Så här fixar du dubbelklicksproblem på en PC-mus

0 Shares

Ingen kringutrustning är odödlig, eller helt enkelt hållbar i flera år. Slitaget som vi ger den kommer att vara nyckeln till dess prestanda och livslängd, men med pandemin är det sant att antalet spelare och timmar som spelas av dem har ökat, vilket skapar problem som verkade glömda.

Att spela under en längre tid sätter mer stress på en mus, eftersom omkopplaren tvingas agera kortare tid i sin studs mellan klick och klick, så dess livslängd minskar snabbare, vilket är logiskt. Som majoriteten av mekaniska möss kommer vi inte att ha för tidigt slitage på grund av långvarig pressning, men det fruktade dubbelklicket kommer tidigare.

Vad är att dubbelklicka på en mus?

fixa dubbelklicksproblem på en PC-mus

Dess eget namn definierar det verkligen, och det är inget annat än att man klickar på någon av dess knappar och registrerar en dubbelklicka istället för ett, det vill säga vi klickar en gång och två klick registreras, det andra ofrivilligt av användaren. Användarnamn.

Detta i Windows är inte alltför irriterande om det inte är konstant, men i spel är det otillåtet till 100%, så den drabbade hamnar förvirrad och med ett dåligt koncept av modellen eller märket på musen. Men många gånger är problemet inte fysiskt, det vill säga det är inte hårdvara, utan kan vara mjukvara, så det är bekvämt att se de möjliga lösningarna på problemet innan du skickar musen till RMA eller misslyckas med det, måste byta switch eller köpa en ny modell.

Smuts

Suciedad-ratón-clic

Det är, även om det kanske inte verkar så, vanligare än det verkar, speciellt i mushjulet och dess vertikala klick. Smuts, damm, jämnt hår fäster på vilken yta som helst och kommer in genom de mest ogästvänliga och små luckorna.

Musklick är inget undantag och vi kan ha smuts mellan dess fjäder och strömbrytaren, till exempel från att ha vidrört musen med smutsiga händer eller med lite vätska. Lösningen på detta problem är något komplicerad, eftersom det kräver att musen helt demonteras och rengörs med isopropylalkohol och bomullspinne, med betoning på de tidigare nämnda delarna.

En spray med tryckluft hjälper också, men inte med musen stängd, utan öppen, för att få bort damm från de svåraste och mest otillgängliga platserna. I vilket fall som helst, när du rengör den, rör inte sensorn på den om du inte ser den smutsig eller fläckig på grund av spill av vätska, och det är mycket vanligt att rengöra den eftersom vi rengör brytarna och interna klickningar.

Om det är trådlöst kan det vara störningar

Ratón-interferencias-trådlös

Det är ett annat av de stora problemen, också med en enkel lösning men inte i allas smak. Om vi ​​är i ett samhälle med ett stort antal Wi-Fi-nätverk, vi är omgivna av TV-apparater eller monitorer eller radiovågor överallt och med stationer i närheten, är det möjligt att musens radiofrekvens lider av problem, vare sig det är RF eller Bluetooth .

Den bästa lösningen, om möjligt och musen tillåter det, är att ansluta den med kabel och kontrollera om dubbelklicket inträffar eller inte. Om det gör det, kommer vi att gå vidare till en annan punkt, men om den inte gör det måste vi eliminera störningar från närliggande enheter så långt som möjligt och inte lämna något mellan mottagaren och den tidigare nämnda musen, och undvika millisekundersklipp i den.

Programvara kan vara orsaken

Ratón konfigurationsprogramvara

De flesta konkurrerande spelmöss kan justeras i sina klicktider, och därigenom modifiera svarstiden för varje tangenttryckning. Det är sant att den här parametern är väldigt personlig och att väldigt få kan göra det, men i de som deras mjukvara tillåter det och är felaktigt konfigurerad för både högre och lägre hastighet, kan den ge oss ett falskt dubbelklick som inte är mer än så , ett dåligt tidsjusterat svar.

Det kommer att räcka med att ange muskonfigurationen i förr i tiden och ändra detta värde för att justera det efter vår smak, men å andra sidan finns det också fler programvaruproblem, särskilt i Windows.

konfiguration dubbelklicka på fönster

Om vi ​​går in i Windows kontrollpanel -> mus -> fliken knappar , kommer vi att ha ett avsnitt som heter dubbelklickshastighet som visas i bilden. Justering av rullningslisten ändrar rullningslistens beteende och kan leda till problemet.

Vi måste helt enkelt anpassa den efter smak tills vi slutar drabbas av det fruktade dubbelklicket. Om inget vi har sagt hittills fungerar för dig, låt oss gå vidare till större ord.

Hårdvaruproblem vid dubbelklick

Desmontar-ratón-spel

Här går vi in ​​i en scen med flera aktörer. Musen kan misslyckas av sig själv, omkopplaren kan ha sagt tillräckligt eller så svarar den inte längre som den ska och måste ändras (avlödning på låg- och mellanmöss, byter internt på avancerade möss), men också är ett fall av ett moderkortsproblem med USB och möss.

Många gånger rör vi musen och hör ett mer eller mindre högt surr på PC:n i takt med rörelsen, där den stannar när musen står stilla. Detta produceras av kondensatorerna som ansvarar för den tryckta kretsen och USB-styrenheten på kortet som inte går direkt till CPU:n.

Vanligtvis anses dessa kondensatorer vara “hittade” och kan snart vara sänkta, solida eller inte. Det kan också vara spolarna som följer med dem, men det råder ingen tvekan om att de stör USB där musen är ansluten, så lösningen är att helt enkelt byta den till en USB 2.0 som ansluter till CPU:n. Manualen till vår skylt måste specificera det om vi har tvivel.

Om att göra detta inte löser det, måste vi börja fundera på ett problem med spänningsfjädern på musen, klicka eller byta, nämligen att det kan vara en beräkning av de två inklusive.

0 Shares