x80040154 i Windows 10 (exempel)

0 Shares

Fel 0x80040154 dyker vanligtvis upp på Windows 10 när vi försöker komma åt Mail-appen men det fungerar inte. Orsaken till felet kan dock vara en annan, och en lösning krävs när detta inträffar. Om du undrar Så här fixar du fel 0x80040154 i Windows 10 Då är den här artikeln för dig.

Vad är fel 0x80040154?

0x80040154 motsvarar filen Felmeddelande som Windows avger när en datoranvändare försöker registrera och köra 32-bitars Windows-program (med dll-filer) från 64-bitarsversionen.

Nyligen har vissa Windows 10-användare rapporterat felrapporter ang Mail-appen. Fel 0x80040154 kan uppstå när denna applikation inte tillåter dig att ta emot och skicka e-post.

Varför uppstår felet 0x80040154?

Det finns många anledningar till felet 0x80040154. En av dem (den vanligaste) är relaterad till att försöka starta Windows 10 Mail-appen, som kan ha ett problem. Det kan också finnas inkompatibel programvara som orsakar felet.

Dessutom kan systemet följa en ogiltig kommandoinmatningsväg eller så kan den existera korrupta och/eller skadade dll-filer. Felet 0x80040154 kan uppstå när vissa COM-objekt inte har registrerats korrekt eller på grund av problem med Windows ActiveX-kontrollen. Av denna anledning är det viktigt att veta och se vilka dll-filer som används av program på din dator.

Så här fixar du fel 0x80040154 i Windows 10

För att fixa fel 0x80040154 i Windows 10 kan du köra manuell procedur som inkluderar en rad steg som vi kommer att förklara nedan.

Ta bort Mail-appen från Windows PowerShell

Logga först in på ditt Microsoft-e-postkonto från din dator. Nästa, komma åt Windows PowerShell. För att göra detta, skriv “PowerShell” i systemwebbläsaren och högerklicka på ikonen som identifierar applikationen. Välj “Kör som administratör”. Denna process liknar att öppna ett CMD-kommandofönster i Windows.

Efter enter PowerShellskriv följande kommandorad: get-appxpackage -allusers * communi * | remove-appxpackage och tryck på ‘Enter’ för att köra det. På så sätt kan du ta bort applikationerna “Mail” och “Kalender” från systemet.

Ta bort några kataloger och filer

Gå till din lokala C:-enhet och ta bort alla dessa kataloger och filer inkludera ordet “communi”. Genom att göra detta kommer du att radera data från program som tillhör Windows prepository, data från program som har preferenspaket och programfiler. Logga ut från ditt Microsoft-konto och logga in igen med ditt lokala konto.

Installera om Windows Mail

Gå till Windows Store och hitta “InstallMail” och “Kalender”. Installera dessa applikationer och kör dem. Se till att du är inloggad på ditt Microsoft-konto, den här gången måste du koppla från ditt lokala konto och byta tillbaka till ditt ursprungliga konto. Öppna slutligen Mail-appen och kontrollera om problemet är löst. Du kan också ta bort eller avinstallera e-postprogrammet från din Windows-dator om problemet ännu inte är löst.

Ladda ner programmet “Regsvr32.exe”

Om problemet inte orsakas av Windows Mail kan det bero på dig COM-komponent saknas. Av denna anledning rekommenderar vi att du installerar programmet “Regsvr32.exe” som registrerar ActiveX-kontroller och dll-filer. För att ladda ner det här verktyget, gå till Microsofts webbplats.

Omregistrerar den skadade COM-komponenten

Efter nedladdning Regsvr32.exe-programmetgå till Windows-kommandofönstret. För att göra detta, skriv cmd i sökrutan och högerklicka för att välja “Kör som administratör”. Om 32-bitars dll finns i katalogen “systemroot% System32”, flytta den till katalogen “systemroot% SysWoW64”.

Efter ovanstående skriver du kommandot:% systemroot% SysWoW64regsvr32 . Det är därför du kommer att spela in ny COM-komponent som misslyckas.

Ett annat alternativ för att lösa fel 0x80040154

Du kan använda verktyget “Total System Care PC Fixer” för att upptäcka och reparera skadade dll-filer, rensa registret, felsöka klass-ID och kontroller ActiveX. Alla dessa objekt är vanligtvis orsaken till 0x80040154-felet och den här applikationen fixar dem vanligtvis på några sekunder via ett funktionellt gränssnitt.

0 Shares