Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Så här fixar du e-post i Windows 10-problem

Många appar bakade i Windows 10 har fantastiska rykte. De ser bra ut, fungerar bra och hjälper dig att komma igenom uppgifter som du skulle behöva för att bero på en webbplats eller skrivbordsprogram för med äldre versioner av Windows. Att Microsoft tar ansvar för vad användare normalt gör är att berömma. Det finns dock ett problem. Outlook Mail i Windows 10 är inte så pålitligt som det kunde vara. Faktum är att “e-post i Windows 10-problem” är ett ganska populärt ämne för Windows-användare att söka efter.

Genom åren har Microsoft inte alltid varit så involverat som det kunde ha varit med grundläggande uppgifter. Under lång tid buntade företaget inte alls en kvalitetspostapp med Windows. Istället räknade det med att kraftanvändare köpte Outlook med företagets Office-svit. Det satsade på de hemma som laddade ner Windows Live Mail-tillägget tillsammans med det nu borta skiktet av Windows Live-appar. Outlook Mail för Windows 10 var en chans att göra rätt av användarna.

Outlook Outlook i Windows 10-problem 1

För att vara tydlig har Outlook Mail i Windows 10 mycket att göra för det. Den stöder alla viktiga e-postleverantörer, inklusive Gmail, Yahoo och Microsofts egna Outlook.com. Appen ger meddelanden när nya e-postmeddelanden kommer. Dess Live Tile ser till att du enkelt kan se om du har nya e-postmeddelanden för vart och ett av dina konton. Det kan paras ihop med Cortana personlig assistent. Hon spårar dina paket, gör nya påminnelser baserat på e-postmeddelanden du har skickat och dikterar nya e-postmeddelanden åt dig.

Läs: Så här lägger du till e-postkonton i Mail i Windows 10

Men du måste faktiskt kunna hålla Outlook Mail i Windows 10 fungera tillräckligt länge för att göra allt detta. Här är de vanligaste Outlook Mail-problemen i Windows 10 och hur du åtgärdar dem.

Outlook Mail-problem i Windows 10: Är du säker på att du vill ändra, lägga till eller ta bort ditt konto?

Detta är en av de vanligaste Outlook Mail-problemen som plågar användare, vilket är ironiskt eftersom det inte alls är ett fel.

Vad appen ber dig är är du säker på att du vill göra ändringar i dina konton som kan påverka hur din dator fungerar? Om du ser detta meddelande beror det på att ett av kontona du håller på att ändra är ett företagskonto eller företagskonto som kan ha villkor för att ansluta till det. Företag kan till exempel kräva att din enhet har ett lösenord.

Du måste gå med på att lägga till kontot.

Outlook Mail-problem i Windows 10: Ditt konto behöver en uppdatering

Outlook har ett konstigt problem med uppdatering. Ibland när din dator just har vaknat från viloläge eller viloläge kommer Outlook Mail att nå din e-post för att kontrollera och se vad som är nytt. Plötsligt tittar du på ett meddelande som säger att du måste uppdatera ditt konto.

För närvarande, försök inte göra något drastiskt. Uppdatera kontoinformationen först. Försök sedan synkronisera ditt konto igen. Om meddelandet inte försvinner går du till Inställningar genom att klicka eller knacka på kuggen längst ned till vänster på skärmen. Gå till Hantera konton. Tryck eller klicka nu på det konto du har problem med. Om du är säker på att du har rätt användarnamn och lösenord, Avlägsna och försök att synkronisera igen.

Problem med Outlook Mail: Kan inte se dina mappar

Det här är inte ett fel, lika mycket som det är bara hur Outlook Mail designades. Det försöker hålla röran till ett minimum genom att inte visa hela listan över mappar i sidofältet. Sidofältet är reserverat för dina favoritmappar. Endast appen vet inte vilka mappar som är viktigast för dig. Det är besvärligt först, men kan vara farligt om du redan har lagt till sorteringsregler som skickar vissa e-postmeddelanden till vissa mappar. Du kanske saknar något viktigt, som en räkning.

Outlook Mail i Windows 10-problem

Välj kontot med de mappar som du vill se i sidofältet enkelt. Klicka eller tryck på Mer text under det kontot. Högerklicka eller tryck nu och håll kvar på den mapp som du alltid vill kunna se. Välj Lägg till i favoriter.

Varje mapp som du lägger till som favorit blir kvar så att du alltid kan se den. Du kan högerklicka eller peka och hålla kvar på varje mapp för att fästa den till Start-skärmen / Start-menyn också.

Outlook Mail-problem: Kommer inte att synkroniseras automatiskt med något konto

Längst ner i mittrutan i Outlook Mail i Windows 10 sitter ett statusfält som låter dig veta det senaste som kontot uppdaterades. Vissa användare har märkt att appen slutar synkronisera alla sina konton.

Endast två metoder har lyckats lösa problemet hittills. Den första innebär att du öppnar inställningar app och sedan klicka eller klicka på Systemet. Välj i listan över menyer till vänster Appar och funktioner. Hitta Mail och kalender app i listan över appar. Tryck på den och sedan på Avancerade alternativ. Tryck på Återställa knapp. Observera att du måste lägga till dina konton tillbaka till appen.

Den andra bekräftade metoden är att återställa din dator från återställningsmenyn i Inställningar. Vi rekommenderar att du inte gör det.

Problem med Outlook Mail: Något gick fel med eas.Outlook.com

Slow-Windows-10-1

Det finns en riktigt konstig fråga i Outlook Mail som i princip dödar synkronisering för ett konto. Oavsett hur många gånger du tar bort kontot och lägger till det igen. Till och med att återställa din dator kommer inte att lösa problemet.

Tyvärr finns det ingenting du kan göra åt detta problem i slutet. Användare som har upplevt problemet rapporterar att kontakta Outlook.com Support för hjälp så småningom åtgärdade problemet, men tog dagar. För att komma i kontakt med dem måste du logga in på Outlook.com-webbplatsen och klicka eller knacka på frågetecknet i det övre högra hörnet. Leta efter en länk till Hjälp längst ner på sidostången.

Gotta Be Mobile kommer att fortsätta att lägga till mer till den här listan över Outlook Mail-problem när vi lär oss om fler korrigeringar och lösningar för saker som förstör appen för vissa användare.